Evet arsada mantıklı daıre gıbı bakımı boyası badanası da yok :D
Printable View
en güzeli arsa veya daire yüzde yüz garanti her zamanda değer kazanır.
bu olay çok iyi yaa, doğru nede olsa paraya ellenmeyecek koy vadeliye kendinide değerlendirsin.
--
nedendir bilmiyorum ama yıllardır altın fiyatlarını güncel olarak takip ederim, forexte altın dışında başka birşeyle oynamam. belkide o yüzden "altın iyidir abi yhaa" diyoruz :)
arsa konusuna katılıyorum ama ortada arsa alacak para yok,, ancak, şu şekilde olabilir 9-10 yıl beklenilir belli bir miktar para birikir bir arsa alınır. koyulur kenara,, daha sonra biriktirmeye tekrar devam.
Öncelikle Allah bağışlasın benimde 7,5 aylık bi oğlum var bende araştırıyorum bu yatırım olaylarını. Öncelikle herkes bireysel emeklilik demiş ama devlet katkısı 18 yaş altındakiler için alınamıyor maalesef kendime bireysel emeklilik yaptırırken öyle söylemişlerdi.
Şu an bana en mantıklı gelen altın almak ben elimden geldiğince her ay alıp kenara koyuyorum ama düzenli olması açısından bende bir bankada altın hesabı açtırmayı düşünüyorum en azından sürekliliği olur, kendim alınca yok fırsat olmadı yok haftaya biraz daha düşer öyle alayım derken düzen bozulabiliyor çünkü
En guzel yatirim arazidir :)
aylık 50 TL-100 TL bütçeye göre her ay TÜPRAŞ hissesi satın alın. Ben öyle yapıyorum uzun süredir. ( HAzine Traderıyım)
uzun vadede altın.
bence çocuğa hazır para bırakmayın
psikolojik açıdan düşünülürse bence çocuklar maddi açıdan rahat yetişmemeli
ben hiç kendimi rahat hissetmedim ve hep elimdekiyle bi şekilde yetinmeye çalışıp kendi paramı kazanmayı düşündüm
nitekim şimdi ailemin az çok varlığı var ama benim ihtiyacım yok çok şükür kendi hayatımı kurdum
yine de sizin fikriniz ama el bebek gül bebek büyütülen her istediği bir şekilde alınan bir arkadaşım aynı işte 2 ay çalışamıyor 26 yaşında ailesiyle yaşıyor ve işsiz..
bi birikim yaparsanız kendiniz için yapın ya da çocuğunuza bunu söylemeyin derim
:) , çok iyi anlıyorum dediğini, elbette ne şimdi nede ileride söylenmeyecek bu, yani al harca naparsan yap değil, şimdi günlük sigaraya verdiğim parayı hesaba atıp biriktirmek amaç, ve belki 20 yaşında belki daha ileride geride al evlat bu ev senin deyip, en azından kalkınmasına ayakta durmasını sağlamak.
haa şımarma konusunda ise ben çok çektim bari o çekmesin mantığı var :)
bence de kendiniz için ev arsa bir birikim yapın, ileride nasılsa çocuklara kalıyor.
ve çocuğunuzun iyi bir eğitim alması için bir bütçe ayırın, ona verilebilecek en iyi miras bu olur.
Cocuğa şimdiden yatırım yapmak güzel fikir fakat eviniz kendiniz mi? Çünkü kiradaysanız hiç bitmeyen bir borcunuz var demektir.
Bireysel emekliliğe kendim için başlıyorum bu ay. Eğer bes i kendinize düşünüyorsanız bu iyi. Ama cocuğunuz için gerekli şartlar 56 yaşında emekliolacak. yani dede olacak yaşta faydasını görecek demektir ki bi işe yaramaz.
Yatırımızın miktarı nedir emin değilim. Ama yüksek bir meblaa ise arazi alımı mantıklı. Küçük küçük meblalar ise altın mantıklıdır. Sebebi kıt kaynak oluşu, pariteler öyle değil.
Bütün bunların ötesinde bir cocuk için yapılacak en iyi yatırım. Vicdanlı ve kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir BIREY yetiştirmek olacaktır. İyi bir eğitimi, iyi bir geliri, kendi evi, sevdiği kişiyle evlenmeyi sağlayın en büyük mirasınız bunlar olacaktır
ortada şahsım adına aylık 1 çeyrek 2 çeyrek bir yatırım söz konusu, yani şimdiden tutupta bes e girmek istemiyorum, ve sigorta firmalarına bankalara para kazandırmak istemiyorum.
ticaret uğraştığımız için pos hesabına düşen paradan her ay belirli bir miktar çekim yapılıp gram altın alınırsa hem mecburi ödeme olur hemde değerlenir para dudugu yerde. hatta yukaıdaki sistem mümkünse vadeden gelecek olan %3-4 gibi bir rakamda üstüne eklenir.
karakter kişilik yaşam tarzı elbette önceliğimiz, o konular üzerine konuşmaya gerek duymuyorum şahsen. her anne babanın ilk yapacağı şey sonuçta kendi çapında.
ama insan her gün sigaraya verdiğimiz 10 lirayı en azından evlat için birikim, ileride yurtdışı okul, üniversite hayatında daha iyi bir yerde kullanmak adına birikim amaçlı yapmak.
---
yalnız altının faizleride çok komik :) %1 lerden bahsediliyor :)
BES çocuk üstüne olmuyor bildiğim. 18 yaş sınırı var. Sizin veya eşinizin adına bir hesap daha açıp oraya yatırıma başlayabilirsiniz ama 10 yıldan önceki çıkışlarda kesinti var bildiğim.
En güzeli kendi iradenize güvenip her ay bir çeyrek veya 4 ayda bir tam altın alıp bir kenara koymak. Mesela anneannem bana öyle yapmış. Her yıl yaşgünümde bir tam altın vermiş anneme. Evlenirken aldım onları, eve mobilya falan aldım.
Fiziki olarak altını elde tutmak zor onun için bankada altın hesabı açıp, her ay ilgili gram kadar hesaba para yatırmak.....
Yapacağınız en iyi yatırım İzmit,Sakarya gibi İstanbul a yakın yerlerden bütçeye göre değişmekle birlikte 3-5 dönüm tarla almak olur.20-25 sene sonra parselleyip parselleyip satar.Köşe işte :D
AvivaSA sanırım, kardeşim için senelerdir yatırıyoruz bizde. Baya bir birikim olmuş durumda. Ama tamamen koydugumuz ana paranın bırıkımı mıdır yoksa avivasa ' nında değerlendırıp ekledıgı bır tutar varmıdır bılmıyorum
Sile ahmetli tarafinda tarla alin
derim...arazi yarinlara yapilacak iyi bir yatirimdir.