Balkonun mermer denizliği senelerin pisliğini içine çekmiş. Mermerin bildiğim kadarıyla cilası yok ve gözenekli tipte olduğundan da boya öncesi temizlemek gerektiğini düşündüğümden, Bauhaus'da mellerud'un reyonuna baktım. Mermer temizleyicisi, derz temizleyicisi ve küf temizleyicisinin hafif kalacağını düşündüm. Zaten o ürünlerin hepside iç mekan için önerilen ürünlerdi. Bauhaus çalışanına derdimi anlattım, ne tavsiye edersin dedim, adam rafta tek kalan mezar taşı temizleyicisini önerdi.
Mellerud'un da kafası mı güzel nedir, başka isim mi bulamadılar, dış mekan mermer,taş..vs temizleyicisi yazsana birader...
Ev ahaliside başka ürün mü bulamadın dedi, haklılar tabi, isim fena halde falso. Ne diyeyim ek iş mi yapacağım, hafta sonu mezarlıkta çalışacağım, rahmetlilerin mezar taşlarını temizleyeceğim mi diyeyim.
Ürünü hemen mermer üzerinde denedim, istediğim daha doğrusu beklediğim temizlik olmadı ama bariz bir farkta oluştu. Mermeri eski haline getirebilecek daha iyi bir ürün bilen varsa, buraya yazarsa sevinirim.
![]()