Yok ama bugün harbi bi anormallik vardı. 5 senedir haftaiçi her gün Pendik'ten Kozyatağı'na E-5 ten geliyorum, ben bugünkü gibi birşey görmedim. Kaza maza da rastlamadım.
Printable View
Yok ama bugün harbi bi anormallik vardı. 5 senedir haftaiçi her gün Pendik'ten Kozyatağı'na E-5 ten geliyorum, ben bugünkü gibi birşey görmedim. Kaza maza da rastlamadım.
http://wowturkey.com/tr302/k_Mustafa...donus_copy.jpg
uzunçayır metrobusun orası da efsanenin önde gidenidir adamı hasta eden cinsten.
Taşındıkta iş için gidip geliyoruz gene istanbula. İstanbuldan kocaeliye tem kapalı geçen gün araba ile 2 saatte gidemedim. Motor için sebep bitmez.
Bu sistem yanı başımızda kıbrıs ta mevcut oraya gidince gayet güzelde uyuyoruz ama bende senin gibi çok ümitli değilim :D
Seneye istanbulda okuyacağım için soruyorum trafik her saat böyle mi yoksa belirli saatler için mi böyle teşekkürler
beykentte perlavistanın önünde aynı böyle bir kavşak yapıldı ilk başta ışık koydular felçti sonra ışıkları kırmızı yanıp sönene çevirdiler sistem yanı bu şekil hiç trafik olmuyor ben kaza olduğunuda görmedim herkes dikkatle geçiyor.
Bence de bir çok kavşak böyle yapılabilir.
2 gün antalyada araç kullandım katil oluyordum.
Antalyalılar alınmasın sözüm meclisten dışarı ama bu kadar saçma araba kullanan bir şehir görmedim. Yol vermek gurur meselesi namus meselesi gibi antalyada. Ne şerit biliyorlar ne ışık istanbulu beğenmezdik orayı görünce şükrettim.
dün İstanbuldan geldim.Ankaraya geldiğim anda şükrettim.Eskişehir yolumun 20 dakika trafiğine kurban olayım siz İstanbullulara da Allah sabır versin diyorum.
Sağolsunlar, minibüsler ve halk otobüsleri müşteriyi kapacağım edasıyla 3 şeridin birden ırzına geçiyorlar.
Aynı haltı Kozyatağı Carrefour önünde de yiyorlar.
Adamlara 3 şerit otobüs-minibüs hattı versen yine birbirlerini yerler, karşı yönden gelenin önüne atlarlar.
Akasya'nın önünden Kadıköy tarafına dönmek içinde ayrıca sağlam sinirlere sahip olmak gerekiyor. Adamlar nasıl bir ileri görüşe sahipse, tek şerit olan o dar boğaza durak koymuşlar, o duraktan müşterisiz gitmek olur mu, olmaz, o tek şerit yeter mi tabiki yetmez, o tek şerit kendi içinde bölünerek 3 şerit olur orası kaos olur.
Her semte avm açsınlar, yol kenarlarına konutları diksinler, her yere plaza diksinler, durağa girecekler diye birbirinin üstüne kapansınlar, tek şerit olan yere durak açsınlar, kaldırımları genişletsinler, yolları daraltsınlar...
Ayrıca, koca İstanbul'u saatlerce tıkayacak derecede maddi ahsarlı trafik kazası yapanlara kullandığı araç bedeli kadar ceza kilitlesinler. Kazayı seyredeceğim diye diğer yönde durup inceleme yapan angutlarada ceza kilitlesinler belki adam olur kıvama geliriz.
Adam gibi denetleme / ceza sistemi olsa bi nebze daha katlanılabilir olurdu.
Su konuda yazi yazanlarin kaci istanbullu? Kacinin babasi istanbullu? Kacinin dedesi istanbullu?
%5 cikar mi? Muhtemelen cikmaz.
Gelip trafik yarattiginiz memlekette "aabi trafik cok kotu yeeea, bitirdiler Istanbulu yeeaa, baska Istanbul yok yeea" diye aglak yapmaniz komik oluyor.
Ben cocukken trafik hic boyle degildi, ne olduysa son 25 senede oldu. Ipini koparan Istanbul'a geldi. Sonra trafik neden boyle...
Sinirlendim valla.
Motor da trafikten kurtulmak için çözüm değil arkadaslar trafikten bunalan sıkılan şerit değiştiren arkadaşlar motorları görmüyorlar,araçtan saymadıkları gibi saygıda göstermiyorlar arabanın geçemeyeceği yerden geceriz yolu kapatır ben gecemıyorsam sende gecme dermiş gibi,önüne kırar aynaya bakmaz hergün arabayı bırakıp motorla işe gidip geliyorum atlattıgım kazaları saymakla bitmez,motorları farkedin arkadaslar motorcuların adını kötüye çıkaran yokmu tabiiki var onlar kendini belli ediyor zaten,araba sürücülerinin bir çogunu tehlikeye sokan arkadaşlarda yok değil,kendi hayatını hiçe sayıp başlarınınkini de umursamaz...(korkulacak motorcu tipi)
motor kullanmıyorsanız trafikte motorlar için napabilirim diye bir durun düşünün yanınızda motor görseniz direksiyonu kırıp hafif önü açsanız gecip gidicek adam ama aynadan gözgöze geliyoruz umrunda değil,motor parkeder ön lastigine kadar dayanır,motorun ayaklıktan inmek için esneme payını hesaplamaz,sayamayacağım bir çok sebep etrafı gözetlediğimizde çok bilgiye sahip olabiliriz...Dayanışma içinde Motor trafiğe bir yere kadar çare olabilir...araştırmalar sonucu sadece İstanbul'da günde trafiğe çıkan 300 sıfır araç varken sonumuz hayrolsun inşallah...
Perlavistanın önünde ki göbek aynen çok güzel oldu ışıkları iptal ettiler trafik rahatladı :D gayette güzel dönüyor millet. Birde o Beykent Üni'nin orada ki lanet olası ışıkları kaldırsalar tam olacak yan tarafınada park yasağı yapıldı mı girişler sıkıntısız olur Beykente.
hep beraber k.koreye yerleşelim :D
trafiğin olmadığı tek ülke.
"Kuzey Kore’de en sorunsuz alan trafik. Çünkü ülkede neredeyse otomobil yok.
Otomobil satışı yok, sabah saat 7’de siren ve ardından Enternasyonel marşıyla uykudan uyanan vatandaşlar işe bir kızıl bayrak eşliğinde, yürüyerek gidiyor."
http://im.haberturk.com/galeri/2014/...jpg?1399733068
Abi 2-3 yila gor istanbulu gecicek ankara trafigi
***** yollar en fazla 3-4 serit
Gecen sene ile bu sene arasinda bile inanilmaz fark var misal incek migros ile kepekligi kavsagi arasi gecen sene 5-10 dakikada giderken simdi 30 dk suruyor is cikis saatinde
Yolun devami odtu ormanindan turan gunese inmek 1 saat... (2 serit)
bende istanbulda doğdum güneş
42 senedir buradayım ama ne yapabiliriz? kovalımmı olm adamları? :)
edit:
burda doğduk diye istanbulun sahibi olmadık heralde :)
Abi çok iyi olmuş harbiden böyle.
Kendi aracımı bile trafik yüzünden kullanmaz oldum, babamla amcam her gün fatih-avcılar arası 1.5 saat gidiş, 1.5 saat geliş 3 saat yolda geçiyor ömrü. Araba kullanmak en güzeli akşam 9dan sonra. Hemen hemen her yer boş. Avcılar boş oluyorsa çoğu yer boş oluyor.
Tek sebebi çarpık kentleşme başka sebebi yok.
gündüz arabaya binmek mi şaka yapıyorsunuz öyle bişey mi var istanbulda :eek: :D
abi bu kıbrıstada var başta saçma geldi bana sağdan gelene yol veriyolar önde bile olsan durup bekliyosun sağdan geleni...bazen ana yoldasın adam çemberden çıkıcak diye duruyosun...istanbulda kavga çıkar adam bıçaklarlar yürümez o iş :D
Babası İstanbullu olmayanlar hadi toplayın pılınızı pırtınızı trafiğin a.koyduk gidelim :D bulgaristan göçmenleri sizde geri dönün... arnavutlar çok kalabalık ettiniz kaybolun gözüm görmesin.... :D
edit : daha durun suriyeliler var yandınız istanbullular :D
hayır abi şimdi bizim kökenimiz safranboludan geldiği için....istanbulda olan bitenden rahatsız olmaya hakkımız yok mu...
-çok trafik var abi bitmiş istanbul...
+sus lan a.goduğum sen safranbolulusun şikayet edemessiz...
-abi burda doğdum ama
+baban nerde doğmuş lan çükük..
-babamda 9 yaşından beri burda
+tamam lan deden deden nerde doğmuş
senin dedenin dedesi kırgızmış s.ktirol git lan Türkiyeden bide durmuş şikayet ediyo...
hatta senin ırkın, ilk insandan mağara adamlarından geliyo sen dağa git yürü ateşi falan icad et....
:D
güneş ne içtin kanka sen :D
İzmir'de de en çok üzüldüğüm şeydir bu.. İzmirli , izmirlilik bile kalmıyor artık ; gelenle beraber şehir de bambaşka bir şeye dönüşüyor :(
Lisede hocamız sormuştu bi keresinde , kimlerin babası izmir doğumlu diye de ; 30 kişide 4 tü oran. 1-2 si de çevre ilçeler alakası yok şehirle zaten.
Plansız göç şehri , göçün kendisi kültürü değiştiriyor..
bu mantıkla biz sivaslılar geri çekilsek kastamonu giresunda eşlik etse nufus acayip düşer :)
sehrin büyümesi plansız olmasa gelenlerle gidenlerle ilgili sorn cok kalmazdı
bir gecekonduyu yık 5 katlı 10 daireli apartman dik ... ona göre yol toplu taşıma yapma v.s v.s.
Sabah olan kaza yuzunden yerler yag olmustu ama uc saatte kaldirilamamasi ilginc bi olan kaza 6 da oluyor o sira trafik rahatken mudahale olsaydi hic bisi olmicakti.millet kopruyu yurudu biz serviste oldugumuz icinmecbur bekledik