bekliyorum yeni halini..bu arada vermiş olduğunuz yakıt oranları çok iyi. insan düşünüyor ciddi ciddi accorda geçmeyi.
![]()
O zaman size güncel uzun yol tüketim değeri, 36 litre lpg ile 380 km.
Sürat 110-120, otobanda 120-140 aralığında, bir kısmıda hafif İstanbul köprü trafiği.
Ben lpg'yi 2.57 den aldım, 24-25 kuruş falan yapıyor.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
aynen oyle yok yaa 3 kişi bagaja 120-140 23-24 krş normal bende o civarda yakarım bu hızlarda seyretsem ben tek yada ikişi max (140kg toplam) 80-100 rampada cut off genelde o yuzden uzun yolda 19-20krs zorluyorum
rahatlıgına diyecek birsey yok volume 22-24 arası getir elleşme keyfini çıkart![]()
2.57x36 = 93 TL yani 100 tl ye 380 km gitmişsin. 200 tl ye 760 km. Yani aşağı yukarı 300 tl ye 1000 km gidiyorsun.Ben dizelle 180 tl ye gidiyorum aynı yolu.Fena değil 2.4 gazlı araca göre ama bana fazla tabi. Benzinlisinide hesaplıyalım 6.9 lt yakıyormuş uzunda. 7 lt x 1000 = 70 lt 70x 5 = 350 tl. Yani uzun yolda aslında gaz kullanmaya çokda gerek yok lakin 1000 km de 50 lik bir fark oluyor sadece.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
3,8 lt mi yakıyorsun Yiğit abi? yani benim hesapladığım 4.70 ten mazot alsan 180 tl lik mazot 38.xx lt yapıyor.. Bence fazla iyimser olmuş o rakam
200 liraya şehir içi kasmadan 700 km yapıyorum ben.. dur kalk trafik + kasmadan..
Konuya abone oldum desem yeridir, Accord hakkında bikaç sorum olucaktı
Yakıtı sorcaktım, i VTEC motor hakkaten basmayınca kendini bu kadar kısabiliyormu ? 25kr yakcaksa çok iyi bi değer (arkadaşım aldı 2004 2.4 75binde, LPG yeni takıldı 40kr yakıyor dedi)
Bu tarz bi araç aldınmı konforunu düşünceksin, elektrikli yolcu koltuğu Accord'ların 2005 ve üst modellerinde mevcutmuş. 2004lerde neden yok acaba ?
Bi Accord ilanı videoluydu. Kesiciye sokarak sürüyordu, Triptonikleri kesiciye giriyormu acaba ? yoksa o araç Otomatikmiydi ?
200.000KM üstü insanı korkutuyor, sizdeki km'lerin çogunlugu 200ün üstünde, sorunsuzmu hakkatende o km'lerde, motor saglıgını yitirmiyormu ?
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
2004 benımkı sofor koltugum elektrıklı, ayrıca kesıcıye gırıyor manuele alınca. sehırıc 360
380 kurus arasında yakıyorum lpg de.200 bın km dekı makıne o zamana kadar duzgun kullanılmıssa en ufak sorun yasatmaz
Soruma ek olarak KPro veya Flashpro beyin takılabiliyormu ? Bazen ilanlarda chipli yazısına denk geliyorum, aklıma direkt Kpro geliyor![]()
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
lpglıler şehır ıçı sakın kullanım 30 kuruş gazlamalı 40 kuruş yakıo..
sol koltuklar her modelde elktrıklı 2005 sonrasında extradan sağ koltuk elktrıklı oluo..
duz olmayan butun Accordlar trıp vıtestır, trıp modunda hangı vıteste olursan ol sen vıtes atmadkca vıtes yükseltmez ve kesıcıye gırer..
aracın motoruna baktırırsın tamam bışeyı yk derlerse, alırsın paşalar gıbı bınersın, 200 bın 300 bın olması sorun olmaz..
lpgsız 205bınde 2.4 Accord'um vardı, rutın bakımlarla sorunsuz bınelecek bı araç..
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
6,9 litre fabrika verisi ise eğer o değer İdeal şartlarda ve 90 km sabit hızda geçerli, yakalanamayacak bir değer olmasa da benim gibi hafif gazlamalı ya da süratli kullanımda o tüketim hayal olur ki bu da gayet doğal.
Yani diyeceğim şu ki memlekette benzin 5 lirayı geçmişken araç emsallerine göre az yakıyor olsa da rahatla gazlamak hayal olur, özellikle uzun yolda ömür törpüsü olur
380 km de haydi bir litre de fazla olsun 37 litre yakmış olsam 100 km de 9,7 litre lpg yapar, benzinde 8,5 litre yaksa 5 liradan 42,5 kuruş yapar uzun yolda, bu da beni bozar
Sonuç olarak dediğim gibi araçlar az yaksada memlekette durum belli, lpg hala mantıklı, en azından rahatla kullanmak ve aracın tadına varabilmek için.![]()
3.9 - 4.0 lt yakıyorum 90km sabit hızla. 4 desen 40 lt yapar 1000km de. 40x4.70= 188 tl yapıyor.işte. 8 tl az söylemişimŞehir içide 5.5 - 6 yakıyorum. Şu sıralar 6 nın altına düşüremedim çünkü 18" taktım. 0.3 lt falan fark oldu.
Ya tabi kullanandan kullana fark ediyor.Ben mesela 90 km de ayarlarım cruise'u aksama kadar ayagımı kaldırmadan giderimBirkere 4 saat falan hiç frene basmadan yol aldıgımı bilirim cruise ile
Ya her konuda bende katılıyorum kesinlikle emsallerine göre çok az yakıyor.Hatta piyasadaki birçok 2.0 dan bile az yakıyor.Ama ben hergün şehir içi yol yaptıgımdan bana accord un yakıtı fazla gelir.Benim bütçeme fazla gelir hemde altımda yeni sayılacak az yakan bir dizel varken akıl karı olmaz bunu satıp accord almam.Ama çok begeniyorum aklımı çeliyor.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)