Bence bu konunun en önde yürüyen isimlerinden biri Opel Omega'dır...
Printable View
Bence bu konunun en önde yürüyen isimlerinden biri Opel Omega'dır...
Konuya opel omegayı yazmak için girdim birkaç kez yazılmış bile. Omegalar bence tam bir sedan çocukluğumda binmiştim arabalara merakım vardı fakat anlamıyordum o halimle bile binince konforu gerçekten çok iyi gelmişti. Piyasada çoğu omega patates durumda temiz bir tane alıp pasta cika genel bakımları yapıldıktan sonra emin olun paranızı kat kat alabilirsiniz. Gerçek bir sedan omegalar.
bu konu acıldıgından beri nissan sunny b13 ü kim yazıcak diye bekliyordum ki geldi :D "sthl" abimizden.
çok bisey yazmayacagım ülkemizde ga16ds ve ga16de motorlarıyla mevcut enjeksiyonlu ve kalb. olarak ve zamanında konyada 4kapı sr20li b13 vardı koyu kırmızı renginde amerikan tamponlu 10 lira gibi ölü fiyatına bence o araba fiyat performans konusunda tekti. motorunda yürüründe önü açıktı
Mazda 626ya 19 çok. Aynisinin otomatigi var bizde en çok 17 görür fiyat olarak. 19 ona verene kadar 21-22ye mazda3 alınır. Daha iyi arabadir mazda3
98 prımera gtler nasıldır acep burdnan sorsak?
arabanın eskisi olmaz esasen bakımsızı olur.. yeri gelir 2 yaşında 4 yaşında araba 10 yaşındaki araçdan çok daha hırpani bitik yorulmuş olabilir bunun örneklerini bu forumlarda bile kendimiz belli konularda paylaşıyoruz..
şimdi eski nesil araçların bilhassa 90 lılar ortası 2000 lilerin ortasına kadar üretilenlerin 1.6-2.0 benzinli yaktıkları üç aşağı beş yukarı aynıdır 9 litre ile aracın kondisyonu motorun durumuna göre 12 litre arasıdır..
bu araçları ben ara ara paylaşıyorum favori ilanlarınız konusunda ..
eski full dolu d segmenti bir araç bu gün standart trendline yani boş donanım bir d segmentten daha doludur comfort pakete eş değerdir hatta comfort pakettende bir kaç artısı olabilir.. alırsınız incik boncuk teknolojik eksikliklerinide siz kapatırsanız sallıyorum farda mercek vardır misal xenon takarsınız arkaya park sensörünü takarsınız far sensörünü sonradan takarsınız bunlar artık sonradan takılabilinen ucuz şeyler..
aracın üstündede zaten temel teknolojiler varsa abs,esp yada traction control, airbagler,deri döşeme ,elektrikli ısıtmalı koltuklar ,sunroof yada cam tavan daha ne olsun..
o fiyata sıfır o denklemde araç alsanız bugün 100 bin tl ++ çıkmanız gerekir..
Yakıt ekonomiside zaten bence motorlarda artık zirvede durmuş durumda dizeldede benzinlidede olabilinicek alınabilicek top limitlerde ekonomi alınmış durumda benim fikrim.. bunun bir üstü artık hybrid yada ucuz alternatif yakıtlar olur..
bazı insanlarda şu düşünce var işte araba eski leş kim uğraşır zaten bu fikir bu araçların fiyatlarını süründürüyor.. halbuki 15 bin tl ye alınıcak bir aracı kaportasına sıfır boasını at derisini sıfırla motorunu sıfırla git ziebarta sok en fazla cebinden 10 hadi bilemedin 15 çıksın araba saan 30 a gelsin ama fabrikadan çıkmış kondisyonuna yakın bir kondisyonda aracınız olsun..
zaten o masrafları da bir kalemde yapmıycağınız ara ara yapıcağınız için o masraflarda yormaz.. ama neticede sıfırında 100 bin tl ve üstüne denk bir aracınız olmuş olur..
ikinci elde şahane piyasası yerlerde sürünen full+full araçlar var.. onuda geçdim çokda yakmıyorlar.. bakımsız her araç çok yakar..
Hocam çok doğru söylüyorsunuz sonuna kadar katılıyorum. Ortalama 30 bin liraya canavar gibi performanslı, gırtlak donanımlı, konforlu bir araç elde edebilirsiniz.
Fakat; tutulmayan araç evlat olabilir. ileride paraya sıkışınca satmak isteyince çok zorluk çıkartabilir. Anlayan usta bulmakda ayrı bir sıkıntı.
Örneğin; primera gt ile ilgili önceden açılmış konularda kaporta aksamının çok pahalı olduğundan bahsedilmiş.
Bence bu araçlar maddi durumu biraz iyi olanlar için iyi bir alternatif.
Onun haricinde orta direk için sıkıntılı.
Para çokomel ilişkisi:)
her zaman o ilişki var olucakta ama şahıs kendine ailesine kar gütmeden kaliteli bir araca biniyim hem güvenliğim hem konforum hem kalitemden donanımsal olarak ödün vermiyim derse her getirinin bir götürü olucak.. 15-20 bin tl ye araba alıyorsan gırtlak dolu full+full o fiyata olmasının bir bedeli illaki olucak.. yoksa herkes alırdı zaten..
katılıyorum.. Mesela ben Maxima qx ve infiniti i30 hastasıyımdır eskiden beri.. Fakat standart bakımdaki parça fiyatları gerçekten dudak uçuklatır cinstendi ne yazıkki.. O dönem bindiğim 98 2.3 Scorpio içinde aynı şeyler geçerliydi.. Ağzına kadar dolu bir araçtı fakat konu parça olunca baya bi düşündürüyordu adamı..