Aaaa deme böyle. Ummadık taş baş yarar..:hahaha:
Printable View
Yazık hakkaten anlatılanları hayretlerle okuyorum :)
Doğrudur valla nerde çokluk orda derler ya. Büyük bir kaç sitelede yönetim aydatı çifter çifter alıyomuş daireyi ticari kullanandan ,sesini çıkarmıyormuş, duyunca hayret ettim.
Benim orası site değil yakın zamanda müteahitliğinide kendimiz yaptığımız her ne kadar 20 küsür daire olsada aile apartmanı formatında. Otopark var havuz yok en ideali :D
Görende yolda kolundan bacağından tutan fahişeler torbacılar var zannedecek:)
Her yerde var bu tarz olaylar ki ayrıca çoğu Esenyurt tarafında oluyor.
İnşaat yığını demişsiniz de İstanbul'da bu kadar fazla site yerleşimi park ve bahçeleri açık çay bahçeleri vs olan bir semt var da biz mi bilmiyoruz?
Neyse beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez hatta kimse beğenmesin bu konuda google da araştırılsın ki kimse gelmesin zaten nüfus aldı başını gidiyor.
20 sene M.köy'de oturduktan sonra son 5 yılımı Adakent-Yakuplu ve Parsellerde geçirdim.
Son zamanlardaki fiyat artış sebebini anlayamadım. Yani şehir merkezine yakın evlere yakın fiyat çekiliyor. Parsellerde 300-400binlere ev satılıyor, keza B.düzü-Yakuplu tarafları da böyle.
Ben şahsen buralarda bu fiyatlara ev almam..
92 yılından beri beylikdüzü'ndeyim. açıkçası 95-96 yılları olan insan profili daha fenaydı.kaçak,göçek, çakal,sırtlan hepsi buralardaydı o dönem çünkü şehirden uzak, kontrol sisteminin zayıf olduğu zamanlardı. 1996-1997 yılında büyükşehir bölgesinin içerisinde ki yollar yapılamaya başlandığında ne 3 beldenin birleştirilerek 1 ilçe olması (2009) bekleniyordu ne de sadece Kavaklı Belediyesi'nin (2002 isim değişikliği Beylikdüzü Belediyesi) 12.000 nüfusunun bugünkü şartlarda 100.000 üzeri olması beklenmiyordu. bu sebepten yollar sadece Beylikdüzü beldesi için ortalama 55-60,000 kişilik bir nüfus artışına göre dizayn edilmiş idi. Ama ne yazık ki beldeler birleşerek ilçe daha sonra da komşu ilçelerinde kuvvetli yapılaşması ile birlikte bölgede içinde çıkılmayacak bir trafik keşmekeşi baş gösterdi. Gelelim fuhuş işine. İlk cafesi 2000'li yılların sonuna doğru açılan beylikdüzü gençliği bu işten faydalanıp ilçe içerisinde kalmaya karar verdi.adam 50 mt ilerde oturup mekanın önüne arabayıda dayamaya başladı eee zaten cadde ve sokak dar o da trafiğe tuz biber oldu. son yıllarda 1+1 ve 1+0 daireler revaçta malumunuz. Yurdum vatandaşı saksıyı çalıştırdı başladı alıp günlük kiralamaya. Ne bekleniyordu ki fuhuş olmaması mı. ? Bu arada Büyükçekmece'de ikamet eden kardeşime Büyükçekmece'nin yerleşik nüfusu hakkında hak versemde (nezihlik konusunda) fuhuş ve uyuşturucu satılmaz konusunda kesinlikle katılmıyorum :) İşin özü 5 yıla b.ku çıkar 8 yıla kalmaz benden söylemesi ;)
E-5 çıkışlarında genelde oldukları yer en fazla Avcılar Koskanın ve Avcılar BP'nin orası bir tarif edin bildiğimiz Beylikdüzün'de neredeler merak ettim gerçekten. Kuaför muhabettide doğrudur vardır yoktur demiyorum zaten ama az çok hangi semtte varsa (belli başlı muafazakar birkaç ilçe hariç olabilir) burda da o kadardır.
Bizimkent arkası Yılmaz Konutların yanında ki yan yoldalar :)
Beylikdüzünün o tarafa doğru büyüyeceği zaten belliydi , sadece belediyeyi esenyurt yaptılar yani zaten iç içeler her türlü bozacağı kesindi zaten. 99dan beri de esenyurttayız iş yerimiz burda , tam bir PKK yatağı ağırlıkta yaşayan nufusun nereden olduğunu söylememe gerek yok heralde.
Ne lanet bir yer bu esenyurt. Başı bozuk bir kere belediyesindeki rant Türkiye toplamında yoktur. İmar desen çeşit çeşit, dosya sokarsın kaybolur, işine gelenin dilekçesini onaylamaz işine geleni vermediğin dilekçeyi onaylar işleme koyar.. patlayacak inşallah ama ne zaman
yakuplu cok fena cosucak demedi deme :)
(heleki ambarlı gümrüğü ordan silivrie dogru kaydırırlarsa ki oyle birseyler vardı.)
esasıda west istanbul marina acaip hoş bir yer oldu ve acaip kalite getirdi oraya şuan bir yunan tarzı balıkcı ve pastanemsi 1-2 yer var, 1 adet spor/fitness salonu geliyor eğerki planalana dogru orantıda giderse birde kocamaan beach gelicek oraya ;) marinaya inerkenki yolda saglı sollu inceleyin çok güzel siteler/villalar var değerlenmeyi bekleyen başta eston olmak üzere
Sakinlerini suçlayan yok zaten :) B.düzü ve çevresi ucuz olduğu için, köyünden gelen, istanbula ilk kez ayak basan herkes oraya taşınıyor(du) , e aynı zamanda uğursuzu ipsizi sapsızıda geliyor 400-500 tl ye ev kiralanınca. Nerde çokluk orda bokluk hesabı yani sakine bir şey diyen yok zaten de ben beylikdüzü yokken de biliyorum B.çekmeceyi şu anki hali de ortada uzaktan yakından alakası yok. O beykentin tepeleri hasbahçe jetkent fln derken bi dolmaya başladı çekmecenin de anası ağlamaya başladı.
Ben Eston Villarının üstündeki Kavaklıkent sitesinde oturdum. Nalet bi yer ama manzara güzel. Yola bakan ile denize bakan daire arasında 50k oynuyordu bundan 3 sene önce :D
Ben taşınırken İhlas 3.kısımı yapmaya başlamışlardı, bitirdiler.
Yine taşınmaya yakın Gül Yapı " Yakuplu Konakları " mı ne yaptılar, piyasayı şişirdiler.
Her türlü değerlenecek, kaçarı yok zaten..
Konuyu açan kardeşime hitaben yazıyorum.. 98 yılından beri bir evim var beylikdüzünde birde 4 yıl önce aldığım bir ev var.. oturmak için almadım kiraya veririm mantığıyla aldım.. ve iki evde bana hep külliyen zarar getirdi.. bir kiracım gecenin bir vakti 3 aylık kirayı taktı kaçtı gitti giderken evdeki küvete mutfakdayı levyeye kadar söküp kaçtı 15 bin tl o zaman masraf ettim eve sonraki kiracı 1 sene oturdu bir ay aldım 3 ay kira alamadım sonra yarım yamalak bir şey yolladı oda mahkemeye verince gece ansızın bastı kaçtı gitti..
bu bana has bir şey değil arkadaşımın evi daha beter yaptılar evde 3 kişi kalıcaz dediler 8-9 kişi kardeşleri bilmemnesi kaldılar apartmanı böcek basmış apartmandan şikayet gelince kavga kıyamet evden çıkarttıldılar fayansın altından böcekler çıkıyordu o kadar pis insanlardı evi ilaçlattı tadilat yaptı arkadaşım üstüne apartmanı komple ilaçlatmak zorunda kaldı karar çıkardılar 8 bin tl parası gitti.. neyse anlatırımda sonu gelmez..
Bunu tekrar ediyim neden yazdığımı beylikdüzünde 160 a ev aldım 200 oldu 250 oldu evi boş tutucaksan güzel bir yatırım gibi görünebilir yada sen oturucaksan güzel.. ama kiraya veririm dersen o 3-5 senede emin olabilirsinki o arada yapacağın rantın karını eve su gibi akıtıyorsun..
çünkü ordaki kiracı profili belli asgari ücretle yada onun biraz üstünde çalışan kesim bu kesim zaten zar zor kıt kanaat geçiniyor en ufak bir ekstra ödeme bir şey çıkarsa bir kere tökezledimi kirayı bir ay ödiyemedimi aksattımı bu katlana katlana her aya yansıyor..
ve bu illa bir şekilde bir zamanda oluyor..
ben beylükdüzünü kötülemiyorum altını çizerim sadece evi alırım kiraya veririm mantığındaysan beylükdüzü kesinlikle en son yerlerden biri tecrübe ile sabit arkadaşımlarımın tecrübesi ile sabit yok evi alırım bekletirim ben taşınırım mantığı varsa ona bir şey demem ..
Deve bağırtandan inerken Çekmece-Beylikdüzü karşılaştırmasının ne kadar gereksiz olduğunu anlıyor bence insan :D Çekmecede yol kenarında travesti, paralı asker vb. fuhuş objeleri göremezsiniz ama uyuşturu konusu büyük bir dert.Ticareti beylikdüzünde kafası çekmecede.
bahçelievlerde 15 20 yıllık binalar beylikdüzündeki sıfır binalardan daha pahalı. Ama şöyle bir avantajı var Kentsel dönüşüm için cazip bir yerse müteahitler için büyük karınız olur. Fazla kat hakkı varsa bedelsiz yapıyor müteahitler binanın yenisini, yoksada bütün bina anlaşabilirse her kes anlaşılan meblayı ödeyebilirse 1 koyup 3 alırsınız.