Hahahahah ne yapıyorsunuz İstanbullular ya :) 10 bin kazansan ne olacak istanbul da maaşının çoğu benzine gidiyor. Burda iş imkanı ve maaşlar az olsada masrafın daha az stres yok hayat sakin. İzmirliler trafik var demeyin Allah çarpar :)
Printable View
Hahahahah ne yapıyorsunuz İstanbullular ya :) 10 bin kazansan ne olacak istanbul da maaşının çoğu benzine gidiyor. Burda iş imkanı ve maaşlar az olsada masrafın daha az stres yok hayat sakin. İzmirliler trafik var demeyin Allah çarpar :)
Yazilanlarin hepsi dogru yanlislar zinciri say say bitmez
Toplu tasima desek insan tasima amaci gudulmuyor
Bide bu sirket araclari patlamasina aklim ermiyor ben mi yanlis dusunuyorum sirkette herkeste araba var zart muduru zurt muduru o direktor bu yonetici derken sirkette nerdeyse adam basina 2 araba dusecek masabasi calisan adama niye araba veriyosun cok merakliysan para ver canli canli sirket havuzunda araba bulundur isi olan alsin adam mesaisinin tamamini ofiste geciriyor bilmem ne rent a cardan hemen araba sirkette servis yok tum sirket arabayla eve dagiliyor super sistem gercekten..
Say say bitmez ama artik trafik gunun her saati kilit..
Londra ile İstanbul'u mu karşılaştırıyoruz, oldu olacak Tokyo'yu da katalım. Oralarda önce şehir alt yapısı büyüyor sonra şehir gelişiyor ki artık yayılacak yerleri de yok. Keza, orada otomobili bırakıp metro ile heryere gidebilirsiniz. O heriflerde minibüs, dolmuş yok. O heriflerde özellikle japonlarda inşaat malzemesinden çalıp çırpan yok. Londra'da veya Londra'ya yakın kasaba kılıklı yerlerde evler 100 yaşında, Japonların depreme karşı dayanıklı bina yapmasını bilmeyen bir sağır sultan kalmıştır.
Keza oralara havadan baktığınızda nerede ne var rahat rahat seçersiniz, herşey düzenlidir, herşey kurala tabidir, hatta zırt pırt sokak isimlerinin değiştiğini de sanmıyorum. Şehrin içinde insanların nefes alabileceği parklar bahçeler vardır. Otoban kenarlarında rezidanslar yoktur. Kırdı kaçtı müteahhitlerde olmadığından, bir tane dandik boru değişimi 6-7 ay sürmez, hatta herifler gece çalışırlar ki sabaha herşey bitmiş olur. Bizde, herşey plansız, alt yapı daire başkanlığına sor nerede ne geçiyor kendileri de bilmez. Boru hattı döşerken fiber optik kabloyu kopartmakla kalmazlar yolu da aşağı indirirler bir sabah bakarsın her zaman kullandığın yol kapalıdır niye kırdı kaçtı iş bilmez müteahhit vaktiyle kendisi gibi birinin doğru düzgün yapmadığı yolu aşağı indirmiştir. O yol herifin kendi projesi bitene kadarda öyle kalabilirde, nasılsa bir kepçe darbesiyle bir kez daha aşağı inme riski var.
Ayrıca, Londra'da taksi şoförü olabilmek için (ve bilimum diğer ülkelerde) türlü sınavlara girmen gerekir, giyimine, kuşamına özen gösterip, tüm yolları bilmen gerekir. Bizde ise aftan yeni yararlanmış kılıklı biri direksiyondadır, ne yol bilir ne de... neyse Yani orada bir iş yapabilmen için önce sınavı vermen lazım ehil olduğunu ispatlaman lazım ama bizde hiç öyle birşey yok. Herif tarla sürüyorken gelip hiçbir halt bilmeden müteahhit olabiliyor. O yüzden de iş beğenmeme durumu var, herif inşaatın i'sni okumamış gelip burada firma kurup mantolama işi yapabiliyor kimse de sen kimsin demiyor. Böyle bir potansiyeli de görünce memlekette kısa yoldan köşe dönme peşinde olan yamuk çarpık iş yapıp kürekle para götüren emmioğulları da olduğundan, herif tası tarağı toplayıp buraya geliyor.
Dallanıp budaklanıyor, Londra'da emisyon kuralları var, bizde kara tren kılıklı özel halk otobüsleri var, yani adamların amacı bir anlamda trafiği azaltmak, toplu taşımaya yönlendirmek ama aynı zamanda çevre kirliliğini de azaltmak veya en aza indirgemek ve oradan gelen geliri illaki faydalı yerlere harcıyorlardır, bizdeki gibi cebe indirmiyorlardır, yağmur yağdığında ayakkabılarım her iki şehirde de kirlenmediğine göre sanırım heriflerin bir bildikleri var ve dolayısıyla birşeyleri daha iyi yapmak içinde çabalıyorlar. Bizde de yürüken çamur olmayı geçtim her sağnak yağışta biryerler boğuluyor.
2008'de Tokyo'ya gitmiştim, adamlar kusura bakmayın şehir giriş-çıkışında trafik oluyor demişti, o trafiğe kurban olurum ben, yerim öyle trafiği, gelsin burada trafik görsünler, saçlarını başlarını yolsunlar.
Bizde şehir giriş-çıkışına para alsalar onu da bir karta bağlasalar yemin ediyorum millet birbirinden kart dilenir, tüm şehir günlerce çözülmeyecek kıvamda kilitlenir. İyi bir çözüm gibi gözüksede, en başta yol kenarlarına bina dikmeyi bırakmaları lazım, her boşluğu bina olarak değerlendirmekten vaz geçmeleri lazım. Yoksa yol yaptık ayağına çözüm olarak otoban parasına E-5'i daraltıp ortadan ters trafikte giden metrobüs koymak gibi cin fikirlerin benzerleni daha çok görürüz. Yol yapmak demek benim bildiğim kadarıyla mevcut yoldaki emniyet şeridini yok edip bariyer arasından yol filizlendirmek değil.
Kızacaksınız ve yanlış anlayacaksınız ama bir 7.göbek İstanbul'lu olarak çok affedersiniz ama nüfusun 3'te 1'nin İstanbul'da olması şartmıdır. Ben kimse gelmesin demiyorum ama gelen adamda ne halt etmeye stressiz ve daha az ile geçinebileceği hayatı bırakıp bu gereksizce pahallandırılan şehire gelmek istiyor. Sanki burada sonsuz iş imkanı var. Neredeyse bütün müteahhitler Karadeniz'li ama git adamın memleketinde yeni proje sayısı bizdekinin 100'de 1'i kadardır. (Keza fiyatlarda öyle)
akasya açıldıktan ve kentsel dönüşüm muhabbeti başladıktan sonra acıbadem de özellikle akşam trafiğinin içine edildi. Arka sokaklardaki trafik akışını değiştirmeleri pek düzgün olmadı tek yönler kimi sokakta sapıtıyor. Birde her sokak harfiyat kamyonu doldu resmen kaos oluyor Acıbadem'de akşamları.
Evlenmeden önce iş ev arası 2 km civarındaydı ama o yolu full dur kalk gidiyordum yol boşsa 6 7 dakika doluysa da yarım saate kadar sürüyordu. Şimdi 12 km civarında bir mesafeye taşındım ara sokaklardan dolanarak gidiyorum 20-25dk civarında trafiğe girmeden gidiyorum daha az stres oluyorum :D Aman nazar değmesin öyle hardcore bir trafiğe denk gelmedim bir denk gelirsem kafadan 1 saatte giderim gibime geliyor :D
Yazıların oldukça güzel. Keyifle okuyorum. İyi bir toplum gözlemcisisin. Bunların düşünüp anlayabilen insan sayısı hergecen gün azalıyor.
@İmprezaWRC
Keşke güzel şartlar Samsun'da olsa, mesleki açıdan konuşuyorum. Hemen bugün geri dönerim...
Hafta içi 5 gün 1 saatte gelince sevindiğim yolu cumartesi günü 15 dakikada geliyorum. İstanbulun merkeziyle felanda uzaktan yakından alakam yok, beylikdüzü-halkalı arası gittiğim yol.
Bence sorunun kaynağı geçmişten bu güne uzun vadeli plan-program yapamayanlar.
Bu öngürüye sahip olmak için vizyon sahibi olmak gerekir, herkesin malumu bizim ülkemizde liyakat son sıralarda geliyor bir mevkii y işgal etmek için.
Özellikle mv lerine bakın çoğu sermayedardır. Maalesef biz kısa yoldan köşe dönme peşine düşmüşken geleceği köreltiyoruz farkında olmadan.
Konu siyasete kaymasın ama "milletin orasına koyan" insanların önü açık olduğu adaletin güçlü tarafından istediğine kepçe istemediğine kaşık ile dağıltıldığı bir ülkede çok ta farklı bir senaryo beklememek lazım.
Kara duman özel halk otobüslerini yarın kaldırıyorum deseniz infial çıkar o hat kim bilir kaç para bu gün alacak olsan.
O yüzden üzülerek çözümün kısa vadeli olmadığını düşünüyorum.
Diğer yandan da iş imkanları ( ki aha önce yazdım aynı gerekçe ile 2 sene kaldım ist da. ) diğer illerde de makul seviyede olsa göç kesinlikle azalır.
Çözüm olur mu bence olmaz ?
butarafında boku çıktı bu sene özellikle her iş cıkısında eve güle oynaya giderdim simdi haramidere baglantı yolu kamyondan tırdan hafriyat kamyonundan geçilmiyor ben bıktım valla hergün ya biriyle kavga dalaş icine giriyoruz, ya biri sol seridi esir alıyor taa carrefourun ordan gişelere kadar, onunda önüne yanlıslıkta gecersem 80le cıkan tırı 30 40 a düsürüyorum :D yada egm'nin whatsappa yolluyorm bir umut belki birşey olur diye. 2- hat bahçeşehir otoban iş saatleri yogun olurdu sonra tertemizdi simdi ayrım yok her dakika tıkalı ya bayram tatili istanbul boş dedik orda bile tıkalıydı.
karşıya yada maslak vs. civarına giderken hiç üşenmiyorum arka taya kadın yolundan kapatıp gidiyorum yol belki 20 30 km en aşagı uzuyor ama gep geniş yolda araba nadirliğinden radarada denk gelmezsen yardır allah yardır bomboş .
Hergün Zeytinburnu - Ümraniye gidiyorum.
Genelde servis kullanıyorum ama haftada olmasa da 1 gün şirket arabası oluyo.
Servis şöförü adamcağız artık yorgunluktan vites kaçırdığı bile oluyor. Trafik büyük problem İstanbulda ama bunu yaratan yine bizim milletimiz hele ki 2 damla yağmur düşmesin trafik felç oluyo. Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
3. köprü şarttı ve açılması çok iyi olacak en azından transit gidecek olan kamyonlar şehir içine veya tem yoluna girmemiş olacak.
Temel problem insanlar birbirini sevmiyor/değer vermiyor, sevse insan olduğu için değer verse bu problemlerin hiçbiri olmaz, herkes bencil herkes açgözlü.
Para kazanmak için hizmet vermiceksin,hizmet verdiğin için insanlar sana para/saygı/değer vericek.Bu kadar dünyevi menfaatlerede önem verirsek zaten sonuçta böyle olur.
herkes önce ben gideyim acelesinde.
Trafik ışıkları yanmış yol kilit, adam hala gitmeye çalışıyor diğer ışıklardan geçicek araçların güzergahını kapatıyor.
Saygı olmadığı düzelmediği sürece 8 şeritli yolda yapılsa düzelmez.
Bugün, 1 saatliğine dışarı çıktım - önce ki işim sahadaydı hep iyi ki masa başı iş yapıyorum dedim cidden.
Olur olmaz yerlere park etmeler, yol vermemeler trafik ışıklarını ti ye almalar. Cidden Allah trafikte olanlara sabır versin.
[QUOTE=Day Walker;7980379] Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
Bunu sadece ben mi görüyorum acaba diyordum neyse ki yalnız değilmişim.
Dünya üzerinde gösterilip dalga geçilecek bir uygulamadır bu.
Amerikan talk showlarında gösterip gösterip gülseler yeridir.
Matematikten, bilimden bu kadar habersiz olmanın getirdiği anlayıştır işte bu, akılsızlık tam anlamıyla.
3+3 şerit olan köprü yolunu 4+2 şekline çeviriyorsun ama 4 yaptığın kısım daha sonra tekrar 3'e düşüyor, bu sefer tıkanma orada oluyor ve yine kilit.
Tıkanmayı 500mt sonraya almış oluyorsun sadece. Sorsan hizmet ama gerçekte eziyet.
Bu arada olan şerit sayısı düşen yöne oluyor ve orası da tıkanıyor.
[QUOTE=Bring Out Gimp;7980460]abi aklımın ermediği en büyük konu, köprüyü Bayramlarda " BEDAVA " yapmalarına rağmen nasıl trafik oluyor onu çözmüş değilim ben.
Hele ki HGS ve OGS diye saçma sapan 2 tane geçiş sisteminin olması.
2. Köprü de ki sistemi 1. köprüye 2025 de falan yaparlar herhalde..
herkesin acesi var , herkes sinirli , millet pimi cekilmis bomba , yanlislikla bi insana carpma... Siktgm sehrinde ruh sagligim bozuldu
[QUOTE=johnie;7980464]gişede trafiği yapanlar
son anda onundeki gişe boş olmasına rağmen başkalarının önüne atlayanlar bundan dolayı onune atladıgı kişi fren yapar fren etkisi arkaya doğru devam eder,
gişede 30 km hız sınırı saçma hiç bir zaman önüm boş iken 60-70 altına inmedim inmemde. okuyor okumasada otomatik düşer.
2 Gün Önce Pazar günü Acıbademe Ablama Geçeyim yeğeni Seviyim Dedim (Kağıthane'de oturuyorum) Normalde trafik olmasa Kaptırsam 20 25 Dk Civarında Acıbademde Olurum.
Neyse Bağlandım E-5'e daha Çağlayanda Başladı Kilit Trafik Milim Milim İlerliyor (Saat Öğlen 14.00 Civarıydı) Size yemin ederim Çağlayandan Mecidiyeköy'e Tam 28 Dakikada Gelebildim. M.Köy Üst geçitte Durdu Trafik Meğer Ogün Bogaz Köprüsünde Koşu varmıs. Haaydaaa Trafik Kapandı Tam 33 Dakika Kontak Kapattık. Sayıp Sovenmi Dersin, Yolun ortasına oturup Sigara Tüttürenmi Dersin Çıldırdı Millet. 33 DK Sonra Açıldı Yol Gene Milim Milim Gidiyor Baktım Olacak gibi degil En Sonunda Köprüden Once Son Cıkısa geldim geri Döndüm Evime. Yani Sıfıra Sıfır Elde var SIFIR Gidemedigimemi Yanayım yoksa Dur Kalklarda Yaktığım mazot, Otomatik sanzımanı yorma,Sinir stres yaptıgımamı Yanayım bilemedim..
O Rezillikten Kendi Çektiğim bir kare
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...08da7bbf8724cc
Mecidiyekoyden Bahcesehire gitmeye calisiyorum suan bildiginiz ibb trafik kirmiziyi gecti bordoya dondu uctan uca trafik yogunlugu yuzde 80.. halicten gecerken makam araclari gecti yolu kapattilar karsi seritte.
Yapacaginiz sehrin....
Istanbul b.ku yemiş an itibari ile istikrar sana helallllll
ibb yoldaki kameralardan yoğunluğu ölcüyor tam doğru yansıtamıyor.
Yandex Map ve Navigasyon cep telefonlarında uygulamayı açtığınızda ilk 15 saniye sizden hız bilgisini alıyor ve nokta atışı yol bilgisi veriyor.
(Yandex Trafik ile bir çalışmamız oldu ondan biliyorum)
küçük hesap yapmayın, yok hızlı gitseymiş, yok sol şeridi kullanmasaymış, yok köprünün bir şeridiymiş
istanbulda 15 milyon insan var farkında değilsiniz
bayramda yarısı bak yarısı diyorum tatile gitse geriye 7.5 milyon insan kalıyor şaka gibi.
dolayısı ile bu saatten sonra ne yaparsan yap fayda etmez
hele birde insanlarda bu eziklik olduğu sürece!
yani adam kendini adam hissetmek için araba almak zorunda hissediyor kendini
o da yetmiyor, en son model almak için zorluyor çünkü o zaman daha büyük insan oluyor.
aynı asgari ücretle çalışan cebinde iphone 6 olan gibi!
dolayısı ile bir statü ezikliği var (ne aman tanrım araban 90 modelmi? öyyk)
o yüzden her gün xxx tane araba daha yollara çıkıyor, sürekli sürekli
şu 3 senede trafik anormal arttı ve dikkat ediyorum logaritmik artıyor
yani 2 sene sonra komple arabanın içinde yaşayabilirsiniz yolda :)
bunun çözümü toplu taşıma,raylı sistem metro ve motosiklet
tabi motosiklet tehlikeli ama düşünsenize tüm istanbulun yarısı motora binse?
o zaman tehlike çok minimum olur, şu an motosiklete binen o kadar azki
aaa ama pardon olmaz ya
sen koskoca istanbulda yaşa sonra ossuruktan motora bin
ya bir gören olursa karizma çizilir yaw
boşver bin son model arabana 3 saat 4 saat artık ömrün yollarda geçsin yeterki kendini iyi hisset :)))))
Surekli Ist a geliyorum arabayla sefakoyden yesilkoye hatta yesilkoyu birak eski otopazarinin altindaki kopru ( starcity e giden ) bile gecmemeye calisiyorum. En son geldigimde Duhan ( durango ) almist alandan starcity in orda bi kahve ictik. Sonrasinda sagolsun herzamanki gibi eve birakti ama 40dk mi ne surmustu, yurusen 6dk surmez. Ist cidden yasanmaz. Ev is arasi yurume mesafesi dahi olsa hepimiz sosyal insanlariz is harici bir sekilde o cileyi cekmek gerekiyor.
Edit geri gelsin... Iyi sabir varmis valla sende Yavuz, okurken ben yoruldum.
Sabah 8.5'ta Bostancıdan yola çıktım, 10:45'te esentepedeydim...
Küfürler kıfayetsiz kaldı..
Adamlar e.5 atakoy tarafina imari verdi o yerler bitince.
Topkapida imar verdi kalenin yeri onlarda bitince incirledeki kola fabrikasida imara açılmış oda bitsin o e.5 goruceksiniz istikrar nedir goruceksiniz.
aklıma geldi yazayım
geçen gün ümraniye sanayide bir işim vardı
işim bitti saat 17:30 falan oradan çıktım ümraniyenin içine girdim nasıl bir salaklık yaptıysam artık
bu arada scooter var
45 senedir istanbulda yaşıyorum, 10 küsür senedir scootera biniyorum ben böyle birşey görmedim
yahu o nasil bir trafik, hiç hareket yok, herkes olduğu yerde bekliyor
değil gidecek yer delik yok delik, hemde motorla kaldım arada
öyle bekle bekle yarım saatte falan zor attım kendimi bir ara sokağa
insanların tuvaleti falan gelmiyormu bu nasıl iş
yani 3 saat trafiktesin atıyorum, herşey olabilir dimi?
Suan tam 3.saatime girdim otobusun icinde mecidiyekoy bahcesehir arasi ve istoca bile gelemedim daha..toplu tasima kullaniyoruz ama ne fayda..
Bugun büyük bi kaza olmuş tır karşi şeride girmiş diye duydum ,heryer kilitdi çamlica gişelerden mahmutbey gişelere kadar trafik felç seyrantepe mahmutbey gişeleri 192 dakika gösteriyordu bi ara :O
Senede 1 kez İstanbul'dan geçmek zorunda kalıyorum ve 3 saat takıldığımı biliyorum, o süreye nerdeyse İstanbul Ankara yapılır.. Allah sabır versin size, bütün yatırımlar o bölgeye yapıldığı için arta arta devam edecek bu sorun, birde biliyorsunuz ülkemiz üretmeyi bıraktığı için hızlı bir göç var İstanbul'a.. Özellikle de köylerden
Mahmutbey giseler yonunde trafigin nedeni belli oldu..Polisler yollari kesmis makam arabalari geciyor tir la serit kapatmislar. Birileri yunanistan macina gidiyormus..Bizde perisan oluyoruz.
Ben en son benzer bir trafiğe 2011 mayıs sonu yada haziranın ilk haftası hatırlamıyorum, yakalandım abi.
3 tane finale girmişim, Edirne'den çıkıp gelmişim beyin mavi ekran vermek üzere artık tek şeritte ilerlemeye çalışıyorum bari düzgünce gideyim diye, 2. köprüyü geçtim derken sıkıştım dediğin gibi, aleti düzelteyim biraz daha idare etsin yan yola atar petrole girerim derken frene basamadım 15km/h hızla öndeki kamyonete vurdum :D sonuç mu, kaskodan değişen 2 far(ayaklar kırıldı), panjur ve tampon..
noluo arkadas sabah kilit akşam kilit ulan trafik gördük de 2 haftadır ölümcül boyutta
bahçeşehir taksim bugun totalde tam 5 saatim gitti