20.000 ci sırada sayısal
Printable View
Vtec26
Yilda 100 cok dedin hocam :) 40 50 tl anca ki ygs basvurusu 40 tl :) ahdım vardi, kafam rahat stressiz giricem diye :)
Yanlis anlamissin benim yazdigimi. Lutfen bi daha oku.
Herkes insallah en güzel bolumleri hakeder ve kazanir arkadaslar. Icimde hala bi universite daha okuma isteği var ama bakalim nasip :) kendi bolumume lisans tamamlama geliyor ona da yazilabilirim
Saygilar sevgiler :)
İş hayatı sarmadı okumaya gidiyorum veya kaçıyorum :D
TS-1 340,49430 54882
TS-2 344,95258 58255
Kocaeli ünv. iletişim fak. ve Akdeniz ünv. iletişim fak. ile ilgili bilgi veren olursa çok makbule geçer.
Tutarsa halkla ilişkiler olmadı, gazetecilik düşünüyorum.
Her sene kafam rahat stresiz giriyorum sınava dip not ünü kazanamadım halen :Dseneye kısmet yine barajda kaldım yalnız şu sınavları nasıl bukadar çabuk sonuçları açıklıyolar halen anlamış değilim açık lise sınavında bile 1 ay sonuç bekliyodum ki bazen 1,5 ta oluyodu :D
20bin sayısalcı arkadaş bence diş hekimliği ya da eczacılık yazmalı. Ben 12binle girdiğim bölüm şimdi 27 binle alıyor taban :D
Ne istediğini az çok biliyorsa buraya yazın bende de iyi bilen birileri çıkar yorumlar.
ben izmir yüksek teknoloji enstitüsü, elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum :)
Şöyle puan fakiri bir kardeşiniz için zonguldağı ve karaelması bilenler yorumlayabilir mi çok makbule geçer:D
Diş hekimliğini zorlayın kontejyanlar her geçen gün artıyor :D uzakta olsa biryere gidebilir ve sonrasında 1 yıl dayanıp yatay geçiş yapabilir :)
Sizler ya da yakınlarınız, istedikleri bölümü kazanamadılarsa üniversiteye gitmeyip, 1 sene daha hazırlansınlar. ASonu daha fazla sene kaybı olabiliyor, daha kötüsü yapmak istemediğin işte senelerini harcamak tabiki. :)
Bölüm hakkında kesin birşey diyemem ama bizim liseden o bölümü kazananlar vardı, şikayetlerini duymadım. Ayrıca Kocaeli ünv. çok güzel bir üniversite, umuttepe kampüsü şehirden uzak, dağın başında ama sürekli otobüs kalkıyor. Kocaeli'de çok fazl gece hayatı yoktur ama şehri, insanı güzeldir. İstanbul gibi bir şehirden gelirseniz
Kocaeli boş gelebilir ama :D
Valla tee liseyi seçerken yaptık biz hatayı, ticaret lisesi okumakla pek olmuyor. Üniye yatay geçiş yaptık hanii noldu, 2dersten kaldık diye komple sınıfta kaldık...
Umarım herkes istedigi bölüme gider. Üniversite zorrr
Diğer notlarım AA,BA,CC iken.Tek dersten bırakan hocamıda saygıyla anıyorum burdan.
Seneye aynı dersi bahar döneminde alttan alıcam.
Ama dediğin gibi kardeşim zamanında çalışıp önce Anadolu Lisesi kazanıp sonrasinda iyi bir bölümle iyi bir Üniversite kazansaydık sülalemiz rahat olacaktı. :D
Kardeşim 340puan aldığını be 60bininci olduğunu söylüyor, pek inandırıcı gelmedi o puanla o derece normalmidir? :D
Uzun süreli kalmadım ama iyidir hoştur kocaeli ve üniversitesi kampüs olarak falan..
Aynı şekilde kocaeli de öyle.. Heryere yakın, bi tarafı yeşil bi tarafı deniz bu üçü yeterdi bana :)
Üniversitedeyken ınava da girdim tercihte yaptım gitmedim de aynını 70 yaşında adamda yapsa hakkı, kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yok..
Tm'ci arkadaşlar yeni okullarda açılmış hukuk fakültelerinin sıralamalarını bilen varmı?
Y-YGS-1 206,83953 931895
Y-YGS-2 198,55553 1036928
Y-YGS-3 226,90343 1301245
Y-YGS-4 211,37443 1394749
Y-YGS-5 231,73036 1136504
Y-YGS-6 226,98316 988644
iki yıllık bir ünv istiyoruz mezun olunca direk işe başlanabilecek mesleklerlerden örn(radyoloji) gibi yeni açılan bölümlerdende olur meslek dalları hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum
metalurji ve malzeme mühendisi olan var mı bilgi almak istiyorum da
Muhendislik okuyacaklar bilgisayar muhendisligi secsinler. Insaat fakultesi ya da makine secmedikleri surece yuzde 90 bilgisayar muhendislerinin islerini yapicaklar zaten :)
Bende bi soru sormak istiyorum, ingilizce iktisat şuan denizli üniversitesinde tutuyor, yanına bir dil daha koymayı düşünüyorum, ama bu iktisat okursan iş bulamazsın konusu kafamı karıştırıyor. Ayni zamanda ankara da felsefede tutuyor, madem işsiz kalcam en azından ankara da kalıyım diyorum. İktisat okursam gerçekten işsiz kalır mıyım? Var mıdır önerisi olan ?
Mutlaka, çok haklısınız, ama bu kadar iktisat okuyan ve mezunu bulunan bi bölümde şansımın düşük olduğunu düşünüyorum, çünkü rekabet çok fazla, herkes kendini geliştirmeye bakıyor, içinde umursamayanlar, uğraşmayanlar olsada. Sanırım iyi diyebileceğimiz bi iş için, donanım konusunda yukarlarda olmam gerekiyor.
donanım konusunda üst seviye olman gerekiyo. okuldakai bütün sertifika programlarına katıl. ingilizce yanında mutlaka bi 2. dil öğrenmeye çalış. torpili söylemiyorum bile zaten :) bennce en ön önemlisi; okulda ta*aklı bi hoca varsa peşini bırakma gözüne girmeye çalış kesinlikle;)
Karabuk veya sakarya da mekatronik,makine bolumlerini okuyan var mi? Sizce bu iki bolumun muhendisligine mi yoksa teknoloji fakultesine mi gidilmeli,hangisi daha parlak gelecek sunar?
Şu tercihler başlasın arkadaş dayanamıyorum :D