bizzat başıma geldi klima kompresörüm bozuldu.
Printable View
Otomobil klimalarında gaz kaçağı durumunda sistem yağının % 20'sini kaybeder gaz dolumu yaparken bu eksikliği giderin
klima hortumum patlamıştı tamir edilirken komple söküldü sonra gaz bastılar ama yağ falan basmamışlardır sanmıyorum farklı bişey mi bu yağ yani benim yağ bastırmam gerekir mi şuan
tahmin ettiğim cevaptı :)
yanlız eski aracımda evet bari fark ediyodu klima acında arkadan biri cekiyor tutuyor gibi sanki devirde yükseliyodu
suanki aracımda ozellikle dikkat ettimde kayıslar farklı heraldeki ne devir nede bir baygınlık arkadan tutuluyomus hissi olmuyor
ondan sordum nolur diye :)
Klima sistemine yağ klima gazı ile konulur yeni teknolojik cihaz ile basılmış ise klima gazınız, büyük ihtimalle usta klima yağınızı koymuştur yağ eksikliği klima komprösöründe aşınma kitleme ve basınç düşüklüğü yapar aracınızın kliması soğutma kat sayısı yüksek olsa bile içerideki yağ miktarının azalma sebebi ile biz müşterilerimize yılda 1 kez klima bakımı için uğrayın diyoruz zaten
Rica ederimm..... Herkeze faydamız oluyosa ne mutllu
Ertuğrul abi bu klima filtresi vesaire her neyse markaya göre değişiyor mu tıkanma süresi vs vs ?
Mercedes de en düşük ayarda içerisi çok kısa sürede buz oluyorken Doblo da bu durum böyle değil malesef.. Filtrede mi bir problem var yoksa aracın huyu mu bu acaba :beuj:
Yok kardeşim filtre ile alakalı bi durum değil klima komprösörler farklı mercedesin sistemi arkadan okuyuculu sistem doblo ise manyetikli sistem aradaki soğutma faktörü büyük:)
teşekkürler abi yararlı bilgiler için
Abi bilgiler için teşekkür ederim.Bi sorum olacak..
Yaklaşık klimayı 6 ay falan çalıştırmadım.Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim ?
benim arabada da klimayı kapatınca rutubet gibi bir koku geliyor. bu neden olabilir?
Araba yok dert yok kafa rahat :D
Loganda klima yok her türlü keyif hahaha :D
Bilgiler için teşekkürler özellikle seyir halinde açma konusunda daha dikkat ederim bundan sonra. Bunun haricinde araç rölantideyken klima kompresörünün 5-10 saniyede bir devreye girip çıkması normal midir?