Bana da 2.898 lira çıktı :D
Printable View
Bana da 2.898 lira çıktı :D
Hoyda :D şimdi üzerimize bir şey olmaması mı gerekiyor. En temiz bilgiyi ordan öğreniriz sanırım. Olmadı evi arabayı pedere verecez.
Temizmis bnim halbuki uzun sure calismadim :S
kendi adıma baktım çok şükür borç yok
kız arkadasımın adına 461 tl borc görünüyor bugun öğrenci belgesi alıp götürecek inş silerler sacma sapan sistemler alttan alttan borca sokuyorlar milleti
bende sorguladım 13.30 diyor 13 TL dir heralde :D
25 yaşa kadar okuyorsanız halledersiniz 25 yaş sonrasının okusada kaçarı yok yazıyorlar..
sildirmekde bir şey değiştirmiyor 3 ay 6 ay sonra gene bakın gene borcunuz gözücek çünkü siz sildirdiniz diye borcunuz durmuyor yada donmuyor sadece geçmişdeki borçlar siliniyor.. ama güncel borç yazılmaya devam ediyor.
üstüme bir şey yok diye bir şeyde yok ev halkının gelirinede bakıyorlar evde yaşayan ahalinin geliri şimdi unuttum belli bir gelir seviyesi üstündeyse 128 tl lik yada 240 tl lik dilimden giriyorsunuz..
şimdi sgk dan geldim hepsinin haberi varmış bi hata gibi bug gibi bişimiş :D öğrenci belgeni getir yeterli dedi hallederiz
bügün gittim sadece öğrenci belgesi ile fakat işlem yapmadılar transkript istediler tekrar transkript alıp gidince geçmis borçlar silindi
Şimdi baktım bende 2.197 TL gözüküyo ancak askerde olduqum süre boyunca işlemiş borç.. İtiraz için ssk müdürlüğüne gidicem , zaten askerlik öncesi ve sonrası ssk devam ediyo. Sonuç ne çıkacak çok merak ediyorum
Bende bisey cikmadi yada yanlis biseye baktim calisa borc morc diyo ona baktim ? 4 senedir unideyim borc cikarmi bizede
3.5 milyar olan borcum şuan itibariyle 60 liraya düştü bilginize Uni ve aöf belgelerimi götürmem yeterli oldu :D
Benimde eylülde bitcek dedikleri sigortam doğum gününden 1 gün sonra bitmiş borçlu gözüküyormuşuz sistemde..Mecburen gittik gelir testi yaptırdık.. Yaşı dolanlar aman ihmal etmesin
Gss büyük ihtimal yapısı değişicek isteğe bağlı hale gelicek isteyen yaptırıcak isteyen yaptırmıcak.. Bunun üstündeki çalışıyorlar yakında af da gelebilir sistem değişimiyle beraber..
isteyene borcunu öde istiyorsan gss den çık diyicekler isteyende gss den devam edebilicek böylece 8 milyar tl nin üstünde tahsilat hesaplanıyor..
yoksa bu haliyle Gss batmış zaten para ödiyen yok adamlar 8 milyar tl içerdeler ve her sene bu mevla ikişer üçer kat artarak devam ediyor ..
Ben şimdi çalışmıyorum aşağı yukarı 8-9 aydan beri.. Sigortam yatmıyor.. Bende de 3000 tl küsurat bi borç çıktı.. Öğrenci de değilim.. Ne yapmam gerekli ?
Bende 3555 TL çıktı öğrenci belgesi ile gittim sildirdim. 2 ay sonra kontrol ettim yine çıktı. Tekrar gittim sistem silmeye izin vermiyor sabit kalıyor vs dedi. Bende müdüre çıktım izah ettim o sildi :D Ama ara ara kontrol ediyorum.
öğrenciyiz de 954 TL Borç gözüküyor gss de
bunu nasıl sildirebiliriz arkadaşlar şimdi
kesinlikle abi haklısın batık hangi akla hizmet olarak girmiş vatandaşı düdüklemekten sistemdekibaşka zararları vatandaştan çıkaran bi sistem olmuş durum zaten ortada öğrenci yada işsiz olan bi insan neden her ay kunlansada kunlanmasada sadece sağlık hizmetlerinden faydalanmak için prim ödemek zorunda kalıyor.kendimden örnek vereyim yaklaşık olarak fazlası var eksiği yok maşallah 8-9 seneden beri hastaneye yada devletin herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmemiş orada hizmet almamış birisiyim ancak her ay prim ödemek zorunda kalmış durumdayım sigortam yada bağkurum olmadığı için benim bir sıkıntım olduğunda kendi ekonomik durumumla paramla hastanelere gidip bakılıorum ama kunlanmadığım tabiki garantimiz yok belki kunlanırız ancak zorunda bırakılarak para ödemek çok saçma geliyor sadece cebimdeki parayı almaya yarayan bir sistemmiş gibi görüyorum malesef :beuj:
Sağlık hakkı anayasal bir hak değil midir? Ödemesek n'olur? (zıttına zıttına giderim) Şimdi online ödeyecektim vaz geçtim darkmoon vebali sana :D
bende de sıfır "0". :)
vebali yok :) ödiyceksen git öde :) benimde var ödemiycem her koyun kendi bacağından asılır :) benimki kişisel tepki kendimi zorla haraça kesilmiş gibi hissediyorum o yüzden ödemiycem :)
ödemedik diye herhangi parasal bir yaptırım olursada biliyorumki sadece bana olmıycak 4 milyon ödemeyen insan varmış 4 milyon kişiyede olucak benle beraber o yüzden içim rahat :)
ben kimseye ödemeyin demem ödiycek ödesin heleki hastanelerden falan bir hizmet alıyorsanız kesin ödeyin provizyon vermiyorlar..
Bir mucize olur hükümet değişirse zaten chp nin programı içinde gss yi kesin kaldırıcaklar.. siyaset için demiyorum sadece chp nin progrmaında olan bir mevzu..