aracımı ***** site yoluyla satmak için koydugumda talipliler bir bir aradılar muaynesi 8 gün geçtiği için araç satışı yapılmıyor diyolar noteri aradım evet muaynesiz araç satışı yapılmıyor dedi ama hiç resmi bi açıklama dahi yok???
aracımı ***** site yoluyla satmak için koydugumda talipliler bir bir aradılar muaynesi 8 gün geçtiği için araç satışı yapılmıyor diyolar noteri aradım evet muaynesiz araç satışı yapılmıyor dedi ama hiç resmi bi açıklama dahi yok???
resmıye gerekmı var? yapılmıyor evet yenı bıldırı gelmıs. bende son haftada 2 tane muayene yaparak satıs verdım aldım
1 hafta önce 2 senelik muaynesi olmayan aracımı sattım
Daha öncelerde de yine alıp sattım kimsenin sordugu yok
@serci, aynen 1 hafta öncesine bizde sattık da bu kanun 3-4 gün olmuş çıkalı noterde bu şekil diyor 3 gün önce aradıgımda bugun yururluge gırdı dıye
o zaman tam zamanında satmısım![]()
Ama daha öncede sigortası olmayan aracı satamazsın demişlerdi ..Ben onu da sattım![]()
@MK8800, ASBİS.gov.tr
-
Aracımın muayenesi geçerli mi?
Muayenenin olmaması satışa ve tescile engel bir durum değildir. Ancak satılan aracın muayenesinin bulunmaması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk alıcıya geçeceği için aracın muayenesinin olup olmadığını kontrol edilmelidir. Kontrol sorumluluğu alıcı ve satıcıya aittir. TÜVTURK sistemi ile yapılan muayeneleri buraya tıklayarak sitesinden kontrol edebilirsiniz. Bu sistem dışında yapılan muayeneleri ve faturalı araç alımlarında geçerli olan ilk muayene geçerlilik sürelerini aracın trafik belgesi üzerinden kontrol ediniz. Not: Trafikten çekmeli ve Yurtdışına çıkarma amaçlı satışı yapılan araçlarda muayene ve sigorta kontrolü zorunluluğu yoktur.
yarın bi gidip adam akıllı bilgi alıcam aktarırrım buraya durumu cunku bu durum taa 2010dan beridir var googleden baktım 2010da bıle muaynesız satıs olmayacak, 2013te de aynı 2014ü mü buldu sessiz sedasız
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)