Bu kural tam olarak uygulanıyorsa, mesela Dealextreme'den verdiğimiz sipariş parça parça yollanıyor bazen onu da ayrı ayrı sayarlarsa yandık :)
Printable View
Bu kural tam olarak uygulanıyorsa, mesela Dealextreme'den verdiğimiz sipariş parça parça yollanıyor bazen onu da ayrı ayrı sayarlarsa yandık :)
Bu yıl içinde 3 kere kargom oldu, hepsinde merkeze gittim 1'inde gümrük vergisi alındı, şuan kim'de 4. Paketim var 5'ten sonra direk buraya güncellerim ama sıkıntı yaratacak bir kanun değil, gidip aldığımda daha hızlı elime geçiyor oyuzden çok sıkıntı bir kanun değil.
arkadaşlar anlamadığım şu, 5 kargo sınırı nekadar süre için geçerli kimse bunun hakkında bişey yazmamış.... yıllık 5 kargo limitimi var aylıkmı, 6 aylıkmı öylemi böylemi biri şunu yazsın lütfen....
Ohh çok güzel oldu bu yasalar
Bizim salaktık ticari vergi ödüyorduk
cebine 200 dolar koyan parça getirir oldu
Bunun kontrolü çok ama çok zor...
Yani TC kimlik olmadığı sürece imkansıza yakın,adresimi evirir çevirir noktasını,virgülünü değiştiririm o zaman her siparişimde.Adımı değiştirir veririm,apartmanın katını değişitirim...vs uzar gider.Kontrolü çok zor.
Hiçbir zaman kapıma gelmedi,postacı kapıcıya bırakıp gidiyor zaten
bu 5 parça büyük ürünlerde olabilir ufak zarflık yada minik paket tarzı ürünlerde olucağını sanmam.. kendileride uğraşamaz incik boncukla..
bizim kız arkadaş yapma tırnak almış 2 dolara ne yapıcaklar şimdi 2 dolarlık yapma tırnak için sen ticaret yapıyorsun şirket kurmu diyicekler :)
Her kuş tamam bir leylek kaldı. :)
yıllık 5 adet
benim ürünlerimde zarfta geliyo ne olursa olsun çorap dahi olsa gümrüğe gidiyo. şu anda gümrük işlemi görüyo benimkiler he ne yazarlar orasını bilmem gelsin tekrar yazarım buraya.
aynen benimkilerde öyle bi şehirden bi şehire 3 4 gün sürüyo.
kendi halkına ambargo koyan tek devletiz heralde
cok büyük tarzda urunleri anlarımda bireysel alınan seylere nasıl uygulanır bu anlamıs degilim
yabancılara bunu soyluyorumda adamlar sasırıyor
hadi bunuda gec bir gun gumrukteyim
türkiyede yasayan bir ingiliz kadın gelmiş bir paketi var alıcak
kadın bizim gibi türkce konusuyor
uzaktan takip ettim durumu, kadının 2 tane cocugu varmıs annenesi ingiltereden ufak tefek birseyler yollamıs, basladılar kadını sorguya tutmaya ne geldi nerden geldi kaca geldi
kadında kibar kibar cevap verirken bizim iş guzarlar işin dozunu kacırdı tabi maksat gumruk vergisi yansıtmak
derken kadın bir galeyane geldi siz kimsiniz bana vergi cıkarıyosunuz ben ingiliz vatandasıyım annesi torunlarına bir sey gonderemicekmi sizi sikayet edicem vs
baktım bizimkiler kuyrugu sıkıstırdı, hemen ordan mudur kisvesi altında biri geldi o yaygaraya
hanfendinin işini hemen yapın falan filan kadın ne imza ne bisey
kucakladıgı gibi aldı paketi baktı yoluna
o 3.5 liralık depo parasımı ne o bile kaynadı arada
hadi simdi kendi vatandasını taa tekirdagdan bile istanbula surukleyen bir suru ugrastırıp
bir suru sınırlama getiren hak ve adalet dagıtan bu düzen
ingilizdende alsana o vergiyi gorelim bizde bakalım ne oluyor
kadın alenen siz kimsiniz diyor ses cıkaramıyosunuz
türke gelince dayan gitsin
Çin'den s4 ön paneli getirttik 12 gün sürdü max. çıkması ve elimize ulaşması. Türkiye'ye gelmesi ve gümrükten geçmesi zaten çok hızlı oldu. 3 gün önce teslim aldık
Ayrıca kargo ile gelen eşyalarda sınır 150 $'dan 75 $'a düşürüldü.
yürütmelikle ilgili resmi gazetede hiç birşey göremedim ben ?
böyle arkanızdan konuşacağınıza yok mu adam gibi kaynak ? resmi gazete fln ?
Gümrük birliği yasasında vergi alınmayacak hallerde sınır 150 euro yazıyor.205 $ gibi birşeyler ediyor.Benimde 8 tane siparişim var .3'ü bu hafta elime geçti.5 tanesini hala beklemekteyim.Toplamda 80 $ kargo.
Gümrükte yıllık 5 parça geçirebilirsin diye bir sınır yok yasada.Bende yasaya bakıp ona göre $ kotasını belirleyip alışveriş yapmıştım.Yok öyle 5 parça sınırı falan.
Kafalarına göre at koşturup soyguncu ithalatçılarını korumasınlar.Yasa açık ve net.Mevzuat belli.Neyin kafası bu ya. :icon_tup: