User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Alkol cezası ve itiraz konusu hakkında

ufuk601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alkol cezası ve itiraz konusu hakkında

Arkadaşlar merhabalar basımdan bir olay geçti bilgisi olan arkadaşlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum. Öncelikle belirteyim yapılan ölçümlerin hatalı olduğunu düşünüyorum. Alkollü araç kullanmanın kötü olduğunu ve yapılmaması gerektiğinide biliyorum.

Birkaç gün önce trafik ekiplerince alkol kontrolüne girdim ve 1.34 promil çıktı. Bunun üzerine hastaneye götürdüler ve orada yine alkolmetreye üfleme suretiyle rapor aldılar ve 1.76 çıktı. aradan 40 dakika geçmişti ve promilin düşmesi gerekirken fazla çıktı. Ekiplere kan testi istediğimi zira bu kadar alkollü olmadıgımı söylememe rağmen "daha fazla kaşınma, bizi uğraştırma" dediler ve karakola götürüldüm. burada 2 satırlık bir ifade yazdılar ve imzalattılar. Eğer itirazın varsa git yap dediler. Ve ertesi gün Cumhuriyet Savcısına giderek durumu anlattım. Kendileri benim uygulamaya girmemden 3-4 saat önce başka bir olay yaşandığını o olayda ise sürücünün 2,14 promil çıktığını daha sonra ise hastaneye götürülerek yine üflemek suretiyle yapılan ölçümde 0.66 çıktığını söyledi ve haklı olabileceğimi itiraz etmemi söyledi. Daha sonra Savcıya ifademi verdikten sonra sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi yazdım ve dilekçede kan tahlili yapılmadığını ölçümlerin şüpheli olduğunu ve diğer şahısın başına gelen olaydan bahsederek itirazımı gerçekleştirdim. Ayrıca dilekçeme diğer şahısa ait karakol raporunu( 2.14 promil ve 0.66 promili gösteren ifade ) , polislerin bana ait ölçüm yapmış olduğu çıktıyı ve ceza tutanağını ekledim.

Şimdi sizlere sormak istediğim 1) sonuç konusunda düşünceleriniz nelerdir?
    2) sonuçlanma süresi ne kadar sürer?

Bu konunun benim için önemi çok büyük. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklı olarak kendinizi savunmuşsunuz en doğrusu promil 40 dk sonra düşmesi gerekirken yüksek çıkmış. belki ilk ölçüm yanlış olabilir eksik çıkmıştır o konuda biraz tezatlık var ama senin kan testi istemene rağmen yapmamaları hatalı bir tutum olmuş... sonuçlama süresine gelince o konuda birşey diyemeceğim türkiyede davalar geriden geliyor genelde...
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki alkollümüydün gerçekten ?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0.50 promilin üzerinde değildim. Savcılıkta verdiğim ifadede belirttim bunu 2 bira içmiştim ve üzerinden çok zaman geçmişti diye. zaten itirazımda bu yönde. Savcı diğer şahısta çıkan ve benim ölçümlerimde çıkan tutarsızlıktan dolayı olumlu sonuçlanabileceğini söyledi fakat bilemiyorum. Hakim diğer sürücünün olayını ne derece dikkate alır .

ahmet_xy
    Misafir
    2 bira ile 1.34 promil çıkmaz. bir yerde bir hata var. 2 bira aslında tam sınır olan 0.50 promile yakındır. insanın fiziksel boyutlarına ve içilme zamanına göre az da çıkabilir, çok da çıkabilir.

merak ettim de; çevirmeye hangi yolda yakalandın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankara dısında oldu olay.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 bira ile 134 promil çıkmaz. bir yerde bir hata var. merak ettim de; çevirmeye hangi yolda yakalandın?
    ayrıca zaman geçmesine rağmen hastanedeki alette neden daha yüksek çıktı anlamış değilim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alkolün her bünye üzerinde etkileri farklıdır. Belki sende kana biraz daha yavaş karışıyordur, 40 dk sonra yüksek çıkmıştır.
    Hastanede kan testi yapıyorlar, çevirmeden itibaren geçen süre göz önüne alınarak belli bir miktar arttırılarak rapor hazırlanıyor.
    Kan testi yaptırsaydın keşke.
    Senin durumunda ne çıkar bilmiyorum, ama en azından elinde örnek vaka var.
    Avukat arkadaşlar belki fikir yürütür sonuç ile ilgili
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tahmini bir sonuç olabilir diye söylüyorum boyunu kilonu ne içtiğini yazıp yaklaşık kaç promil alkollü olduğunu gösteren uygulamalar vardı . Ordan az çok bilinir . 2 birayla bende çıkacağını sanmıyorum .

Ben 2 33lük içtim polis geç dedi promil falan çıktı mı , ne kadar çıktı hiç söylemedi . Ankarada oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alkolün her bünye üzerinde etkileri farklıdır. Belki sende kana biraz daha yavaş karışıyordur, 40 dk sonra yüksek çıkmıştır.
    Hastanede kan testi yapıyorlar, çevirmeden itibaren geçen süre göz önüne alınarak belli bir miktar arttırılarak rapor hazırlanıyor.
    Kan testi yaptırsaydın keşke.
    Senin durumunda ne çıkar bilmiyorum, ama en azından elinde örnek vaka var.
    Avukat arkadaşlar belki fikir yürütür sonuç ile ilgili
    Kana karışcağı kadar karışmıştır çünkü üzerinden uzun bir zaman geçti ve üzerine yeni yemek yemiştim. 40 dakika içerisinde 40 promilin çıkması imkansız diye düşünüyorum. Kan tahlili isteğim polisler tarafından geri çevrildi. Savcılıkta verdiğim ifadede ve mahkemeye sunduğum itiraz dilekçemdede herseyi belirttim. Savcı yüksek oranda haklı olabileceğimi ve bunun için benimle bu kadar ilgilendiğini söyledi. Acaba itiraz konusunda savcının fikri düşüncesi veya insiyatifi etkili olabilir mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımcı olur mu bilmem ama üflediğiniz aletin kalibrasyon raporları olması lazım. Düzenli olarak kalibre edilmesi gerekmektedir. En son ne zaman kalibre edildiğine dair belge eklenebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuk601 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kana karışcağı kadar karışmıştır çünkü üzerinden uzun bir zaman geçti ve üzerine yeni yemek yemiştim. 40 dakika içerisinde 40 promilin çıkması imkansız diye düşünüyorum. Kan tahlili isteğim polisler tarafından geri çevrildi. Savcılıkta verdiğim ifadede ve mahkemeye sunduğum itiraz dilekçemdede herseyi belirttim. Savcı yüksek oranda haklı olabileceğimi ve bunun için benimle bu kadar ilgilendiğini söyledi. Acaba itiraz konusunda savcının fikri düşüncesi veya insiyatifi etkili olabilir mi ?
    Tam birşey diyemem ama siz zaten hakkınız olan birşeyi istemişsin.. Kan testi hakkın .

Bu arada yemekte ne yedin ? Kızartma türü birşey mi ? Patlıcan kızartma falan ? Tabi bu kadar yükseltirmi emin değilim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s7158 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımcı olur mu bilmem ama üflediğiniz aletin kalibrasyon raporları olması lazım. Düzenli olarak kalibre edilmesi gerekmektedir. En son ne zaman kalibre edildiğine dair belge eklenebilir.
    dilekçeme polisin yapmış olduğu alkol raporunu ekledim. çıkan fişte kalibrasyonun 1 ay önce yapıldığına dair tarih var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bugrak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam birşey diyemem ama siz zaten hakkınız olan birşeyi istemişsin.. Kan testi hakkın .

Bu arada yemekte ne yedin ? Kızartma türü birşey mi ? Patlıcan kızartma falan ? Tabi bu kadar yükseltirmi emin değilim
    bol sarımsaklı sirkeli işkembe çorbası içmiştim. ve lokantadan yeni çıkmıştım.

a.uz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kan testi vermediniz sanırım hastanedeyken makemeye delil olarak suna bilirdiniz madem prometre yanlıs ölçüyo dogrusunu kantesti yaptırmıs olup o gün ve şu saatler içinde yapılmıs olan bi sonuc işinizi kolaylastırırdı
    her sözümüz dudaklarda gülüş oldu dönme ihtimali yok artık o gülüşler düş oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı a.uz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kan testi vermediniz sanırım hastanedeyken makemeye delil olarak suna bilirdiniz madem prometre yanlıs ölçüyo dogrusunu kantesti yaptırmıs olup o gün ve şu saatler içinde yapılmıs olan bi sonuc işinizi kolaylastırırdı
    polislerden kan testi istememe rağmen bizi uğraştırma kaşınma dediler daha sonra karakola götürdüler. yapabileceğim birşey yoktu karakolda ise istiyosan itiraz et dediler. itirazımı verdim ama kan raporu olmadan beni yargılayabilirler mi ?

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger dedigin gibi 2 bira içtiysen ve üzerinden zaman geçtiyse okadar çıkması zor ama kesin diyemeyiz.. İçtiğin çorba,sigara,meşrubat vs bunların hepsi olumlu yada olumsuz etki ediyor.. İtirazından bisey çıkacağını sanmıyorum çünkü kan testi yapılmamış.. Şayet kan testi alınsaydı belki bişeyler olabilirdi.. Ama kan testi yapmadıkları için ayrıca bişeyler yapabilir misin bilmiyorum..Geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger dedigin gibi 2 bira içtiysen ve üzerinden zaman geçtiyse okadar çıkması zor ama kesin diyemeyiz.. İçtiğin çorba,sigara,meşrubat vs bunların hepsi olumlu yada olumsuz etki ediyor.. İtirazından bisey çıkacağını sanmıyorum çünkü kan testi yapılmamış.. Şayet kan testi alınsaydı belki bişeyler olabilirdi.. Ama kan testi yapmadıkları için ayrıca bişeyler yapabilir misin bilmiyorum..Geçmiş olsun
    öncelikle tesekkürler. kan testi istememe rağmen yapılmadı.Ben cihazların yanlış gösterebileceğini iddia eden bir örnek sundum. Neden kan testi yapılmadı dedim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçtimiz cuma akşamı hakkımda yanlamaktan dolayı (alkollu araç kullanıo diye ) yalan ihbar varmış . Siviller yakaladı alkol var mı yok dedim , o zaman trafiği çağıralım dediler biraz inanmayıp. saygıda kusur etmedim için iyi davrandılar .
    Trafik gelene kadar muhabbet ettik ;
    Bir sigara yakabilirmiyim dedim markası ne , Parlament sakın içme Alkol çıkartır dedi, şaşırıp kaldım çıksa çıksa ne olcak ki dedim . 5-10 promil 30 'a çıkar çıkartıyor dediler . Bazı şarap v.s gibi alkolle yıkanmış sigara markaları buna sebebiyet verir dediler .

2. Bol sarımsaklı sirkeli çorba içmişsin sirkede alkol çıkmasına etken olur . Çünki şarap'in bir nevi fermante olmuşudur . . .

Burdan sana dicem son olarak'ta Gece karakoldan çıkıp acil'de bir kan testi kendin yaptırıp hem sıcağı sıcağına test raporun hemde delilin olabilirdi .

Bir'daha aklında bulunsun alkol'den sonra bol bol c vitamin 'li meyve yada maydonoz yee . . .
    Arkadaşı motorla yakalamışlardı 60 promil çıkmıştı . Hastaneye gidene kdr limon yemiş manav yakın yerde duruolardı heralde polisler 30 dk geçti aşşa yukaır gittimizde 30 çıktı kurtuldum dedi
    Çok geçmiş olsun . . .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)