İnanın bende hiç hoşlanmıyorum yok yol kapatmalar gecenin köründe son ses şarkılar bağırtmalar hiç hoş değil ben olsam askere gitceğim gün toplarım arkadaşlarımı bir mekanda güzelce eğlenir sonra paşa paşa giderim askere :)
Printable View
İnanın bende hiç hoşlanmıyorum yok yol kapatmalar gecenin köründe son ses şarkılar bağırtmalar hiç hoş değil ben olsam askere gitceğim gün toplarım arkadaşlarımı bir mekanda güzelce eğlenir sonra paşa paşa giderim askere :)
Bide gece yarısı sokak aralarında son ses arabesk müzik vs dinleyenler abi siz ölün yaa boşuna oksijen tüketmeyin mk.
Oturduğumuz semt civarında 3 tane Düğün Salonu var.
Bi de bizim halimizi düşünün..
En büyük asker bizim asker....
Nizamiyeden içeri girer girmez toplayın lan şu izmaritleri.... :D
Bugun haberlerde izledim
Asker Uğurlama Konvoyunda Kaza: 5 Yaralı Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet
şuanda hala penceremin önünde araçlar kesiciye sokuluyor.Kol çıkarsalarda sussalar bari.Söz sonra ben forged lıcam.
Sen benim post'tum ithafen hemen tepki verdin eyvallah, ancak serseri mayın gibi gezen şahin ile yolunda 4 tekerlekli bir araç gibi giden şahin kendini belli ediyor zaten. Fazla takma kafana böyle şeyleri güzel kardeşim, hepimiz yollardayız ve neyin ne olduğunu anlıyor, biliyor ve görüyoruz..
Allah'a emanetsin..
Düğün konvoyu, sünnet konvoyu, askere uğurlama konvoyu, hepsinde kornalar bitene kadar basılır, çıkmaz sokaklara kadar girilip millete duyuru yapılır, yol kapatılır ve halay çekilir, lastikler bitene kadar patinaj çekilir, karşı yönden gelenin yoluna girilir, araçların camlarından sarkılır...vs
İnsan gibi kutlama asla yapılmaz. Acaip egoist bir milletiz, saat kaçmış, hastası, bebeği olan mı varmış, kimsenin umrunda olmaz.
Askere uğurladıkları adamları sorun bakalım o konvoydakilerin kaçı hatırlayacak, kaç tanesi kışlayı arayacak telefona isteyecek hal hatır soracak; ben söyleyeyim o iş askere gönderene kadar, sonra kimse, kim nereye gitti hatırlamıyor ve ilgilenmiyor bile.
Adam, izin almadan, üstelik ara sokakta havai fişek atıyor, o bitiyor, otomobille ses yapıyor, o bitiyor silahına sarılıyor ki en vahim kısım da bu olsa gerek. Maşallah, heryer Teksas gibi, herkeste silah var.
Kimse alınmasın gücenmesin, böyle insanlıktan çıkarak kutlama yapanların yeddi ceddine küfür ediyorum hatta 155'e de ihbar ediyorum. Elimde olsa, lastiklerine de ateş edeceğim o duruma geldim.
Evlenirken, askere giderken, sünnet olurken bütün Türkiye'ye bildirmeleri mi gerekiyor, madem iyi şeyleri bildiriyorlar niye boşandıklarını elalemden gizliyorlar, askerde zırt pırt kafa izni alanı söylemiyorlar, sünnet ettiğin oğlun ileride cinsel kimlik değiştirdiğinde korna kıyamet oğlum artık kadın oldu diye konvoy yapmıyorlar.
Sonuna kadar katılıyorum, güzel tespit.
Herşey dozunda yapılmalı sonuç olarak buda bizim türk toplumumuza has bi kutlama şekli yadırgamamak gerekli diye düşünüyorum.Sonuç olarak burada düğünlerde asker uğurlamalarında konvoy yapmayıp korno basmayan yoktur herhalde...
Sözüm lastik yakıp milletin canını tehlikeye sokup apaçilik yapanlardan dışarı...
Askere gitmeden önce arkadaşlarımla buluşup yemek yemiştik, sohbet muhabbet ondan sonrada evlere dağılmıştık.
Kankamı askere uğurlarkende yine aynı şeyi yapmıştık.
Evlenirken de kornaya basmadan gittiğimizden sadece bir kişi otomobilin önünü kesmeye niyetlenmişti :D
İyi şeylerde kıyameti kopartmak mı lazım, başkalarını rahatsız etmek mi lazım ?
Kendimi anlatmayı sevmem ama Amerikan özentisi olan mezuniyetlerde kepi havaya fırlatma olayında bile ya birinin kafasına kepin köşesi denk gelirse diye kepini havaya fırlatmamış adamım. Ne kornası, ne lastiği...
Herifler sabah 01:00'de korna kıyamet turluyor, Polyanna gibi mi davranayım, ha iyi bak bunlar lastik yakmadı, kornaya bastılar bunlar efendiymiş, iyi çocuklarmış kafamı yastığa koyayım gıkımı çıkartmayayım mı demem lazım ?
Yerlerini yurtlarını bilsem yemin ediyorum 7/24 rahatsız ederim, o derece sıkıldım ve bunaldım.
3 sene önce kayınvalideyi yazlığına uğurlamak için Kamil Koç'un terminaline götürmüştüm; gece saat 23:00'te askere gidecekler için tüm yolcuların ortasında davul zurna çalmışlardı. Hakiakten bana da ilaç gibi gelmişti, o gün dünyanın yolunu yapmışım yorgunluktan her yerim ağrıyor, herifçioğlu gelmiş burnumun dibinde zurna çalıyor, zurnaya birşey tıkamama ramak kalmıştı.
Allah korusun, o askere giden çocuk şehit olsa, gazetelerde ismi bile geçmeyecek, hatta tv'de kamu spotu edasıyla 300fps hızda alt yazı olarak gözükecek onu da yine kimse fark etmeyecek.
biz ciddi manada cahil bir milletiz özeti bu.
Ben de seçim zamanı küplere biniyordum.Allahtan burası küçük yer de fazla askere giden yok.Yinede buranın garip aragazı sever anlayışına epey küfrediyorum.
valla abi böyle bi konu açmışsın çok güzel hastası olan var çocugu olan var ama o eglence o adamların 2 -3 saatte olsa hakkıdır ozaman adam direk taksiye binip otogara ordanda otobüse binip askere gitsin öylemi ? abartılar için silahlar için bişey diemem onlar istisna ama ozaman dügündede konvoy yapılmasın kız evine gidildiginde belki ordada hasta vardır rahatsız olur
benim haziranda düğünüm var kız evine almaya giderken kornalı davullu konvoy yapıcam ama saat 6 buçukta akşam dönüşte ise korna bile olmayacak..
Korna çalınır tamam kabul ama otogar burda yerleşim yerinin içinde gece 12 de lastik yakmalar kesiciler silah atmalar davullar nedir alt viteste muhazam gürültülü bir şekilde gezmek hadi onu geçtim yolu kesip inip ne gezinme hakkın var benim belki hastam var arabada bana çok saçma geliyo
Bazi arkadaslar semt secin yazmista oturdugun semti secsen ne olacak adam 5 kisi 20 liralik gaz atip dip basik sahiniyle caddede barlar sokaginda sagdaki soldaki cafelere havai fisek atiyor.gozumle gordum bunu
Eğlence ?
Otomobillerin camlarından yarı beline kadar sarkıp bağırmak, yolu kapatıp halay çekmek, müziğin sesini sonuna kadar açmak, izinsiz havai fişek atmak, gecenin bir vakti davul zurna çalmak, havaya mermi sıkmak, devir kesicilerde gezinmek... bunlar eğlence ve askere gidenlerin hakkı mı oluyor ?
Aynı paraya adam gibi nikah salonunda evlenmek yerine akaryakıt istasyonu üzerindeki binalarda, salonu yakmaya kadar götürecek malzeme kullanıp evlenen zihniyet, oğlunun sünnet töreninde mahallede çatışma çıkmış gibi gösterebilir, ileride oğlu askere giderkende tüm ilçeyi ayağı kaldırabilir.
O zaman bizimde hakkımızdır, o kadar ortalık ayağa kalktı, yeni evli çiftin ilk günü evde oturalım sevişmemelerini sağlayalım, sünnet olacak çocuğu oğlum sana yalan söylediler kökünden kesecekler diyerek kaçırtalım, askere gidene 7/24 nöbet kilitletelim. Madem ortak olduk haklı eğlencelerine, aha bu da benim eğlencem diyerek bende hakkımı alayım nasıl olur ?