User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Nasıl Bir Gc8 Almalı

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nasıl Bir Gc8 Almalı

Herkese merhaba , uzun süredir foruma yazmıyordum okuyup geçiyordum böyle bir konu açmayıda düşünmüyordum fakat gc8 almak ciddileştikçe kararsızlıklar başladı.

Elantra konumu okuyanlar ne kadar uğraşıp emek harcadığımı bilirler fakat artık eskisi kadar boş zamanım arabayla ilgilenecek yeterli vaktim yok.

Hayalim olan gc8 için yeterli parayı hazırladım , 30k ciarı bir bütçem var.
    Forumdaki neredeyse bütün gc8 konularını okudum , genellikle forgetli ve stı yürüyenli bir gc8 alınması söyleniyor.

Fakat benim şuan aklımdaki araç ne forgetli ne stı yürüyenli

Benim için artı olan beni cezbeden en güzel yanı tamamen orjinal olması , kurcalanmamış olması kazasız sadece 2-3 parça boyalı olması kasasının inanılmaz diri ve ip gibi durması.

Haftada sadece 1 gün kullanacağım , yükleme gibi bir niyetim yok aldıktan sonra aşırı para da harcayacağımı sanmıyorum.

bu durumda sizce bahsettiğim aracı almak yanlış mı ?
    Beni bıktırır mı ? Forget ve stı yürüyenli olmaması beni maddi manevi zor duruma sokar mı ?

(Haftada 1 gün kullanacağım ve zorlamayacağımı düşündüğüm için sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.)

Öte yandan bu paralara forgetli stı yürüyenli temiz bir gc8 bulmak oldukça zor , hiçbir extrası olmasın temiz gc8 bulmak zaten yeterince zor.

Ne yapmalıyım

Gc8 hakkında bilgili ve deneyimli kişilerin beni yöneltmesini istiyorum.
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bende çok GC8 baktım araştırdım bu işi bilen canı yanan herkesin sölediği şey forged motorsuz GC8 asla düşünme.
    GC8 alınca mutlaka gazlıcaksın ki şanzımanda ayrı bi soru işaretli,demek istediğim sadece 30bin tl ile vermekle bitmeyebilir.
    Hakkı olan iyi referanslı forged motorlu sti yürüyenli GC8 alıp kafa rahat şekilde gazlamak bana hep daha mantıklı gelmiştir.
    Sti deseydiniz farklı ama GC8 in şanzımanının dayanıksız olduğunu sürekli söylerler.
    En azından bütçeyi biraz daha yükseltip tamamen stock bi wrx alırdım ben olsam.
    Çünkü zaten anladığım kadarıyla aldığım gibi keyif için standart şekilde binicem diyosunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet son cümlenizdeki gibi aldığım gibi , keyif için standart bineceğim.

Fakat wrx yada stı fiyatlarını bir kenara bırakalım , hiç hayallerimi süsleyen arabalar olmadı.
    Bütçem yetse kesinlikle 07 stı alırım fakat ondan önce garajda duran bir gc8 mutlaka olur

Konuda wrx yada stı ın yeri yok şuan malesef Kasa gc8 olmalı , net

Genelde söylediğiniz gibi yorumlar gc8 şanzımanı dayanıksız tamam fakat şöyle birşey var.

İstediğim gc8 tamamen standartlarda olduğu için şanzıman çokta büyük bir problem olmaz diye düşünüyorum.
    Genelde gc8 alıp stı turbo , cooler vs işlemler yapıldığında şanzımanın cortlaması şaşılacak birşey değil ama dediğim gibi motor tamamen standart olduğu için düzgün kullanımda şanzımanın büyük sıkıntılar açacağını düşünmüyorum.

Forget motor olayı kafama takılıyor daha çok , maliyeti nedir forget motorun
    34 TE 3516

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ellenmemiş standart GC8 bulmak imkansız bence. Bulursanız hiç kaçırmayın derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerkanKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ellenmemiş standart GC8 bulmak imkansız bence. Bulursanız hiç kaçırmayın derim.
    Bende bundan bahsediyorum

Ama yinede bu motor forget olmaması vs kafamı kurcalıyor , yorumların %90 ında keinlikle forget motor ve stı yürüyen tavsiyesi var.

Forget motorun aşağı yukarı maliyeti ne kadar olur , standart motora illa forget gerekir mi ?
    34 TE 3516

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arac kac model?
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

s2kfreak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben forged motorlu almama ragmen az yurusun dedım 30 bin den fazlaya geldi uzerine harcadıgım daha ilk gun 2 inci vites kırıldı 0.8 barda kesınlıkle yapılmısını al derim.
    [LIST]

Euro Charged E55 AMG 500WHP

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bundan bahsediyorum

Ama yinede bu motor forget olmaması vs kafamı kurcalıyor , yorumların %90 ında keinlikle forget motor ve stı yürüyen tavsiyesi var.

Forget motorun aşağı yukarı maliyeti ne kadar olur , standart motora illa forget gerekir mi ?
    Standart hiç ellenmemiş sağlıklı bir GC8 için forgete gerek yok. Motoru yükleyen arkadaşlar için söylenen bir olay o.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VWci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arac kac model?
    99 model

Alıntı s2kfreak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben forged motorlu almama ragmen az yurusun dedım 30 bin den fazlaya geldi uzerine harcadıgım daha ilk gun 2 inci vites kırıldı 0.8 barda kesınlıkle yapılmısını al derim.
    Anladığım kadarıyla motoruyla oynanmış ama orj şanzımanlı bir gc8 almışsınız , muhtemelen bu yüzden kırdınız dediğiniz gibi 0.8 barda imiş ben standart gezeyim diyorum standart gezerkende beni üzecekmi sormak istediğim bu

Alıntı Mikrop_Ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç çok güzel maşallah , fakat ben beyaz gri siyah renkte araç almayı düşünmüyorum şirket arabaları yüzünden trafikte bu renkleri görmekten bıktım

Alıntı SerkanKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Standart hiç ellenmemiş sağlıklı bir GC8 için forgete gerek yok. Motoru yükleyen arkadaşlar için söylenen bir olay o.
    böyle bir cevap arıyordum teşekkür ederim içim rahatladı
    34 TE 3516

Aps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracin genel durumu iyiyse,standart gezip,sanzimana yük bindirmezsen bisey olmaz bence.

vf35 turbo standart motor,sanziman 0.6 bardaydi benim arabam, bir sorun yasamadim.

Hos pek basinc yoktu bir de ben vitesi Hatay üzerinden atiyordum ondan da olabilir

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu birçok kez soruldu bir çok kez yazıldı bence önceden yazılanlarıda aramalısın.
    Sti yürüyen ve forget gc8 mantığına karşıyım.Ben stock motoru ve sanzumanı 380hplerde yıllarca kullanan insanları biliyorum.160binde stock motor sanzumanı 311hp400tork her çıkmada gazlıyacak şekilde kullandım.
    Sonunda kendi kaşıntımdan sürekli daha daha dememden dolayı sadece kendi kulağımın duyabildiği bir sesten dolayı motoru açtım.Çıkan parçalarımıda birbir sattım
    Şuanda hala stock yürüyen kullanıyorum.
    Rollingde yaptım Pistede çıktım.Kırılmadı
    He bunları anlatmamdaki sebep sana ve gc8 almak istiyenlere daha önce bilinçli şekilde kullanılmış bir gc8in devamında bilinçli bir kullanıcıyla parçalara ayrılmayacağı.
    Forget motor diyolar ya?Nerde nasıl toplanmış rektifiyecisi kim? Kullanılan parçalar neler?Doğru mantıklı seçimlermi yapılmış?Hayalı setuplarmı kurulmuş??
    Kısacası geçmişi temiz bir araç olsun bilinçli insanlar olsun
    Forget olmuş sti yürüyen olmuş bunlar sadece senin için birer artı olur.
    He bu tamamen ben arabamı yüklemiycem dediğin için yapılmış bir açıklama
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickboxer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu birçok kez soruldu bir çok kez yazıldı bence önceden yazılanlarıda aramalısın.
    Sti yürüyen ve forget gc8 mantığına karşıyım.Ben stock motoru ve sanzumanı 380hplerde yıllarca kullanan insanları biliyorum.160binde stock motor sanzumanı 311hp400tork her çıkmada gazlıyacak şekilde kullandım.
    Sonunda kendi kaşıntımdan sürekli daha daha dememden dolayı sadece kendi kulağımın duyabildiği bir sesten dolayı motoru açtım.Çıkan parçalarımıda birbir sattım
    Şuanda hala stock yürüyen kullanıyorum.
    Rollingde yaptım Pistede çıktım.Kırılmadı
    He bunları anlatmamdaki sebep sana ve gc8 almak istiyenlere daha önce bilinçli şekilde kullanılmış bir gc8in devamında bilinçli bir kullanıcıyla parçalara ayrılmayacağı.
    Forget motor diyolar ya?Nerde nasıl toplanmış rektifiyecisi kim? Kullanılan parçalar neler?Doğru mantıklı seçimlermi yapılmış?Hayalı setuplarmı kurulmuş??
    Kısacası geçmişi temiz bir araç olsun bilinçli insanlar olsun
    Forget olmuş sti yürüyen olmuş bunlar sadece senin için birer artı olur.
    He bu tamamen ben arabamı yüklemiycem dediğin için yapılmış bir açıklama
    Benim düşüncelerim de bu yönde forget motor ama kim yaptı nasıl yaptı ne kullandı.
    adamlar ilan açıyor forget motor 400 hp diye arayıp soruyorum 400 hp çıkarcak ne var motorda diye kemküm ediyorlar.
    Daha motordaki değişen parçaları bilmeyen adamdan ben nasıl araba alayım.
    Sayanlarda var şu parça bu parça değişti takıldı vs , eğer motoru açamadan göremeyeceğim parçaları sayıyorsa ben buna da pek inanmıyorum , birazda bu yüzden kurcalanmamış oynanmamış bir gc8 istiyorum.

Olurda yüklemek istersem en azından nelerin takılı olduğunu bilirim gözümle görmüş olurum.

Dediğiniz gibi '' bilinçli '' kullanıldıktan sonra önceki sahipleri dahil sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Rahatladım
    34 TE 3516

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aps Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracin genel durumu iyiyse,standart gezip,sanzimana yük bindirmezsen bisey olmaz bence.

vf35 turbo standart motor,sanziman 0.6 bardaydi benim arabam, bir sorun yasamadim.

Hos pek basinc yoktu bir de ben vitesi Hatay üzerinden atiyordum ondan da olabilir
    Muhtemelen bende hatay üzerinden atıcam bunca şanzıman yorumlarından sonra
    34 TE 3516

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim için , referanslı bi yerde forged motor yapılmış ve 6 ileri sti yürüyenli vf37 ts turbolu bi gc8 evladiyelik olur. Böyle bi araç yapıcam sadece pist için
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkan varsa en azından:
    Forged pistonlu
    STI kranklı
    Düzgün bir yağ pompalı (bu çok önemli, OEM yağ pompası su koyabiliyor)
    EGT-wideband göstergeli olsun.

Opsiyonel STI şanzımanlı olursa şık olur.

"Stock binerim" lafı ise ilerleyen zamanlarda geçerliliğini yitiriyor malesef . Turbo, intercooler diye başlıyorsun zamanla.......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en yenisi 14 yaşında olan -sürekli gazlanan bir kısmı hoyratça kullanılan- gc8 i stock ve temiz bir halde bulmak çok zordur. Bu halde olanları da sahipleri çok nadir satar zaten.

_cAgdAsH_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene std gc8 kullanmıs bırı olarak aracımda sadece egt boost ve yag basınc saatı vardı bende 10 bılemedın 15 gunde bır kullandım tek sorun maalesef sanzuman 2vıtes dıslısını kırdım kronık bı rahatsızlık onuda tork garaj hakan saolsun yolladı cok cok ucuk paralarada cıkmadı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İmkan varsa en azından:
    Forged pistonlu
    STI kranklı
    Düzgün bir yağ pompalı (bu çok önemli, OEM yağ pompası su koyabiliyor)
    EGT-wideband göstergeli olsun.

Opsiyonel STI şanzımanlı olursa şık olur.

"Stock binerim" lafı ise ilerleyen zamanlarda geçerliliğini yitiriyor malesef . Turbo, intercooler diye başlıyorsun zamanla.......
    Belli bir süre sonra biryerden yüklemeye başlayacağımı biliyorum ama daha çok var o günlere

OEM yağ pompası kronik bir sorun mu ? Bilmediğim herhangi bir kronik sorun varsa bunun gibi alır almaz baktırıp gerekiyorsa değiştireyim..

Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en yenisi 14 yaşında olan -sürekli gazlanan bir kısmı hoyratça kullanılan- gc8 i stock ve temiz bir halde bulmak çok zordur. Bu halde olanları da sahipleri çok nadir satar zaten.
    Haklısınız. 2010 dan beri biliyorum istediğim aracı 2 haftada 1 çıkıyor araç ve birazda basık olması sebebiyle genelde yavaş kullanılıyor , sürekli gazlanan olsa motor standart halde bunca sene dayanmazdı tahminim
    34 TE 3516

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)