buzluk kısmının iç plastiklerini sök güzelce yıka dısarda dursunlar koku çıkar bnımde sigortalar atmıstı içindeki tüm etlerın suyu akmıstı ben kendim söktüm temzledim bi kaç gün koktu sonra geçti (ama suyun aktıgı tüm kanallar temzlenmesi lazım )
Printable View
buzluk kısmının iç plastiklerini sök güzelce yıka dısarda dursunlar koku çıkar bnımde sigortalar atmıstı içindeki tüm etlerın suyu akmıstı ben kendim söktüm temzledim bi kaç gün koktu sonra geçti (ama suyun aktıgı tüm kanallar temzlenmesi lazım )
aynı dert benimde başıma geldi, sirkeli su, kömür, kahve..... vs denedim hiç bişey fayde etmedi, koku dayanılmazdı, en son temizlik malzemeleri satan dükkandan alkol bazlı dezanfektan alıp uyguladık, koku bitti, tavsiye ederim.
Peki bu tabandaki havalandırma ızgarasından su yada temizleyici amaçlı deterjan döktük atıyorum.onun mekaniğe zarar vermeden çıkma imkanı var mı? Öyleyse basiym ordan sıvıyı aksın aşağıya tamamlanana kadar
abi sakın kimyasalla temizleme dolabını en güzeli mangal kömürüdür ama kesin sonuç değildir arçelik yetkili servisinde çalışıyorum bende çoğu zaman yeni dolap öneriyoruz
akşam elektrik kesikti şansımıza , gelir gelmez makineyi tekrar çektim arkasına baktım.Motorun üzerinde iki vidayla sabit tutulan beyaz bi hazne vardı.İçi full dolmuştu.Boşalttık çamaşır suyuyla yıkadık temizledik tekrar bağladık.İnşallah ondandır , şuan herhangi bi koku yok gibi.
buharlaşma kabı o abi içerden akan su ona gelir ama tam kesmez
Sabah kadar 1 bardak su koyun bi nebze keser
bosuna ugrasma sinen koku çıkmıyor içine koyduğun yiyeceklere mahvedecek
buzdolabını çöp malasef
Aslında kokuya sebep olan plastiğin arkasında bulunan köpükler. Dolabın iç plastik aksamını sökme şansın varsa hepsini söküpr sirkeli suyla sil. Daha sonra köpüklü bölümleride aynı şekilde sil. Bir süre açık kalsın iyice havalansın. Köpük sıvıyı emip içine çektiği için kokunun çıkmama gibi bir ihtimali var ama yinede yeni dolap almadan önce denemeye değer diye düşünüyorum...
O dolap çöp kömür falan fayda etmez eğer içinde et bozulduysa....