:confused::confused::eek::eek::eek::soru::soru: :soru: :p:o:D:D:icon_tup::cool: Olay tamamen buydu abi :D
Printable View
şu fiat ducatoları tasarlayan mühendise öyle bir sövüyorum ki far far değil sanki stadların kullandığı havuz sistemi ...
Valla farım merceksiz ama xenon taktım. ampulun şapkaları oldugu içinmi bilmiyorum göz almıyo özellikle kendim denedim bende rahatsız olurum normalde. Ama benim ki rahatsız etmiyo eder diyede farı aşağı indiriyorum. 2 numaraya.
bugün eve dönüşte en sol şeritte 508 arka sisleri açık,sonra sağa geçtim pembe sisli ducato,ondan sonra bi sağa daha geçtim bi tane doblo ama kör ediyor adamı.. bu konudan sonra mı dikkat etmeye başladım pek bilmiyorum ama insan eve girerken bi sinirli bi stresli oluyor bu tipler yüzünden.
Güzel ironi.. Lakin..
Bold olan kısmı yanlış düşünüyorsunuz.. e-5 içinse bu dediğiniz 30-90 arası gitmek serbest ve kurallar dahilinde.. bende bu düşünceyi anlamıyorum.. Gerek otobanda gerekse diğer ana harterlerde yavaş giden bir araç eğer ağır vasıta ise kimse sellektör vs atmazken( gidemediğini ya da gidemeyeceğini bildiğinden) Aynı hızla binek araç gidince verilen tepkiler anlamsızlaşıyor.. ben e-5 te 60-65 km/h seyehat ediyorum örneğin.. Aracım en az o km lerde yakıyor çünkü..
amerıkan parklarda on arka sıslerı acarlar cok sekılsınız ya hımımaaaaaaaa :)
Ben akşamları hep sis yakarım doblo da acayip hoşuma gider. Sis farı küçük ve yuvarlak olduğu için rahatsız etmiyo kimseyi, kendini aydınlatıyo desem yeridir, sadece görselliğini seviyorum.
Ama mesela bi accentim olsa kısaca sis farı enlemesine uzayan bir aracım olsa yakmam etrafa çok yayıldığı için.
Bir örnek daha vereyim mercek zenonlu ml320'de de hayatta sisleri yakmam sadece far açık gezerim. İş biraz görselliğe bakıyo benim kendi çapımda
Edit: arka sis yakana ve göz bozan zenonlara bende çok deli oluyorum
Ne güzel sitede sis açanların hepsi ya ayarlatmış ya da rahatsız etmediğini düşünüyor :) Öyle değil ama durum maalesef.
Farım açık gezerim genelde alışkanlık ama bugüne kadar hiç bir arabamda Xenon olmadı hatta aldığım aracın üstünde geleni bile söküp attım orjinal ampulle açık geziyorum. Far sis xenon olayına ticari araçlardaki xenonlara ve arka sise takık durumdayım arka sisi açık olanın arkasından uzunu genelde açarım ben rahatsız oluyorsam oda rahatsız olana kadarda kapatmam CRX in arkası komple cam ve migren hastasıyım arkadan gelen ışık için E-5 de trafik ortasında durup arkamdakini uyardığım çok olmuştur ama ciddi anlamda sıkıntılıyım bu hususta
Benim diyeceklerim belli,
Birisi farım da açık yolum da sloganını eleştirmiş fakat, Avrupa da dahil olmak üzere bir çok ülkede gündüzleri kısa far açmak zorunludur (Kanada spec araçlarda yıllardan beri gündüz farı standart sunulur). Karşıdan gelenin belirginliğini ciddi şekilde arttırır. 90'lı yılların ortasında amcam yurt dışında farı yakmadığı için ceza yediğinden beri özellikle uzun yolda kısa farlarımız hep yanar bizim de.
Zaten bu yüzden gündüz farları artık günümüz standartlarına yerleşti araçlar üzerinde.
Sövmek, saymak, xenonu retina oyanlara arka sis yakmak, panik fren yapmak fayda etmiyor artık. Ben kenara çekilip yol veriyorum genelde, Polis'in bununla ilgili yaptırım yapma zamanı geldi de geçiyor aslında. Trafiği tehlikeye düşürecek teknik değişiklik olarak nitelendirilmeli. Egzoz sesinin milleti uyandırmasından daha kötü bu çakma xenon olayı ki anlık körlük yaşatıyor insana.
İçimden aklıma gelen tüm yakınlarını anıyorum kısacası, bir de yol veriyorum.
Ayarsız halojenler bir yere kadar tölare edilebilir bence ancak xenon, siste xenon, arka sis yakıp gezenlerin Allah cezasını tez zamanda versin, evlerine ateş salsın..
Benim de takıntılı olduğum bir konu olduğu için 9 sayfayı da okudum da arkadaşlar arkadan gelen bilmemkaçbin K lar için çoğunluk kenara çekiliyorum diyor .! Neden ? La o zevzekler de sen kenara çekil diye farlarını öyle yapıyor işte. Bilhassa servisçiler. Servise yetişsin diye kelle koltukta gittiği yetmiyor, bir de göz tecavüzcüsü farlarıyla dibinize kadar giriyor ki çekilin de gitsin diye. Yapmayın, yol vermeyin bunlara.
Bir de bir arkadaş FD6 lardan bahsetmiş, evet xenon ve merceksiz ama bu fabrikasyon böyle olduğundan farın yapısı da ona göre. Tek bir kişiden ne şikayet aldım, ne de duydum. Artı otomatik yükseklik ayarlı.
Ben ise ; arka sis yakanlara uzunlarımı çakıyorum, ön sislerimide gündüz farı niyetine sadece gündüz açıyorum. Birçok yeni nesil aracın gündüz ledlerinin yarısı kadar bile göz almıyor.
Arka cam fıskiyesini ters çevirmek te efsane diyorum ;)
seviyorum şu çakma xenon takanları ve tofaş gibi desenli camı olupda xenon takanları bir gün birini iyi sevecem...... ön sisler çoğu araçta rahatsız etmiyor ama yağaşlı favada yol ıslakken yolun parlaması beni kudurtuyor en gıcık olduğum olay arka sisleri v.s. güçlendirip kırmızı nokta gibi önümde gidip dikiz aynasının yerini bilmediği için geçmeme olanak vermeyen dıııııııt.... (siz anladınız onu) birde ducato ve kardeşlerinin farları orta dikiz aynasından arabanın içini o kadar iyi aydınlatıyorki arabada birşey düşüren olursa bir ducato bulayımda onun ışığıyla düşen eşyayı buluruz diyesim geliyor, birde bu sınıfdaki araç şoförlerinin yakın takibde bulunması işi dahada çekilmez hale getiriyor
onur hepsi aynı yanıyo açma boşver sis farını sen sürerken gömüyosunda karşıdan gelen harbi yamuluyo. sis farınında görselliğe güzellik kattığı zamanlar 2007 2008 senesiydi kişiye göre:D ben göz almasın diye 2007 de arabama vw caddy sis farı koydurmuştum mercekliydi onlarınki.
gunduzlerı amerıkan parkla takılıorm.. (sıs yakanlarda bı sorun teşkıl etmıo, audının renoların gunduz farları normal sıs farlarından daha parlak yanıo)
yağışlı havalarda kısa farlarımı yakarım, yağmur ıster ıstemez goruş açısını engellıo yada gözden kaçan bışyler oluo ve kaza rıskını arttırıo, bı kaç kere kor noktada kalan aracı kısa farları yanması sayesnde fark ettım, hava gunduz bıle olsa(ozellıkle sıyah araç sahıplerı) hava kapalı oldğu zmn araçları görmek daha zor oluo, park sıs yada kısaları yakarak araç kullanmakta fayda var..
arkadaşlarında dedğı gıbı kımı ülkelerde mecburı kısa farlarla seyahat etmek ve araştırma yaparsanız gunduz kısa farları yakmanın kaza rıskını azalttığını goreceksınız..
arka sıste herkes hemfıkır oldğu ıçın ona yorum yapmıorm.. :)
orjinal ön sisler göz almaz.Sislere xenon takıldıgında göz alıyor ama onuda biraz açısı yere baktırılırsa sorun olacagını sanmıyorum şunun gibi.Ben çok rahatsız olmuyorum genelde xenon sislerden
http://img.donanimhaber.com/upfiles/...ed641a3769.jpg
Benim ön zenonlarla sorunum yokta arkaya sislerini açanlara deli oluyorum.O nasıl bir göz almadır.Bu arada sadece benmi dikkat ettim bilmiyorum bazı yeni araçların arka stopları çok fena göz alıyor frene basıldıgında.Işıklarda falan durdugumda kör olacam sanıyorum hani sis mis hak getire.
Birde arka sis farlarını çift yapıp ikisinide yakanlar var misal
http://www.davulanahtari.com/clio3/m...lambasi-14.jpg
http://b1302.hizliresim.com/16/3/jr0n8.jpg
iş dönüp dolaşıp eğitime geliyor eğitimsiz oldunmu altında 500 bin tl lik araç oldumu ondada göz aldırıyorsun altında 10 bin tl lik araç oldumu ondada göz aldırıyorsun..
bu a dan z ye her araç için geçerli yeni eski fark etmez.. bixenon çakma fark etmez..