90ların başından 2004e kadarki yılları caddenin eski zamanlarını trafiksiz istanbulu lise üniversite yıllarımı ve eski arkadaş ortamımı çok özlüyorum
Printable View
90ların başından 2004e kadarki yılları caddenin eski zamanlarını trafiksiz istanbulu lise üniversite yıllarımı ve eski arkadaş ortamımı çok özlüyorum
Çocukluğumu özledim.Çikolataların yanında çıkan bi pervane vardı..Bulsam yine oynarım.Caprisun'u özledim.Bir de taunus çok modaydı bir ara.Kafamızı camına dayayıp kaç basıyo demeyi özledim. :D Tuğladan kale,dolma tekerlekli bisiklet...Çıt çıt diye değişen televizyon kanallarını...Herşeyi özledim...
Evlenmeden onceki hayatımı ozledim, nereye diyen yok, eve gel diyen yok, tek kişilik yaşamak var, istedigin kıza yazılmak var, tuvalette sigara içmek var, sabaha kadar playstation oynamak var, var da var...
Saka saka, iyi bir eş, bir de bebek yukarıdaki herseyi 10 a katlar, 5 e boler.
kontra pedal bisikletimi,
hergün günde enaz üçer kez yapılan futbol maçlarını(ezan okunduğu an herkesin dağılmasını)
ve ozamanki araba sevdası bambaşkaydı hele Ankara'daki taksi ve minibüs kültürü
Çocukluğumu özledim...
- Gazetelerin verdiği kartondan maket evleri hergün alıp sonra kes-yapıştır ile birleştirmeyi çok özledim.Ellerim uhu oluyordu vs. :(
- Kum ve su ile doğal oyun hamuru yapar.Otomobil,kamyon gibi minik minik oyuncaklar yapar eğlenirdik. :)
- İlaç kutularından traktör,dozer,kamyon gibi iş makinelerinin birebir aynısını yapardım.Şuan düşünüyorum nasıl yapıyordum ki diye...Mümkün değil yapamam.
- Arkadaşlarımız la evden patates getirir açık bir alanda köz ateşinde pişirir yerdik.Tadını unutamıyorum. :(
- Saklambaç,körebe,stop,tek kale maç,japon kalesi...
Daha bir sürü şey hangi birini sayıyım.O zaman teknoloji yoktu.Çaba sarfettiğimiz bir uğraş,emek vardı.Şimdi teknolojinin kölesi olmuş durumdayız.
yoktu güzel kardeşim, bolluk yoktu. az ama güzeldi herşey. o zaman kullandığım r19 europa şimdiki 0 a3'ten datlı gelmiyorduysa insan değilim.
futbolda da bu kadar bolluk yoktu, daha zevkliydi. şimdiki gibi nerede kardeşim gövde gösterisi? yok ronaldo 94.000.000, yok bale 100.000.000, yok neymar 57.000.000... paraya döndü futbol. gullit, baggio, van basten, kaleci zenga, hatta rıdvan, tanju'yla falan daha lezzetliydi içine yandığımın oyunu.
siyaset dahi vallahi daha manyak güzeldi yav... tansu çiller, mesut yılmaz, süleyman demirel kapışması bile şimdinin siyasetinden hoştu.
eskilerdeki tadı saymaya kalksam sabah olur...
Cok uzun zamandir yurtdisinda yasadigim icin sizler icin hicbirsey ifade etmeyen cogu seyi ozledim.
Ramazanda iftar oncesi firina gidip sicak pide kuyruggunda beklemeyi,
Bayram namazindan sonra ailece sabah kahvaltisi,
Kandil simidi,
Arkadaslarla sabahlara kadar muhabbet etmeyi,
Pazar gunleri evde bosbos oturmayi,
Kisitli imkanlarla araba yikamayi,
Annemin yemeklerini,
Babamin BesiktASK maclarindaki kufurlerini,
Ufakligi parka goturmeyi, cocuk olmayi,
vs...vs...
Beni aynı ortamda aynı şartlarda lise 1 e döndurune tum servetimi veririm
cocuklugumu ozledimm
lise yıllarımı özledim:(
Bende ailemi ve sivil hayati ozledim, su anda vatani gorevimi yapiyorum cok sukur rahatiz ama aile olmadan olmuyor. Cok sukur azkaldi safak 30 :)
15 yaşımda ACT ye girip araba marka modeli vs testlerini özledim hatta sonax yıkama kazanmıştım ah ah :D
askerdeki komutanımın LAN Y... LAR demesini özledim :)
PEZ'i özlüyorum. :) Arada denk gelirse alıyorum kutu kutu. Son 1 yıldır gene arttı bir ara hiç satılmıyordu.
Küçükken uyanır uyanmaz " Midtown Madness 2 " oynayıp, san fransisco köprüsünde araba sollamayı, kurallara uymayı özledim :)
Onu oynamadan uyuyamazdım be :D
Bundan tam 1 yıl öncesini, bostanlıda yatıp bostanlıda kalktığım günleri özledim. Ne işim vardı ne okulum. Dolayısıyla derdim de yoktu. Bir anlık kararla çeşmeye, ordan gümüldüre, urlaya atlayıp giderdik, az yakan dizel fiestamız sağolsun. Depo hep full.. Harcadığımız paranın haddi hesabı yoktu..
-Sokakları çiçek kokan Yalova'yı özledim.
-Capri-sun içtikten sonra babamın gözünün içine bakıp patlatmak için izin almamı.
-Babamın kucağında araba kullanmayı.
-Serviste marka modelini bile bilmeden ağzım bi karış açık baktığım modifiyeli arabaları.
Sırf ford focusa aşık olduğum için aldırdığım Bianchi focus bisikletimi özledim :)
bundan 27 sene önceki yaşımı özledim :D
Bi 5 yıl geri gitsek bana yeter :)
Onu Özledim...
Bisikletime atlayıp 20-30 km mesafedeki köylere gidip balık tutmayı,
Güvercinlerimi uçurup sabahtan akşama kadar izlemeyi,
Lisede boş ders olduğunda kapalı spor salonunda çoraplarımız yırtılana kadar top oynamayı,
Gazoz kapaklarını tren rayına dizip atari için jeton yapmayı,
özledim :)
ah 90 lar ahh..
Hurdalıklardan araya taraya zar zor bulduğumuz bilyalarla kendi emeğimizde yapıp hızlı gitsin diye Modifiye ettiğimiz .yokuş aşağı yarışlar yaptığımız o günleri dertsiz tasasız çocukluğumu özledim.
Orta2'deyken akciğer kanserinden vefat eden,uğruna bütün sınıf erkekleri olarak kafayı sıfıra vurdurup(cila kafa) bir sene gezdiğimiz Sezgin arkadaşımı özledim.
8 yıllık arkadaşımdı..Çok çok iyi biriydi.Tanısanız çok severdiniz.Espriliydi,mutluydu,enerjikti.Sabahın 7'sinde sınıfa gelirdi,ilk gelen oydu yinede her geleni güleryüzle karşılar selam verirdi.Çok değerliydi.
Orta 1'de o lanet hastalığa yakalandı,1 sene dayandı ilaçlar çok ağır gelmiş.Yoktur böyle hüzün,yaşımızda küçük nasıl etkiledi bilemezsiniz, okula gidemedik.
Eski fotoğraflar var,ilkokulda sınıf öğretmenimizle çekilmiş yanyana nasılda gülmüşüz.Bireysel fotoğraflarımız var karne gününden eller omuzlarda elde karneler :)
Sezginle 2 kulak yapmışız birbirimize :)
Bak yine hüzünlendirdin Sezgin :(
Gitmemesi gereken insandı, ilk o gitti.
Allah kimseye yaşatmasın.
Allah rahmet eylesin kardeşim, bende babaannemi, teyzemi ve intaar eden lisedeki kız arkadaşımı (kızların içindeki en yakın arkadaşımdı) özledim.. Onun dışında, gazozuna yapılan ve as pas kes ile adım atarak oyuncu seçilen mahalle maçlarını, dodoo ve ERTAN kardeşlerimle bisiklete binip dünyayı ignore ettiğimiz günleri acayip özledim..
Bide tabiiki benim için asla unutulmayacak olan, yeri çevremdeki birçok kişiden daha büyük olan 406'ımı çok özledim..
Ne olursa olsun giden geri gelmiyor, şuan bizimle olan herkesin ve herşeyin kıymetini bilelim..
Şimdi ki aklımla 6 sene öncesine dönmek için pek çok şeyden vazgeçebilirim hayatta sanırm. Muhtemelen ilerde şuan yaptığım pek çok şeyi yapmaz/yapamaz olup özleyeceğim..
1996-2008 arası yaşadığım herşeyi :)
Pazar akşamları soba önünde leğenle yıkanmayı,sobada patates kestane biber ekmek kızartmayı çocukluğumda olup şimdi çocukların oynamadığı oyunları hey heeey içlendim :)
Simiiiiiiiiiiiiiiidddd oynuyoduk bilen var mı ? :D O oyunda dayak yemeyi özledim bende.. :)
eski ben'i özledim :sorybom:
Kaybettiklerimi,gülmeyi özlüyorum.
Turizm seçip Kuşadası'na gelmesem yeter bana. 5 yıl önceye gidip ÖSS tekrar girsem kafi. :D
Babamla atari oynamayı özledim, tetriste hep tribe girerdi :D
ben saygılı ve düşünceli insanları özlüyorum.
ilkokulda kaymak zeminde gazoz kapağı ve taso oynamayı
caprisun poğaça-simit ayran yapmayı teneffüslerde
ortaokulda bilye oynamayı
sınıf maçlarını
lisede bisikletle okula gider gelirdim 10-20 bisiklet tekteker gezmeyi
uzun tenefüslerde soğuk sosisli sandviçleri
lisedeki okul kavgalarını (meslek lis)atarlanmaları :D
öğlenleri okuldan cıkıp denize girmeyi
eskiden antalyada heryer ağaç bağ bahçeydi erikler üzümler portakllar muşmulalar ağaçlardan kilo kilo toplar yerdik heryer bahçe kokardı o günleri özledimmm :))
mahalle maçlarını özledim çok özledigim şey var çoğu yazılmıs ama.