User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: E60 520i Dolandırıcı

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Az evvel sordum çamurluk neden farklı renk diye, yarısı boyalı dedi.. uzatmadım daha fazla

ulan madem bunu diyeceksin ilana niye temiz yazarsın.. gerizekalı

YUSUF8282 Cebinden Onaylı

11-03-2014 09:27

Evet

Cevapla Sil
    Kullanıcıyı Engelle

Önceki Mesajlar

EvrenOzdal ( 23 ) 5-50 Cebinden Onaylı

11-03-2014 09:15

düzeltiyorum, sağ ön çamurluk olacaktı.

YUSUF8282 Cebinden Onaylı

11-03-2014 09:16

Sag on çamurluk demek ıstedınız sanırım evet o camurlugun yarısı boyalı

Cevapla Sil
    Kullanıcıyı Engelle

Önceki Mesajlar

EvrenOzdal ( 23 ) 5-50 Cebinden Onaylı

11-03-2014 09:15

Merhaba;

Hasarsız, boyasız deniyor ama sağ ön tampon neden daha koyu
    edit: ben sorduktan sonra kaldırmış ilanı yayından

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanAkdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Plaka değişikliği olduysa vergi kaydını girmemiştir, araç tekrar satış gördüğünde gözekecektir elbet ama şuan bişi çıkmıyordur 5664 plaka sorgusunda.
    yani pert aracın plakayı değiştir, pert kaydı gözükmez
    sonra sat
    sattıktan sonra pert gözükecek doğrumu ?

bu nasıl iş böyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonra sat

bu nasıl iş böyle
    Güncel plakası ne ise, o plakadaki hasarlar görünür mantıken. Plaka tarihinden eski tarihli hasar varsa "Plakanın ait olduğu eski arabanın" der, yırtarsın herhalde.
    Ama şaşe numarası sorgusu herhalde her zaman en doğru sonucu verir (eğer 0 ile O'lar falan karışmadıysa numarada)
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka değişince 5664 de çıkmıyor fakat, şaseyi değiştiremezsiniz Hatta bir ara forumda konusu olmuştu yeni araca eski plaka vermiş emniyet alınan plakada hasar kaydı oluyordu.

Araç satın alırken en güvenli sorgulamayı şaseden yapmak lazım,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka 5 kasa BMW'nin plakalarini takmis araca. İkiz yapmis temiz plakayla satip cikaracak elinden. Araç airbag açtı hatta sertaçla birlikte yaptik kazayi ben de yaralandim. Kolum kirilmisti.

Dikkat etmek lazim.

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Plaka değişince 5664 de çıkmıyor fakat, şaseyi değiştiremezsiniz Hatta bir ara forumda konusu olmuştu yeni araca eski plaka vermiş emniyet alınan plakada hasar kaydı oluyordu.

Araç satın alırken en güvenli sorgulamayı şaseden yapmak lazım,
    Dostum kim dedi sana plaka değişince hasar çıkmıyor diye ?
    Öyle saçmalık mı var sen vergi dairesinde kaydını yaptırdığın anda eski plakanda ki kayıt yeni plakana aktarılıyor hemde anında.

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonra sat

bu nasıl iş böyle
    Abicim bu iş biraz daha farklı, benim bildiğim kadarıyla vergi kaydını girdirmiyorsunuz plaka değişikliği yapılacağı sırada, bu da demek oluyor ki hasar plakanıza işlenmiyor, sorgulandığı zaman da bişi çıkmıyor fakar bu şekilde satış yapılamıyor, satuış yapmak için satıştan önce vergi dairesine gidiliyor ve kayıt girdiriliyor 5 dakika sonra da satış yapılabiliyor, tabi sen kayıt yok diye alıyorsun arabayı sonuçta sorgulamışsın noterde bidaha sorgulucak halin yok sonra aylar sonra satarken öğreniyorsun ki pertmiş..

Yani öyle plaka değişti kayıt geçmedi gibi saçmalıklarla olmuyor tabi ki o iş, olsa herkes tokatçı olurdu piyasada.

Bi kere mnantıklı düşünmek lazım tramer sorgu 5664 trilyon para harcadı sisteme, öyle basit bi yöntemle sıyrılmasına izin verir mi satıcıların ?
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka 5 kasa BMW'nin plakalarini takmis araca. İkiz yapmis temiz plakayla satip cikaracak elinden. Araç airbag açtı hatta sertaçla birlikte yaptik kazayi ben de yaralandim. Kolum kirilmisti.

Dikkat etmek lazim.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arabaya ayni plaka baska aracta kullaniyorlar
    Connecting site...
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim arabaya ayni plaka baska aracta kullaniyorlar
    Connecting site...
    Suç duyurusunda neden bulunmuyorsunuz?
    Okumadan imzalamam.....

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazık geçekten çok yazık.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar atladığınız nokta şu: bizim KASKOdan komple kasko bedelini almamız demek, firmanın o aracı pert ettiği anlamına gelmez, perte çıkan araç artık tekrar plaka takamaz... sigorta şirketi size kasko bedelini ödüyor, sonra karar veriyorlar aracı bu haliyle mi satalım yoksa perte çıkartıp mı diye...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar atladığınız nokta şu: bizim KASKOdan komple kasko bedelini almamız demek, firmanın o aracı pert ettiği anlamına gelmez, perte çıkan araç artık tekrar plaka takamaz... sigorta şirketi size kasko bedelini ödüyor, sonra karar veriyorlar aracı bu haliyle mi satalım yoksa perte çıkartıp mı diye...
    yok abi o prosedür 1 ocak 2014 tarihi ile değişti. artık pert diye bir olay yok. ağır hasar/kusur girdisi var. pert araçlara kaskoda yapılabiliyor artık. kasko, tamir masrafı, kasko bedeli arasındaki farka göre aracın hasar masrafını ödeyip aracı tamir ettirebiliyor yada piyasa araştırması yapıp takribi eder belirleyip muhammen üzerinden açık arttırma yada acenta eliyle satış yapıyor.

yani demek istediğim artık pert arabalar plaka takabilir trafiğe girebilir. bu durumda da muayene mevzuatına uygunluk göstermeli oda basit çözülebilecek bişey. en azından bu hususta benim bildiğim bu.

bu araçta da muhtemelen plaka değiştirilmeyecek dendi ve vergi numarası girilmedi. zaten aynı plakayı başka aracada koymuşlar. açık bir dolandırıcılık operasyonu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OMTechJr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok abi o prosedür 1 ocak 2014 tarihi ile değişti. artık pert diye bir olay yok. ağır hasar/kusur girdisi var. pert araçlara kaskoda yapılabiliyor artık. kasko, tamir masrafı, kasko bedeli arasındaki farka göre aracın hasar masrafını ödeyip aracı tamir ettirebiliyor yada piyasa araştırması yapıp takribi eder belirleyip muhammen üzerinden açık arttırma yada acenta eliyle satış yapıyor.

yani demek istediğim artık pert arabalar plaka takabilir trafiğe girebilir. bu durumda da muayene mevzuatına uygunluk göstermeli oda basit çözülebilecek bişey. en azından bu hususta benim bildiğim bu.

bu araçta da muhtemelen plaka değiştirilmeyecek dendi ve vergi numarası girilmedi. zaten aynı plakayı başka aracada koymuşlar. açık bir dolandırıcılık operasyonu.
    bir araçta pert ya da hurda kaydı varsa bir daha çıkamaz kural hala böyle... anlatmak istediğim şu, eskiden kasko bir arabanın tam bedelini ödüyorsa araba perte çıkıyordu, artık çıkmıyor, kasko firması isterse çıkartıyor... sürücü aldığı paraya bakıyor sonrasında ne olduğunu bilemiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sase plaka istemistim hic orali bile olmadi Adamlar 2 saattir

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir araçta pert ya da hurda kaydı varsa bir daha çıkamaz kural hala böyle... anlatmak istediğim şu, eskiden kasko bir arabanın tam bedelini ödüyorsa araba perte çıkıyordu, artık çıkmıyor, kasko firması isterse çıkartıyor... sürücü aldığı paraya bakıyor sonrasında ne olduğunu bilemiyor...
    doğru söylüyorsunuzda pert kavramı farklı burda arkadaşların pert dediği şey tam hasarlı ama tamir edilebilir trafiğe çıkabilir araçlar.. yani sigortaların genelde ihale usülü sattığı araçlar.. sanırım onlar tam hasar yada ağır hasarlı ibaresi ile satılıyor tam emin değilim çünkü sigorta yürürlükleri 6 ayda bir değişiyor..

pert aslen hurda demek dediğiniz doğru hurdaya çıkan araç geri trafiğe giremez.. ama burda bahsi geçen arkadaşların yazdığı pert o pert değil.
    kısaca kavramlar işde..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Satış Yasaklı EmrGti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az evvel sordum çamurluk neden farklı renk diye, yarısı boyalı dedi.. uzatmadım daha fazla

ulan madem bunu diyeceksin ilana niye temiz yazarsın.. gerizekalı

edit: ben sorduktan sonra kaldırmış ilanı yayından

bende aradım aynı şeyi bana da söyledi yarısı boyalı diye zaten yarım saat sonra ilana girdiğimde yoktu
    Emirhan Altınbay

205 GTi

‎5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğru söylüyorsunuzda pert kavramı farklı burda arkadaşların pert dediği şey tam hasarlı ama tamir edilebilir trafiğe çıkabilir araçlar.. yani sigortaların genelde ihale usülü sattığı araçlar.. sanırım onlar tam hasar yada ağır hasarlı ibaresi ile satılıyor tam emin değilim çünkü sigorta yürürlükleri 6 ayda bir değişiyor..

pert aslen hurda demek dediğiniz doğru hurdaya çıkan araç geri trafiğe giremez.. ama burda bahsi geçen arkadaşların yazdığı pert o pert değil.
    kısaca kavramlar işde..
    benim de demek istediğim bu, perte çıkmak demek hurdaya ayırmak demek, o da asla tekrar trafiğe çıkamıyor... kasko bedelinin tamamını alıp aracı sigorta şirketine bırakmak her zaman pert demek değil, şirket ister hurdaya çıkartıyor isterse o haliyle satıyor, son zamanlarda bu tarz satılan araçlarda son yapılan kazanın kayda girilmediğini duymaya başladım hep...

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanAkdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum kim dedi sana plaka değişince hasar çıkmıyor diye ?
    Öyle saçmalık mı var sen vergi dairesinde kaydını yaptırdığın anda eski plakanda ki kayıt yeni plakana aktarılıyor hemde anında.

Abicim bu iş biraz daha farklı, benim bildiğim kadarıyla vergi kaydını girdirmiyorsunuz plaka değişikliği yapılacağı sırada, bu da demek oluyor ki hasar plakanıza işlenmiyor, sorgulandığı zaman da bişi çıkmıyor fakar bu şekilde satış yapılamıyor, satuış yapmak için satıştan önce vergi dairesine gidiliyor ve kayıt girdiriliyor 5 dakika sonra da satış yapılabiliyor, tabi sen kayıt yok diye alıyorsun arabayı sonuçta sorgulamışsın noterde bidaha sorgulucak halin yok sonra aylar sonra satarken öğreniyorsun ki pertmiş..

Yani öyle plaka değişti kayıt geçmedi gibi saçmalıklarla olmuyor tabi ki o iş, olsa herkes tokatçı olurdu piyasada.

Bi kere mnantıklı düşünmek lazım tramer sorgu 5664 trilyon para harcadı sisteme, öyle basit bi yöntemle sıyrılmasına izin verir mi satıcıların ?
    Aynen dediğiniz gibidir.
    Başımızdan geçtiği için dediğinizi teyit ediyorum.
    Aracı aldıktan bir süre sonra kayıtların yansıdığını görüyorsunuz.
    Tabi bunu normal bir kullanıcının yapmasına ihtimal vermiyorum.
    Yine Galeri sahiplerinin son zamanda sıklıkla başvurdukları bir yöntem haline gelmiş...

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karaktersiz insanlar var oldukça ,uc kuruş ıcın boyle ılanlar gormeye devam ederiz.

Şase numarasına bıle guvenmemek lazım. Başımızdan geçmış bır olay ,

Aracı alırken tek hasar kaydı mevcuttu.
    Hasar kaydı 1 sene oncenın kaydı ıdı. Şase ve plaka sorgusunda aynı '2000tl 'hasar cıkıyordu ve arac sahtekar ilk sahıbındendı.!
    Aracı aldım 1 sene sonra satmak ıstedıgımde hasar kaydı 23.000tl olarak degısmıstı!!!
    Hem şase hem plaka ıle sorgulamasızdı her ıkısıde degısmıstı.
    Oysa benım ılk attıgım mesajlar hala cep telefonmda mevcut.

Aracın detaylı ekspertızını araştırıp experını buldum.
    Experın soyledıgı ; Ben aracı gorurum. muallak hasar bedelı verırım o gecen muallak bedeldır.
    Faturası dosyasına gec ıslendıgı ıcın, gec cıkmıs gec dıye bahsedılen aracın tamir edilip, trafıge cıktıktan sonrakı en az 6 ay sonrası...
    Bu nasıl ıs bu nasıl bı duzen , nasıl işletme... vatandaşın suçu ne?
    Tramer ısını ya tam yapıp bu sorumlulugu uzerıne alıcak, yada hıc bu ısı yapmıcak..

Bu saatten sonra 2. el arac alıcaksam hasarkaydı 1 tl bıle gozuken araca yaklasmıyorum.
    Mağdur oldum aracımı aldıgım degerın cok daha altına sattm.
    Sizlerede tavsiyem hasar kayıtlı arac 1 tl bıle olsa , çok dıkkat edın.
    Araç 1 yaşında bır araç ve boyasızdı...
    inst. kozgaraj

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)