Aynı sorunu geçen hafta cuma günü yaşayarak foruma konu hakkında bilgilendime konusu açmıştım, muaynesi olupta emniyet sisteminde muayne bilgileri görünmeyen araçlara bile satış yapılamıyor.
Printable View
Aynı sorunu geçen hafta cuma günü yaşayarak foruma konu hakkında bilgilendime konusu açmıştım, muaynesi olupta emniyet sisteminde muayne bilgileri görünmeyen araçlara bile satış yapılamıyor.
kararı olumsuz bulan arkadaşları anlayamıyorum. nekadar güzel işte. ben araç alırken artık kimse bana tüv den geçmemiş, geçemeyecek olan hatta sigortası olmayan araç satamayacak.
bunda negatif olan durum nedir?
sahibinden sitesindeki "muayeneyi alan yaptırsın"-"vergisi veya borcu alana ait" yazılarına tav olıyorum zaten
evet salı gunu bızde noterden dnduk bu yuzden ... arkadas gıttı muayenesını yaptırdı geldi satısını yapabıldık...
Muayeneyi anladıkta peki trafik sigortası olmayan araçlarada satış yapılamıyor diye bişey duydum gerçekmi acaba bilgisi olan ??
Sigorta neden endişelendiriyor ki sizi, yaptır satıştan önce ertesi gün iptal et al parasını geri.
Sigorta yapılmadan satışı anlarım ama muayne sıkıntı. Şimdi yürür halde olmayan bir aracı aldığımız zaman illa onu önce trafikten mi çekicez yani satış olsun diye. Bu olay çok saçma olmuş.
Aslında amaçları trafikte muayenesiz dolaşan araçların önüne bir şekilde geçmek. Bir yerden muayenesiz araçların önünü kesmiş oluyorlar. Millet muayeneden geçmeyen arabayı satmadan önce ya trafikten çekecek yada muayeneye uygun hale getirip yaptırıp öyle satacak.
Dün sattım aracımı, muaynem vardı ama bu konuyu okuduğumdan sorayım dedim noterde ki elemana.
Söylediğine göre sistem artık izin vermiyormuş, yani bi noter yapyo diğeri yapamyo diye bir seçenek yokmuş.
Muayenesiz araç satışının kalkması çok iyi olmuş. Aracı alan olarak düşünüldüğünde kafadaki soru işaretleri kalkar...
tabiki mantıklı birtek şöyle durumlarda kötü oluyor mesela benim crx yatıyor 2-3 yıldır muanesiz birsürü eksiği var , proje aracı olarak satıcaktım alan kişi aracı yaptırırken muanesinide yaptırıcaktı e şimdi satamıcam e muanesini yaptırmak için eksiklerini tamamlayıp yürür hale getirsem e o zamanda satmama gerek kalmmaz kullanırım aracı yani :D
Cok guzel olmuş gec kalınmiş bır uygulama zaten muayenesiz arac satılırmı zaten almamda satmamda.
bizi olumsuz etkiledi zaten abi bu :D şimdi ben 2 3 tane proje arabası buldum almak istiyorum ama muayenesizler eee ne oalcak alamıyacaz... ne yapacaz peki... çekme belgeliye çevirip alacaz... yani kısacası ölme eşeğim ölme :) madem bu kadar muayeneli arabalara karşı titizler yapıştırsınlar araçların camlarına plaklarına çipleri... okunsun direkt uzaktan muayeneleri varmı hacizi var otu boku varmı yokmu diye... direkt daha sokağa inemeden toplasınlar....
O sigortayı söliyen iyi sallamış öyle bişey yok zaten satışta iptal olan bişeyi şart koşmazlar :)
dediğiniz sigorta olmadan ruhsat sayfası almak ile karıştııyor olabilirsiniz yasak olan bu :)
aynen benımde kafam almıyor galerıcıler ne yapıcak o zaman 50 tane araba varsa 30 unun sigortası yoktur. satıştan sonra çekiyor kapısına satmaya calısıyor. ne yani birdaha sigorta yapıp sattıktan sonra iptal mi edecek ? sacma degilmi ?
muayneyı anladık , sigortanında mecburi oldugundan emınmısınız satışta ???