Arkadaşlar merhabalar basımdan bir olay geçti bilgisi olan arkadaşlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum. Öncelikle belirteyim yapılan ölçümlerin hatalı olduğunu düşünüyorum. Alkollü araç kullanmanın kötü olduğunu ve yapılmaması gerektiğinide biliyorum.
Birkaç gün önce trafik ekiplerince alkol kontrolüne girdim ve 1.34 promil çıktı. Bunun üzerine hastaneye götürdüler ve orada yine alkolmetreye üfleme suretiyle rapor aldılar ve 1.76 çıktı. aradan 40 dakika geçmişti ve promilin düşmesi gerekirken fazla çıktı. Ekiplere kan testi istediğimi zira bu kadar alkollü olmadıgımı söylememe rağmen "daha fazla kaşınma, bizi uğraştırma" dediler ve karakola götürüldüm. burada 2 satırlık bir ifade yazdılar ve imzalattılar. Eğer itirazın varsa git yap dediler. Ve ertesi gün Cumhuriyet Savcısına giderek durumu anlattım. Kendileri benim uygulamaya girmemden 3-4 saat önce başka bir olay yaşandığını o olayda ise sürücünün 2,14 promil çıktığını daha sonra ise hastaneye götürülerek yine üflemek suretiyle yapılan ölçümde 0.66 çıktığını söyledi ve haklı olabileceğimi itiraz etmemi söyledi. Daha sonra Savcıya ifademi verdikten sonra sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi yazdım ve dilekçede kan tahlili yapılmadığını ölçümlerin şüpheli olduğunu ve diğer şahısın başına gelen olaydan bahsederek itirazımı gerçekleştirdim. Ayrıca dilekçeme diğer şahısa ait karakol raporunu( 2.14 promil ve 0.66 promili gösteren ifade ) , polislerin bana ait ölçüm yapmış olduğu çıktıyı ve ceza tutanağını ekledim.
Şimdi sizlere sormak istediğim 1) sonuç konusunda düşünceleriniz nelerdir?
2) sonuçlanma süresi ne kadar sürer?
Bu konunun benim için önemi çok büyük. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.