User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
94 sonuçtan 77 ile 94 arası

Konu: Ayasofya camii sabah namazi 31-05-2014 ( DUYURU )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih in Ayasofya bedduası

Kim ki, bozuk teviller, hurafe ve dedikodudan öteye geçmeyen bâtıl gerekçelerle, bu vakfın şartlarından birini değiştirirse veya kanun ve kurallarından birini tağyir ederse; vakfın tebdili ve iptali için gayret gösterirse; vakfın ortadan kalkmasına veya maksadından ve gayesinden başka bir gayeye çevrilmesine kast ederse, vakfın temel hayır müesseselerinden birinin yerine başka bir kurum ikame eylemek (temel müesseselerden birinden taviz vermek) ve vakfın bölümlerinden birine itiraz etmek dilerse veya bu manada yapılacak değişiklik veya itirazlara yardımcı olur yahut yol gösterirse; veya şer’-i şerife aykırı olarak vakıfda tasarruf etmeye azm eylerse, mesela şeri’ata ve vakfiyeye aykırı ferman, berat, tomar veya talik yazarsa veyahut tevliyet hakkı resmi yahut takrir hakkı resmi ve benzeri bir şey taleb ederse, kısaca bâtıl tasarruflardan birini işler yahut bu tür tasarrufları tamamen geçersiz olan yazılı kayıtlara ve defterlere kaydeder ve bu tür haksız işlemlerini yalanlar yumağı olan hesaplarına ilhak ederse, açıkça büyük bir haramı işlemiş olur, günahı gerektiren bir fiili irtikâb eylemiş olur. Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların la’neti üzerlerine olsun. “Ebeddiyyen Cehennemde kalsınlar, onların azapları asla hafifletilmesin ve onlara ebeddiyyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse vebali ve günahı bunu değiştirenlerin üzerine olsun. Hiç şüphe yok ki, Allah her şeyi işitir ve herşeyi bilir.”.

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selimiye camisi , Sultanahmet camisi , Süleymaniye camisi , Ortaköy camisi ( tadilat olsada dışardan fotoğrafını çekmeye gelen kişiler çok ) , Hz.Yuşa camisi hatta Büyükçekmecede 100 kişilik bile olmayan Sokullu Mehmet Paşa camisi direk aklıma gelenler.Araştırmak lazım cuma namazı dışında bu camilere kaç binlerin geldiğini
    Hocam tabiki bahsettigin camilere giden var aslina bakarsan sultanahmet disindakilere bu ikisi kadar ragbet yok.Yani sen gercekten inaniyormusun camilerin dolu olduguna ? Bi aksam namazinda kac binlerin geldigini bilemem.Fakat kac bin tane cami oldugunu bilirim.Kac farkli cami de yasadim 1 muezzin 3 kislik cemaat birde imam... Osmanli zamaninda din e ilgi buyuktu.vakit namazlari full cekermis camiler surekli cami yapilmis gunumuz Turkiyesinde boyle bir yogunluk yok.Ayasofya, tarihi sayesinde bu kadar turist cekiyor.Sonucta caminin tamami turizme acik olucakmi.Bu isin ekonomik kismi, ben istemezmiyim simgesel anlamda bu kadar kiymeti olan bir yerin cami olarak devam etmesini.Fakat ekonomik olarak asiri guclu bir ulke olmadigimiz icin bu biraz luks kaliyor.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnşallah bana birgün cuma namazını orada kılmayı nasip eder Allah (c.c)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam tabiki bahsettigin camilere giden var aslina bakarsan sultanahmet disindakilere bu ikisi kadar ragbet yok.Yani sen gercekten inaniyormusun camilerin dolu olduguna ? Bi aksam namazinda kac binlerin geldigini bilemem.Fakat kac bin tane cami oldugunu bilirim.Kac farkli cami de yasadim 1 muezzin 3 kislik cemaat birde imam... Osmanli zamaninda din e ilgi buyuktu.vakit namazlari full cekermis camiler surekli cami yapilmis gunumuz Turkiyesinde boyle bir yogunluk yok.Ayasofya, tarihi sayesinde bu kadar turist cekiyor.Sonucta caminin tamami turizme acik olucakmi.Bu isin ekonomik kismi, ben istemezmiyim simgesel anlamda bu kadar kiymeti olan bir yerin cami olarak devam etmesini.Fakat ekonomik olarak asiri guclu bir ulke olmadigimiz icin bu biraz luks kaliyor.
    + ruhunu , bedenini , beynini , para hırsıyla sarmış koca kafalı işveren patronlarıda unutmamak lazım. elemanlarına izin vermiyorlarkı camilerimiz dolsun bir hafta içi birde hafta sonları yogunluk cok fark ediyor.

şimdi 5 vakit namaz kılıyorum de işe girmeden önce baska kapıya diyor işte bunlara musluman dersin... yanımda hüngür hüngür aylayan arkadasımı biliyorum 1 hafta olmadı namaz kılıyor diye kovuldu cocuk.

müslüman kimlgi altında yaşayan ataistler bunlar..

teknlojide geliştikce insanlar iyice sapıtmaya baslıyor. bu bir gercek. allah yardımcımız olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşallah bana birgün cuma namazını orada kılmayı nasip eder Allah (c.c)
    amin kardeşim insallah o günlerde gelir basımızdaki koca kafalılar kıçlarını kaldırırlarsa.

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rabbim istanbulu maneviyatta tekrar fethetmeyi, tüm degerleriyle tam bağımsız bir ülke olmayı en önemlisi kabe ve tüm kutsal yerlerimizin idaresini muhafazsını tekrar ehli sünnet osmanlı evlatlarına nasip etsin inşaallah.
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu kabenin imamı Türkçe biliyormu? ciddi soruyorum?
    hani duası şöyle güzel olacak filan denilmişte?

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emirarslan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    + ruhunu , bedenini , beynini , para hırsıyla sarmış koca kafalı işveren patronlarıda unutmamak lazım. elemanlarına izin vermiyorlarkı camilerimiz dolsun bir hafta içi birde hafta sonları yogunluk cok fark ediyor.

şimdi 5 vakit namaz kılıyorum de işe girmeden önce baska kapıya diyor işte bunlara musluman dersin... yanımda hüngür hüngür aylayan arkadasımı biliyorum 1 hafta olmadı namaz kılıyor diye kovuldu cocuk.

teknlojide geliştikce insanlar iyice sapıtmaya baslıyor. bu bir gercek. allah yardımcımız olsun.
    Ataist değil o ateist. Düzeltmeseydim bu gece uyuyamazdım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jem89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ataist değil o ateist. Düzeltmeseydim bu gece uyuyamazdım..
    pardon sagolasın

yunus_kg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ordayız tabikide..
    CRC GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Organizasyon güzel ama Caminin dışında kılınması biraz ezik olmuş
    Banane Unesco 'dan yaa bir günlüğüne bari açsalardı içerisinde ağız tadıyla bi namaz kılsaydık..Ayasofyanın bahçesinde namaz kılmak bilmiyorum da acizliğimizi gösteriyor gibi kendi ülkemin topraklarında ibadethane'yi kullanamıyorsun
    Resim olan herhangi bir yerde namaz kılmak dinimizce mekruhtur. İzin durumunu bilemem konuya vakıf değilim ancak içerisinde kılma izni olsa bile resimlerden dolayı kılınmayacaktır.
    Eskiden beri şu şekilde kiliseler camiiye çevrilmiştir. Duvardaki resimlerin ,figürlerin üzerine ince bir tabaka geçilmiş ve orası namaz kılmaya müsait bir alana çevrilmiştir.
    Konuyu açandan da Allah razı olsun, Allah ibadetlerinizi kabul eylesin. Tabi organizasyonun haftasonuna bağlanması güzel ama bugün de olsa (Şaban-ı Şerif'in 1. günü) anlamlı olurmuş.

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oda uzeri kapatılmış resimleri açıp camiyi müzeye cevirmeye çalışan iş güzarlığın ayıbı diyelim. aslında bunada şükür çünkü ***** tarihlerde camilerin ahır yapıldığınıda biliyoruz !!
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emirarslan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Heh iste bunu yazicaktim ben.Ya efendimiz zamani ne guzelmis arkadas esnaf dukkaninin kapisini kapatmadan gidermis namaza! Simdi imkani yok saat basina kaybi dusunen patronlar var dedigin gibi.Isin kotu yani malesef patronun iyi niyetini suistimal edenlerde var.Patronlari uyuz eden noktalardan biride bu, bu guvensizligin birazda nedeni isciler yani.Adam gidiyo namaza 1 saat yok piyasada, e kardes namaz surse 15 dakka...Tabi bu tip karaktersizler yuzunden patronda on yargi olusuyor.Daha adam olmaya cok zamanimiz var malesef.Belki 50 belki 100 sene.Rayina oturacak cok sey var.Herneyse Allah hayira goturur insallah.

cMg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ayasofya unesconun mülkü ibadete açmanın papayla mapayla alakası yok sana ait bir yer değil anlayacağın
    Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın Tapulu malıdır.
    Ayasofya'nın tapusu bulundu - En Son Emlak Haberleri - HTEkonomi
    GEC13 GTİ

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oda uzeri kapatılmış resimleri açıp camiyi müzeye cevirmeye çalışan iş güzarlığın ayıbı diyelim. aslında bunada şükür çünkü ***** tarihlerde camilerin ahır yapıldığınıda biliyoruz !!
    şimdi cevap vereyim de tartışmamı çıksın kafan çok güzelmiş güle güle kullan. konu kilit

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cMg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın Tapulu malıdır.
    Ayasofya'nın tapusu bulundu - En Son Emlak Haberleri - HTEkonomi
    bak bu haberin sonunda murat bardakçının yorumu : "Bu, aslında ilk mülkiyet kaydı değil, kadastro geçtikten sonraki kaydıdır.Cami ve saraylar şahıs üzerine kaydedilemez. Bu tapu değil, kadastro kaydıdır. Vakfıyeyi yayınlasınlar."

ha diyelim ki sultanın tapulu mülkü
    ya da senin tapulu mülkün

bu yinede sana unesco mirasındaki bir mülke dokunma-oynama-aslını bozma-satma-kiralama hakkı vermiyor

bakın anlatmak istediğim şu fikirler değişir siz ibadete açılsın isteyebilirsiniz ben fiki belirtmiyorum zira bir anlamı yok belirteceğim fikrin çünkü benim isteğime bağlı değil müze ya da camii olması

aynı olayı terstende örnek verdim olurda bir gün edirne feth edilirse sizde selimiye camiinin kilise olarak kullanmasını istemezsiniz(dini açıdan)
    ama unesco buna bakmıyor işte orası tarihimi tarihi bir önemi var mı var
    o zmn gelecek nesillere tarihi aktarabilmek için aslının bozulmaması gerekir diyor
    umarım anlatmak istediğimi anlatmışımdır
    son olarak namaza gideceklere: Allah kabul etsin diyorum
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Haber konusunu tartismaya cevirdiniz bravo...
    Built to fall....

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Up up up up
    Built to fall....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)