Valla dostlar... Ben uzunca bi zamandir galeriden araba bakmiyorum.. Nette bile ararken "galeriden" diye taratmiyorum. Ozellikle Izmir piyasasi beni akillandirdi maalesef... Kimse uzerine alinmasin ama yuzde doksani sahtekar.
Printable View
Valla dostlar... Ben uzunca bi zamandir galeriden araba bakmiyorum.. Nette bile ararken "galeriden" diye taratmiyorum. Ozellikle Izmir piyasasi beni akillandirdi maalesef... Kimse uzerine alinmasin ama yuzde doksani sahtekar.
Banada e60 5.20d'de denk gelmişti...Araç boyasızken 100bin tl ilanı vardı,kaza yapılınca kazalı olarak satılan araç toplanınca 110bin tl'ye ilanını görmüştüm...
Birde kocaman KAZASIZ diye yazmışlar :)
Az kaldı, aldıracaklar bana da şundan...
Maksat araba al-sat değil ama bulunsun, lazım olduğunda "hani kazasız-boyasızdı?" diyebilmek için...
Voltcraft SDM-115 Layer Thickness Tester 0 - 1000 µm (0 - 40 mils) from Conrad Electronic UK
Aynen öyle. Bizim aracın 2 adet trammeri var ikisi de sürtme kaynaklı. Birinde bizim araçta işlem yok, diğerinde sadece arka tampon boyandı. Buna sırf 2 trammeri var diye uzak durup, sigorta kasko olmadan yapılmış trammersiz aracı satanın kucağına oturmakla sonuçlanabilir :D
Dayımın sıfır fd6 sında ilk sahibi olmamıza rağmen kazasız olduğu halde plaka temiz şasede pert gözüküyodu zor temize çıkartırdık arabayı yani kısaca plaka bazen temiz gözükebiliyo
Bu kadar çok galerici , al-sat çı olan ülkede işin şekli artık dolandırıcılığa yalan dolana dönmüş. Herkes araba alır satarsa , bu iş için kira vs veren adam napar kar edicem diye ? Bugün 20 ye sattığı araba için derim ki , 17-18 e almış en fazla. E bu arabada bişey var ki o fiyata aldı. Allah düşürmesin galeri yoluna valla zor işler..
İstanbul'da elinde 70-80 lüks araç olan galeriyi arıyorum :
- Arabada kaza boya var mıdır?
- Araç sahibi 3 parça boya var diye beyan etti.
- Siz ekspertiz yapmadınız mı? Yani elinizde bi boya aleti yok mu hangi parçalar boyalı bilmiyor musunuz?
- Biz arabaya hiç bakmadık araç sahibi 3 parça boya var dedi nereler boyalı sorarız.
Burdan anlaşılıyor ki sanırım araç pertten toplanmış :)
Guncel cekelim hala piyasada dolaniyor...
Connecting site...
1. emlakci 2. galerici bu ikisinden korkacaksin. en cokta cumaya bunlar gider ne hikmetse :)
Emlak isiyle ugrasiyoruz valla soyle kotu seyler gormek bizim gibi profesyonel calisan firmadakileri uzuyor
Mahalle veya x emlaklar dediginiz gibi ama kurumsal uluslar arasi yaptirimi yuksek firmalarla calismayi tercih edin farki yasayin :)
2011 dizel titanium Focusu 37500 e verdik galeriye,km 160 bine yakındı.Bir baktım 139bine çekmiş 42 yazmış.İki gün sonra satılmıştı araba.Ayıptır günahtır 2-3 lira için.
Hata boya yok yazmış Eyvallah pert kaydı hasar yok demiş Allah aşkına bari o çamurluğun fotoğrafını çekip koyma bari boyacı depar atarak boyamış.
5 yaşındaki çocuk bile anlar ton farkını,birde hatasız yazmış.
Kör sıvacı mı boyamış o çamurluğu? Ticari ahlakı olmayan insanlar yüzünden galerilerden uzak durmaya çalışıyoruz. Hep bir ön yargı oluştu, kurunun yanında yaş da yanıyor bu işi hakkıyla yapan da bir çok kişi var.
Simdi dolaptan arabanin anahtarini buldum :D
http://img.tapatalk.com/d/14/04/16/a6egeveh.jpg
Benim merak ettiğim bir şey var. 2005 yılında bu otomobilden kaç tane satıldığını bilmiyorum ama herhalde bir tek sizde yoktu. Aracın sizin olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz? Burada bir insanı dolandırıcılık giib adi bir suçla itham ediyor belki de adamın kazanacağı paraya engel oluyorsunuz.
İkincisi artık şasi numarasından yapılan sorgulamalarda her türlü hasar bilgisi geliyor ve adam bunu vereceğini de söylemiş. Kasko size para ödemek için aracı trafikten çekmenizi ister. Eğer siz tamir parasını alıp aracı kendiniz satmadıysanız bu araç pert/ağır hasarlı olarak görülecektir.
İkincisi eğer aracın ilk sahibiyim derse aracın faturası da kendi adına olmak zorundadır. Bu tür özel ithalatla da getirilen araçları satın alanlar faturaları da görmek isterler ki aracın kaçak olmadğından emin olsunlar. Yani bu da yakalanabileceği ikinci nokta.
Eğer bunları bilmeden adam çarpmaya kalkıyorsa zaten çok da başarılı olabileceğini sanmıyorum.
Yav agacım Millet bırakın aracın maddenin kandırmasını , kadının pertini toplayıp 0 kız oğlu kız diye piyasaya evlilik için hazırlıyolar kadınlarkulubu.com a bir bakın , mekanik arabaları mı böyle toplayıp yapmıcaklar yazık günah işte
Özelden yollarsan sevinirim
Beyler paraya kıyıp aldım (90€) eğer bu işlerle uğraşıyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Nerede ne hata var anlıyorsunuz; boya-macun vs... Birkaç kişi birleşip de alınabilir aslında, iyi iş görür. Bir de anahtarlık şeklinde olanı var çok daha ucuza ama ne kadar iş görür bilemem, sadece ince-orta-kalın diye uyarı veryor, ebaydan bakarsanız çok daha fazla çeşit vardır elbet.
Bugün satılacak bi arabaya kaporta-boya ekspertizi yaptım. :)
Anahtarlık şeklinde olan: Basetech CTG-15Layer-thickness tester, paint-coat measurement from Conrad Electronic UK
Çeşitleri:
Layer Thickness Meters from Conrad Electronic UK.