aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 2 senelik tecrübem var ben Makine Mühendisiyim o paraları hiç görmedim. Mezun olduktan sonra boş durmayalım işleyen demir pas tutmaz mantığı ile 1 aylık boşluktan sonra direk iş başladım. 5 ay sonunda kamyonet şöförlüğü, ustaya malzeme yetiştirme, depo düzenleme , kombi petek taşıma işlerine dönüşen "mühendis" tanımımda üstüne bi de yapılan mesaileri de hesaba katmamaya başladılar. İmza yetkimi kullanmak için beni mühendis gösterdiler haliyle devlette bu adama mühendis maaşı yatıracaksın dedi. Olay patlayınca da biz seninle bu fiyatta anlaşmadık bize elden geri vereceksin dediler, ona da eyvallah dedik. Toplam 6 ay dayanabildim. En son hesabı dürün benden bu kadar dedim muhasebecileri onu bile yanlış yaptı. Verilen para asgari ücretin 140 lira mı ne üstüydü. Çok da hoş ayrılmadım anlayacağınız. Daha sonra arkadaşım vasıtasıyla başka bir firmaya girdim. İlk 4 ay İstanbul'da çok keyif alarak vakit geçirdim. İşler İzmir'e ne zaman ki taşındı, %25'ini okul zamanı döktüğüm saçların % 25 ini de bu süreçte döktüm. Savunma-sanayi sektöründe faaliyet gösteren bi firmadan hiç beklemediğim hareketlerle karşılaştım. Son aylarda askerliğin yaklaşmasını bahane ederek yüksek-lisans'a başvurdum. Biraz şans biraz Allah'ın işimi dersiniz bilmem Marmara'da tezli yüksek lisansa hak kazandım. İlerleyen süreçte baktım burda da yiyecek ekmeğimiz bu kadar işler daha fazla tatsızlaşmadan ayrıldım. Piyasa'da madem iş yok kendimizi biraz daha kalifiye yapalım amacıyla yükseğe yöneldim. Eksik olduğum analiz ve 3d design programlarını öğrenmeye çalışıyorum bi yandan da. Allah nasip ederse sıkıntısız şekilde bitirmek istiyorum. Annem sabah müge anlı'yı izlerken bende hergün linkedin'i takip ediyorum belki İstanbul çevresinden bişeyler çıkar bize göre diye.
Ama ciddi manada ben bu süreçten yoruldum. Abiler, dostlar, her normal insanda olduğu benimde 2 elim 2 kolum var kimseye tepeden baktığım yok. Türkiye'de sayılı bir üniversiteden 4 derecesiyle de mezun olmadım ama ben mühendisim. Aşağılamak için söylemiyorum ama eski iş yerimden bi kurye arkadaşla konuşmuştum benden 600 liraya yakın fazla alıyordu. Okula başladığımda idealleri olan çoğu forum üyesi gibi otomobil sevdası yüzünden bu sektöre yönelmeye can atan ben bir kısmı okulda bir kısmı da mezun olduktan sonra bütün ideallerimi yitirdim. Gecenin bu saatinde belki başınızı ağrıtıyorum ama bir mühendisin hak ettiği para asgari ücretin 250 lira üstü müdür şimdi ? Geçtiğimiz pandemi durumu ülkeyi zora soktu bende görüyorum bunu ama bir insana 5 farklı iş yükleyip üstüne asgari ücretin 250-300 lira fazlasını verip bi de işveren şikayetçi gibi davranırsa ne olması bekleniyor ben artık anlamıyorum. Gün geçtikçe bu ülkeden de bu durumdan da soğuyorum. Çoğu zaman beni ne şartlarla okutan ailemi boşa çıkardığımı, keşke okumayıp sanayide dayak yiyerek iş öğrenseydim diyerek kendimi sorguluyorum. Yüksek mercilerde dayısı amcası olmayan insanlar iyi bir yerde çalışmak için napsınlar söylesin bana ? Ben çıkış yolu bulamıyorum. Belki çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bunalmıştım buraya kustum.
Belki burdan gören olur bilmiyorum. Makine mühendisiyim İstanbul'da iş arıyorum.
Sizin mevzuyu unutmadan. İstanbul'da 50cc ile kuryelik önermem. Bazı durumlarda sizi hızlı olmanız kurtarır. Koskoca 4 silindirleri görmeyen dangalaklar hele bu havalarda ufacık motoru biçer. Ufak kafe,çiğköfteci vs için olur ama topspeed zaten activalardan bile daha az olan bi motorla sürekli küfür edebilirsiniz. Dersen ki çok mu kuryelik yaptın. Hayır yapmadım çok samimi arkadaşlarım yaptı bende paketleri yetişmeyince kendi motorumla bazıları için yardım ettim.