Evet arkadaşlar önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı etkisini göstermeye başlıycak ve klimalar açılıcak; sizlere araç kliması ile ilgili faydalı olucak bilgiler vermek istedim
KLİMANıZIN VERİMİNİ NASIL ARTTIRABiLİRSİNİZ?
Klima kullanımının yakıt sarfiyatını arttırdığını hepimiz bilmekteyiz. Peki klima kullanımıyla yakıt tüketiminiz ne kadar artmaktadır?
Hemen söyleyeyim klima kullanımı aracınızın her 100km için 1lt daha fazla yakıt tüketmesine neden olmaktadır. Fakat ufak detaylara dikkat ederek, hem bu tüketimi en aza indirmek, hemde klimanızın maksimum verim almak mümkün
Isınmış havanın hızla dışarı çıkabilmesi için camlar kısa bir süre açık tutulmalıdır.
Motor çalıştıktan sonra klima önce düşük dewirde istenirse sonra yüksek dewirde çalıştırılmalıdır.
Klima çalışırken camlar kesinllikle kapalı olmalıdır.
Çok tozlu yol şartlarında klimanızın çalıştırmayın. Bunun yerine kabin içindeki havayı dewirdaim ettirin.
Klimanızın düzgün ve verimli çalışmasını sağlamak için 6 aylık periyodlarla ilgili yerlere götürün
Otomobil klimalarında R12 r 134a soğutucu gazı kullanılır aracınız hangi sistem ile çalışıyorsa o gaz ile şarj ettirmeniz gerekir.
Otomobil klimalarında gaz kaçağı durumunda sistem yağının % 20'sini kaybeder gaz dolumu yaparken bu eksikliği giderin
Klima donanımının sürekli randımanlı bir şekkilde çalışması için kış aylarında ayda bir kez 10dk. Klimayı çalıştırın sistem sürekli kapalı kaldığı takdirde sistemin içindeki keçeler kurur klima gazı özelliğini kaybeder.
Yüksek sürat ile seyir ederken ( 120-150km) ve üzeri birden kontrol panelinden a/c tuşuna basmayın ... Klima komprösörünüz ağır yaralar alır...
Klima sistemi arıza yaptığında ciddi paralar harcana biliyor yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında ferah bir ortamda sürüş keyfi isteyen arkadaşlar dikkatte alsın derim
Ben bu sektörde olduğum için tecrübelerimi tech ailesi ile paylaşmak istedim uyarsınız yada uymassınız size kalmış keyifli formlar ...