User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Aşçılık Kursu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kurs almadım ama hemen hemen her italyan yemeğini italyan şefler kadar hızlı ve iyi yapabiliyorum. Bütün arkadaşlarım italyanlar dahil tekstili bırak restaurant aç diolar.Ama para yok. Aşçı eğitimini aliim dedim. Mutfak sanatları akademisinde çocukluk arkadaşımın kız kardeşi çalışıo. Dedim yapabilir miyim yapamaz mıyım. Kız bana alper abi yemeğini yemedim ama abimin söylediğine göre bizdeki aşçılar kadar iyi yemek yapıomuşsun ama şevkini kırmak gibi olmasın ama istediğin kadar iyi ol kurs bitince aşçı başı olarak başlamayacaksın ve aşçı başı kılsa istersen sana bütün hafta soğan doğratabilir hiç bişey de diyemezsin patrona şikayet etsende mutfağın patronu baş aşçıdır. Kişisel kapris çoktur. Başladığında maaşın 2000 lirayı geçmeyecek ancak kendini ispatladıktan sonra baş aşçı senin maaşına zam yaparsa yapar o da en az 3 sene. Mutfakta maaşları baş aşçı belirler belli bir bütçesi vardır ona göre belirler. Bu işin yazı kışı bayram tatili yılbaşısı yok tam tersine o günler kesin çalışıosun. Haftada 1 gün off o da kesin haftaiçi. Onda da gece bilmem kaçta geliosun bir gece önce. Bunları göze alabiliosan başlatalım dedi.

iyi düşünmek gerek.
    IN BOOST WE TRUST

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_si Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum mesajını yeni gördüm bende mengen aşçılık mezunuyum ))

Ziyaret edenler, oradan mezun olanlar çok başarılı eğitiminin olduğunu belirtiyor. Eğer aşçılık düşünseydim, Mengen'i düşünürdüm sanırım. Lisesini ziyaret etmiştim, uygulama alanı vs çok kaliteliydi. Nereydeyse restaurant kalitesindeydi. Yemekler de öyleydi.
    Instagram: mutusgarage

AhmetKadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elınden bı tost yemedık sen aşçı olacakmıssın

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu iş çok nankör bir meslektir şu an istanbul piyasasında 4-5 isim var bunlar genelde rest. zincirleri kordinatörleri, aşçılar milli takım kaptanları vs ortalama gelirleri aylık 10-15 bin tl civarlarında. yani demek istediğim piyasada ne ustalar var taş çıkartır ama isim çevre olmayınca bir yere kadar, yukarıda arkadaşım çok iyi yazmış bizim işte bayram, sevgililer günü, yılbaşı olmaz herkez eğlenir sen çalışırsın ayda bir pazar izin günüm denk gelsin diye dua edersin hele bide sonradan görme kendini şef sananların yanına düştüysen vay haline, yoğun zamanlarda 12-16 saat çalışırsın ayaklarında varisler oluşmaya başlar kendine iyi bakmazsan sinir stres de eklenince 40 ına geldinmi patates olursun, sosyal hayatın pek olmaz diye uzar gider konu onun için ben oğlumu aşçı olmasını istemem ben şikayetçi değilim halimden çünkü hep iyi yerlerde düzgün insanlarla çalıştım. ama hayat herkese eşit şans tanımıyor malesef.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Profesyonel şeftir ne dir, ne değildir bir şey diyemem,

Kemer de otel işletmeciliği yapıyorum, 3-5 tecrübem oldu aktarmak isterim.

Yazdığın yazıdan daha işe yeni başladığın sonucuna vardım. Öncelikle öyle 10-20 maaşlar yemek yapan ustaların değil, yemeği çok iyi yapabilip, bunu astlarına yaptırabilen birkaç gerçek yetenekli kişierdir. Örn: 1.000 odalı 2.000 nufuslu otellerde exc cheif.

Yada borsa rest gibi gerçekten çok üst düzey mekanlarda olman lazım. Örn: masa başı bir kaç bin hesap ödeyebilecek yerler.

Alacagın maaşlar 2.000-6.000 arasında olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Profesyonel şeftir ne dir, ne değildir bir şey diyemem,

Kemer de otel işletmeciliği yapıyorum, 3-5 tecrübem oldu aktarmak isterim.

Yazdığın yazıdan daha işe yeni başladığın sonucuna vardım. Öncelikle öyle 10-20 maaşlar yemek yapan ustaların değil, yemeği çok iyi yapabilip, bunu astlarına yaptırabilen birkaç gerçek yetenekli kişierdir. Örn: 1.000 odalı 2.000 nufuslu otellerde exc cheif.

Yada borsa rest gibi gerçekten çok üst düzey mekanlarda olman lazım. Örn: masa başı bir kaç bin hesap ödeyebilecek yerler.

Alacagın maaşlar 2.000-6.000 arasında olabilir.
    istanbulda doors grubu, bigchefs grubu, midpoint ve kırıntı gruplarının kordinatörleri (şubelerin aşçıbaşıları koordinatör şeflere bağlıdır) aşağı yukarı 10-15 arası alırlar bu ayarda maaşlar otel olarak swiss çırağan ritz gibi otellerin şefleri yabancı ise 15-20 gibi rakamlar + yıllık bütçeden pirimler de alırlar
    tabi bu kişiler yeteneklerinin yanı sıra belli bir piyasası olan isim yapmış kişilerdir
    fakat bu işe başlangıç yaşı 18 li hadi bilemedin 20 li yaşları pek geçmemek gerekir
    geç yaşta başlarsan herseyi kaldıramayabiliyor insan hem iş hem emir alma vs yönlerden
    ben okulu saymazsak 18 imden beri bu işin içindeyim 15 yıl oldu, işimi sevmezseydim kesinlikle bir yerde bırakırdım, sevmeden yapılcak iş değil

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda doors grubu, bigchefs grubu, midpoint ve kırıntı gruplarının kordinatörleri (şubelerin aşçıbaşıları koordinatör şeflere bağlıdır) aşağı yukarı 10-15 arası alırlar bu ayarda maaşlar otel olarak swiss çırağan ritz gibi otellerin şefleri yabancı ise 15-20 gibi rakamlar + yıllık bütçeden pirimler de alırlar
    tabi bu kişiler yeteneklerinin yanı sıra belli bir piyasası olan isim yapmış kişilerdir
    fakat bu işe başlangıç yaşı 18 li hadi bilemedin 20 li yaşları pek geçmemek gerekir
    geç yaşta başlarsan herseyi kaldıramayabiliyor insan hem iş hem emir alma vs yönlerden

ben okulu saymazsak 18 imden beri bu işin içindeyim 15 yıl oldu, işimi sevmezseydim kesinlikle bir yerde bırakırdım, sevmeden yapılcak iş değil

Bi önceki sayfalarda aynı noktaya değinmiştim.
    Instagram: mutusgarage

mustafaa_akca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu iş çok nankör bir meslektir şu an istanbul piyasasında 4-5 isim var bunlar genelde rest. zincirleri kordinatörleri, aşçılar milli takım kaptanları vs ortalama gelirleri aylık 10-15 bin tl civarlarında. yani demek istediğim piyasada ne ustalar var taş çıkartır ama isim çevre olmayınca bir yere kadar, yukarıda arkadaşım çok iyi yazmış bizim işte bayram, sevgililer günü, yılbaşı olmaz herkez eğlenir sen çalışırsın ayda bir pazar izin günüm denk gelsin diye dua edersin hele bide sonradan görme kendini şef sananların yanına düştüysen vay haline, yoğun zamanlarda 12-16 saat çalışırsın ayaklarında varisler oluşmaya başlar kendine iyi bakmazsan sinir stres de eklenince 40 ına geldinmi patates olursun, sosyal hayatın pek olmaz diye uzar gider konu onun için ben oğlumu aşçı olmasını istemem ben şikayetçi değilim halimden çünkü hep iyi yerlerde düzgün insanlarla çalıştım. ama hayat herkese eşit şans tanımıyor malesef.
    Beylerr cok basit is diiil emin olun..ole ewde ese dosta makarna yapmaylaa italyan mutfaginin piri olunmazz!!! Sn exc.sous chef ONUR ustamiz olayi ozetlemis..

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kurs almadım ama hemen hemen her italyan yemeğini italyan şefler kadar hızlı ve iyi yapabiliyorum. Bütün arkadaşlarım italyanlar dahil tekstili bırak restaurant aç diolar.Ama para yok. Aşçı eğitimini aliim dedim. Mutfak sanatları akademisinde çocukluk arkadaşımın kız kardeşi çalışıo. Dedim yapabilir miyim yapamaz mıyım. Kız bana alper abi yemeğini yemedim ama abimin söylediğine göre bizdeki aşçılar kadar iyi yemek yapıomuşsun ama şevkini kırmak gibi olmasın ama istediğin kadar iyi ol kurs bitince aşçı başı olarak başlamayacaksın ve aşçı başı kılsa istersen sana bütün hafta soğan doğratabilir hiç bişey de diyemezsin patrona şikayet etsende mutfağın patronu baş aşçıdır. Kişisel kapris çoktur. Başladığında maaşın 2000 lirayı geçmeyecek ancak kendini ispatladıktan sonra baş aşçı senin maaşına zam yaparsa yapar o da en az 3 sene. Mutfakta maaşları baş aşçı belirler belli bir bütçesi vardır ona göre belirler. Bu işin yazı kışı bayram tatili yılbaşısı yok tam tersine o günler kesin çalışıosun. Haftada 1 gün off o da kesin haftaiçi. Onda da gece bilmem kaçta geliosun bir gece önce. Bunları göze alabiliosan başlatalım dedi.

iyi düşünmek gerek.

Düşünmene yardımcı olmak amacı ile :

Çok yıldızlı bir otel zincirinde otelin aşçıbaşısı hublot marka saatini milletin gözüne sokarak jilet gibi kıyafetleri ile otelin içinde dolaşırken nasıl gidiyor diye sorulan sorulara verdiği cevaplardan mutfağa bile girmediğini girerse üzerine yemek kokusu bulaşacağından etrafta hoş görüntü vermeyeceğini söylerken yada bir yaşını geçmiş mini sini değiştirip yenisini mi alsa yoksa başka bir marka mı alsayı düşünüyorsa bu iş iyi bir iş gibi görünmüyormu sizce.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

samhain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptigi isler ile, organizasyonlar ile kardesim gibi gorudugum ni arkadasimdir cemre şef.. Siddetle tavsiye ederim.

cookart - catering & culinary art

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi lisans mezunuyum. Severek okuduğum mesleğimden soğudum, şu an bir dijital ajansta çalışıyorum.

Aşçılık zor zanaat, onu baştan söyleyeyim. Uzun çalışma saatlerine, eğitimsiz çalışanlara, ağır dangalak işletmecilere sabırlı olabileceksen gir bu işe.

Tavsiyem, Türkiye'de eğitim almamandır. Fırsatın varsa, French Culinary Institute veya Culinary Institute America'ya gitmeni tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mustafaa_akca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beylerr cok basit is diiil emin olun..ole ewde ese dosta makarna yapmaylaa italyan mutfaginin piri olunmazz!!! Sn exc.sous chef ONUR ustamiz olayi ozetlemis..
    ooo mustafacım sen de mi buralardasın aşçı olduğunu belli etme olum heryerde )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ooo mustafacım sen de mi buralardasın aşçı olduğunu belli etme olum heryerde )
    dısardan bakılınca cok kolay meslek gıbı gorunmesın dıye yazıorum abi..6 yıl ascılık okudum istanbulda bıcok 5 yıldızlı otelde calıstım 14 yıldır bu ısle hasır nesırız daha yeni chef de partie olduk..maksat arkadaslar bılgılensın..
    bu arada ben hem alaylı hem okullu oludugumdan kolay empatı yapabılıoyorumm..

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mustafaa_akca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dısardan bakılınca cok kolay meslek gıbı gorunmesın dıye yazıorum abi..6 yıl ascılık okudum istanbulda bıcok 5 yıldızlı otelde calıstım 14 yıldır bu ısle hasır nesırız daha yeni chef de partie olduk..maksat arkadaslar bılgılensın..
    bu arada ben hem alaylı hem okullu oludugumdan kolay empatı yapabılıoyorumm..
    makara yapmak için sormuyorum gerçekten merak ettim 6 yıl eğitimin içeriği nedir (okul olarak)?

koraycano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eniştemin yeri var. Tavsiye ederim.

EKS
    ~ Feel The Difference ~

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    makara yapmak için sormuyorum gerçekten merak ettim 6 yıl eğitimin içeriği nedir (okul olarak)?
    4 yil Istanbul etiler anadolu otelcilik lisesi mutfak bolumu
    2 yil abant izzet baysal universitesi mengen meslek yuksek okulu ascilik bolumu..

Bizim yanimizda MSA EKS CII mezunu arkadaslarimzi var staj yapan da var calisanda var..bu egitimi alip birakanlarda..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)