bırde bu portakal kabugu gıbı oluyor yazıyorlar nedır bu?
Printable View
bırde bu portakal kabugu gıbı oluyor yazıyorlar nedır bu?
boya sılıkonlanma yaparak kurursa portakal kabuğu goruntusu oluşur, kısacası portakal goruntusu varsa o parça boyalıdır denır ama sıfır porschede de mercedestede bu tarz boya hataları gozlemledım ona pek takılmamak lazım dıe duşunuorm..
en ıyısı 150-200 lıra verıp expertıze götürmek aracı :) gözle bakıldığı zmn boyalı ama boya makınesı ıle bakıldığı zaman boyasız olabılıo yada tam tersı gözle bakılıo boyasız denılıo ama boya makınesınde boya çıkıo.. :)
bir arac buldum komple boyali tavanda dahil tramer temiz cikiyor sase temiz cikiyor boyanma sebebi kavga arasinda kalmis tavn camlar kaporta fln full cizildigi icin boyanmis orjinal 59 binde alinirmi sizce ?
ilan no:165894883
Portakal kabuğunu showroom'daki arabalarda bile görebilirsiniz.
En basit değişen anlama yöntemi parçalardaki mastiklere bakmak. Sert ise orjinal yumuşak ise değişmiştir :D
sonradan boyandığında kaliteli boya kullanılmazsa bir süre sonra kabarmalar oluyor boyada. tazikli suda yıkanırsa çamurluklar boya bırakıyor. orjinalde olmuyor bu problemler. bir de kapılarda değişme boyanma varsa tonlar tutmuyor genelde sabah ve akşam güneşinde yatay ışık alır bariz belli eder kendisini boyalı parça. anlaşılmaması için çok iyi ustası olması lazım zaten o ustanın boyadığı araba da alınır problem olacağını sanmıyorum.