Türkiye de itirazların umursanıp hemen kabul edildiği bir ülke olarak bilinir zaten
Printable View
Bizim sıfır alıp plakasını dahi çıkartmadan garaja koyduğumuz motosiklete dur ihtarına uymama ters yön emniyet kemeri cezası geldi cezayı ödeyip itiraz ettik ancak mahkeme itiraz etti ve mahkeme ücretide dahil bütün meblayı bize ödettiler muz cumhuriyeti bile bizden daha adaletlidir. :)
2020-2021'de FTM'nin yazdığı makas cezalarını itirazla iptal ettirmiştim birini ödeyip birini ödemeden. sonra polisin yazdığı drift cezasına "polis yazdıysa doğrudur" dendi kamera kaydı inceleme taleplerim kabul görmedi.
FTM itirazı bedava ve çok kolay, bence yap :)
Pandemide radar cezasını iptal ettirmiştim :)
Fahri müfettişlerin yazdığı cezalara itiraz edin. %99 iptal oluyor.
Bende hazır konusu açılmışken bir şey öğrenmek istiyorum. Trafik cezası geldi ama polis mi yazdı fahri müfettiş mi bilmiyorum. Bunu nasıl anlarız ?
geçtiğimiz perşembe günü, gelibolu dan bandırma-bursa istikametine dönerken (gece 02:00 suları) evreşe girişindeki radara yakalandım. bomboş ve ben harici hiç aracın olmadığı yerde muhtemelen 90 km/h dan, 70 km/h a düşerek ticari aracım ile radara yakalandım. flaş patladı zaten çekti diye düşünüyorum. google dan baktığım kadarıyla vatandaş bu evreşe civarındaki köy ve ilçelerdeki radarlardan çok şikayetçi. ana yolda 50 km/h ile gitmek de nedir anlamış değilim. 90-100 ile giderken 50 ye düşmek ne demektir.... sizce itiraz dilekçesi yazsam mı ?
Bakırköyde oturuyorum evin etrafında 4 tur atıp yer bulamayınca hemen cadde üzerindeki altınbaş üniversitesi önüne park ettim. Kısa süreli park levhası olduğunu biliyodum ama akşam 10da bırakıp sabah 10da aldım.1 saat sonra ceza maili düştü. Evim üniversitenin hemen yanında, 3 4gün duran araç biliyorum.
Ekipler hergün dolaşıp ceza kesiyorsa helal olsun diyorum..
Bakırköyde park yeri sıkıntı, orayı kullanan arkadaşlar varsa da bilgisi olsun erken ödemeyle 745tl hayırlı oldu bana
Gece saat 2-3 civarın ara mahallede dolaşıyordum. Biri sağa dönüşte yolu kapattığı için arkasında kuyruk oluşmuş, düz gitmek isteyenler de ilerleyemiyordu. Bir süre yolun açılmasını bekledim. Açılmayınca sinyalimi verip önümdeki aracı sollayarak devam ettim. Üç gün sonra ters şeritten ceza geldi. Yaklaşık 4000TL. 2023 yılı için iyi bir paraydı. Hiç itiraz etmeden direkt ödedik. İlk ve son trafik cezamdı. Cezayı yazan da fahri müfettişti hatırladığım kadarıyla, orada kamera yoktu çünkü.
Just a moment...
Benim yaşadığım olayda polisin net olmaması haricinde bir hatası yok aslında. Ama evet, şu anki polislerin genelinin ne kadar vasıflı oldukları tartışmaya açık bir konu. 2016'dan sonra en az lise mezunu olacak şekilde polis alımı yapılmıştı diye hatırlıyorum. Bir sorun yaşıyorsak bundan kaynaklanıyordur. Ben bir problem olursa bağırıp kavga etmeden orta yolu nasıl bulabilirim diye düşünüyorum. Ne de olsa bunlar kolluk kuvveti. Hakları ve yetkileri kanunla belirlenmiş. Araç içi kamera şart. :) Henüz ceza gelmedi bu arada bana. Muhtemelen bir yanlış anlaşılma oldu.
@EnesPolatdemir yazıp sildiğin şeyleri tahmin edebiliyorum. Sonuna kadar katılıyorum sana. Ama az da olsa aralarında pırlanta gibi insanlar olduğunu biliyorum.
Neyse, konuyu sabote etmeyelim. :)
2020 yilinda bende kaptirdim ehliyeti. Allah'a sukurler olsun ki jandarmalar beni yakaladi aldi. Ehliyetim alinmasa baska birine zarar verebilirdim, alkollu arac kullanmayi aliskanlik haline getirmistim.
O zamandan sonra alkollu olarak hic araba kullanmadim, evet cok egleniyordum vs vs ama baskasinin canina kast etmek en ufak zarar vermenin psikolojik olarak altindan kalkamazdim. Iyi ki verdim.
Prensip haline getirin, alkollu araba kullanmayin. Muhtemelen bircogunuzun icemeyecegi kadar icip icip geciyordum direksiyon basina, bana bisey olmaz demeyin Allah korumasaydi ben coktan ceza evine girmistim.
Alkollü araç kullanımı ile ilgili bence bir takım değişiklikler lazım örneğin 2 bira ile ehliyet kaptırılmamalı ya da vücut endeksine göre bir oran olmalı
ben 1.80 125 kiloyum.
arkadaşım 1.78 75 kilo ikimizde 2 bira içtik ve alkol çevirmesine denk geldik ( aracı süren kişi alkolsüzdü ) rica ettik üfledik ben de sınırın altındayken onda üstünde çıktı fakat ikimiz içinde bence sorun olmamalıydı nasıl bir ayar veya düzenleme olabilir inanın bilmiyorum tekniğini.
ama örnek veriyorum 2-3 promil yani gerçekten sarhoşluk seviyesine yakın alkollü araç kullanan kişilerin bence minimum 2 yıl ehliyetine el konulmalı tekrarında ise minimum 5-10 yıl ve çok ciddi maddi cezası olmalı.
İki yudum bira içip birkaç dakika içinde durdurulup üfletilmiş ve 140 promil alkol ölçülüp ehliyetini kaptıran arkadaşım var.
Öyle bir durumda kalırsanız polise durumu anlatın, suyla ağzınızı çalkalayın. Biraz da su içip öyle üfleyin. Polisler bunu biliyor ve genelde yardımcı oluyorlar.
Ola ki ısrar edip hemen üflettiler, zaman kaybetmeden hastanede kandan ölçüm yaptırıp belgeleyin.
İşimi şansa bırakmayayım derseniz kontrol noktasına yaklaşırken birkaç polo delikli nane şekeri yiyip öyle üfleyin.
Dediğiniz şey mantıklı. Şöyle mantıklı, promil dediğimiz şey kandaki alkol miktarı. Sizin vücutta arkadaşınızdan daha çok kan vardır, birim kana düşen alkol miktarı düşer bu sebeple.
2 Bira ile normalde tam sınıra yakın kalması lazım, birinizde altında birinizde biraz üstünde çıkabilir ki öyle olmuş. Anormal bir durum yok gibi