Konuyu şaşkınlıkla takip ediyorum.
Printable View
Konuyu şaşkınlıkla takip ediyorum.
ne alakası var 4 çeker olunca motor arkada olunca proje olur ama şimdi olmaz ? abi çok değişik düşüncelere sahipsin bence sen bi proje yap da görelim gerçekten.
valla abi şöyse söyliyim haftasonu havanın açık olduğu her gün ana avrat gazlıyorum yaklasık 7 aydır kullanıyorum Allaha şükür ne yolda bıraktı ne arıza yaptı proje biter bitmez draga girip en az 20 kalkış yaptım kendım zevkine denemeler yaptım roll yaptım 6. vites top speed yaptım anlıcagın yapılcak herseyi bu süre zarfında yaptım araba yapıp kenarda yatırmadım. Kırılcaksada kırılsın tekrar yaparız problem deyil Allahın izniyle.
bence 10 tane 106 koysunlar karsıma motor modifiyeli aynı parcalar kullanılan hepsi ayrı ayrı bir projedir. bu benim düşüncem.
bu arabalara bir çok defa (1990 lı yıllarda) 16s motor kondu ve orijinal motorlarına çeşitli modifiyeler yapıldı. adam aldıydsa 240 beygir sende 241 aldıysan bu farklı proje mi oluyor? motor içine malzeme diyorsun. o zaman bu kadar mambo cambo marka yoktu. tek marka ve en iyisi alındığından şimdi günümüzde seninde seçeneğin azalıyor. ya günümüzdeki en iyiyi alacaksın yada senin deyiminle farklı malzeme kullandım benimki başka diyeceksin. bu arabalardan yapıp birde kasayı modifiye edenler vardı. fren ve süspansiyonu saymıyorum bile.bu işin ucu yok. ama bir işe ilk derken dikkat etmek gerekir.
Kisisel olarak Yani mantigimin kabul ettigini soyleyeyim
Proje bence bireyin kendi fikir ve gorusleriyle yeni birseyler yapmasina denmesi lazim.seninde dedigin gibi 5000 tl maliyetli ve tekrari defalarca kez yapilmis civikleri... amerikayi yeniden kesfediyomus gibi yapmak proje sayilmaz
Yeni donemlerin ilk okullarinda proje odevleri var mesela ogretmenler bir konu verip kendi yaraticiliklariyla birseyler ortaya koymasini sagliyorlar, bence asil proje
Ama bizim ulkemiz ve sartlarini baz alirsak kucuk seylerle mutlulugu basarabilen bir halk oldugumuzu hatirlayacak olursak hepsi birer proje demektir cunku %80 i yokluk.icinde yasayan bunun icinde kucucuk bir kisminda hayallerinin pesinden kostugunu unutmamali... hersey parasi cok olana olmamali
bence sizin yaptığınız araçta proje arabası olmayabilir. yurtdışında imkanlar fazla olduğu için, işi gücü araba parçalamak olan tipler belkide projenizi sizden önce yaptı ?
Gercek hayattan esinlenin..
Proje ,su proseslerden meydana gelir.
-Tasarı (Arge yada Urgenin Araştırması)
-Planlama
-Tedarik Süreci-Satinalma
-Üretim, Uygulama , Montaj
-Kontrol ,test aşamaları
-Kullanıma geçme
Bu adımları yapılan tüm işlemler bir proje başlığı altındadır.
Ozaman bugün arcelik Beko Vestel gidip 3 programlı bulaşık makinesi yapmasın
Zira 1986 Siemensin 4 programlisi vardı ?! :)
iste proje
ne travers ne motor kalmis :D
Dying Breed - AE86 SR86 - SR20 86 - JDM Short - YouTube
bundan ne anlamalıyım. bu iyi birşey mi? yoksa kötü bir şeymi?
zaten ben hiç bir zaman bunu ilk ben yaptım demedim ki..
zaten bunu söylüyorum ilk tubo doğan diyenler var. bu işler yıllarca yapıldı modası geçti ve bırakıldı. yada opel kadet projesi için ilk deniyordu. otomobilin çıktığı yıllarda bu yapıldı zaten.
proje dendiğinde konu yapılanı yapmak değil burada. yapılanı hiç yapılmamamış gibi anlatarak ilk olma durumu var. yeni bir şey yapmak önemli olan. zaten en kolay proje. çalışanı kopyalamak.
baban eğer otomobile meraklı ise ve dergi arşivi varsa oralardan bulabilirsin. yada haftalık otomobil dergilerinin arşivlerinden isteyebilirsin. bir sürü değişik konu var.
senin görmemen normal ben bu işlerle uğraştığım zaman sen ya yeni okuma yazma işini çözüyordun yada otomobil ile pek alakan yoktu. Yada daha merhaba olayı daha gerçekleşmemişti.
piston koyun varsa turbo büyütün yazılım yapın project cars olur aracınız.
205 e en son 1994 senesinde bindim.. 94 de üretimi bitince, artık ilgimi çekmez oldu. 2000 de turbo Mercedes im vardı. Artık hangi arabayı nasıl alacağınızı öğrenmişsinizdir umarım. yada servise yakın yerden alın. ***** 3 km gidiyor aldığınız arabalar.
Mavi yaka, beyaz yaka ayrımı varsa burada iş değişir. Kimsenin kimseyi sınıflandırmaya hakkı yok.
Kapağınız varmı?
En iyi proje yapılmamış projedir,japon atasözü. Bunca yıldır görmedim 2 sezondan fazla arabası kırılmayan veya setup yenilemeyen, para çok ise tabiki sorun yok.