constantine_502 Nickli Üyeden Alıntı
bisiklet konusunda bir iki fikir de ben sunayım. eğer çok falza araziye girip dolaşmayacaksanız dağ bisikletine hiç bakmayın derim. gerek lastik diş yapısı gerek süspansiyon ağırlıkları asfalt kullanımında size en büyük dezavantajlar olucaktır. ben geçen sene kron xc750 aldım sözde doğa gezilerinde kullanmak için ama kullanımımın 10 da 1 i belki arazı içidir. şuan pişmanım benim işimi zaten şehir veya yol bisikletleri görürmüş. mümkün olduğunca hafif ve düz lastikli modellere yöndelin derim. hatta görüntüden biraz istifade ederek ince lastikli bir yol bisikleti bile bakabilirsiniz.
disk fren kavramına gelince, görüntü ve işlev olarak iyi ama hem ayar tutturması çok zor hemde beni gördüğüm 10 bisikletin 9 unu diski frene basmadan sürtüyordu. gene siz bilirsiniz ama markasına göre en ucuz disk fren farkı min. 250 tl. V fren bakım maliyeti, kolay ayar konusunda bence diskten bir tık daha iyi. frenaj konusunda disk çok daha önde tabiki. ben 120 kg yum ve e5 altunuzade sapağından sonraki dik ve uzun yokuşta çok ciddi hızlara ulaştığımda dahi v frenlerde bir sorun yaşamadım.
kron - carraro ve sedona sizin bütçenize en uygun ve kaliteli bisikletler arasında onlara yöndelebilirsiniz.