kilerci motorlu araçlarda yönetici olarak çalışmakta...
Printable View
Kavga amac değilde bizde bir gidelim cumartesi bize lafla izah etsin bakalım. Ne diyecek çok merak ediyorum.
Her insanın ters anı vardır ama bu resmen eşeğin kulağına su kaçırmaktır. Esnaf adam yaşı kaç olursa olsun bu kadar bokunu çıkaramaz.
Cumartesi beraber bir gidelim Yasin'im izah etsin bize durumu..
Cebi uc kurus para gorenin **** tavanda geziyo.almayin daha mal en buyik ceza bu olur ona
acaba okuyolar mi suan burayi
okuyolardir bence..
balata ses yapar 700 800 km kullan geçer o ses frenler istediğin gibi tutmaz biraz yol yap tutar deyip geçiştirme modamı oldu :)
konuyu anlasinca silmeyecegiz ve edit yok 15 dakikadan sonra ona gore yazin.
Eger uygun degilse konuyu simdi silelim
herkes bir 5 dakika bu postu gorsun, ozumsesin sonra acacagiz
ona gore devam
Adam senden balata almis dukkanina gelmis agzimdan iade kelimesi cikmadi diyor derdi skintisi var demekki bi dinle bak bakalim neymis belki balatada problem var boyle yaklasim mi olur
Umarim karsi tarafta yazar olayi
bende bu aralar disk + balata alıcaktım ebc ve orjinal arasındaydım ebc den vazgeçtim bu tarz bi olayı gördüğüm için.
Rezillik baska hicbisey degil
Adam olamamislarki esnaf olsunlar
Ben silinmesini istemiyorum tabi boyle bi istek karsilanirmi onuda bilmiyorum isterseniz veya kurallara aykiriysa silinsin.
Ogluymus sahibiymis bizimde isyerimiz sirketimiz var ama bugune kadar kimseyi hic bir musteriyi bu sekilde incitmedik hakaret edip terslemedik esnaflik baska oglu sahibi gibi ifadeler baska ! Yasim forum genellemesine gore kucuk olabilir bende bu niyetle actim zaten buyuklerimden tavsiye almak icin ama herkez gorsun bencede bunlara verilecek en guzel ceza budur benim gozumde.
Yasinim geçmiş olsun senin gibi birisine bunu yaptıklarına inanamıyorum. esnaflıkla yakından uzakatan alakası yok böyle insanların!...
herkezin kendıne gore kuralları varsa bızde kendı kuralımıza gore oynarız ....
esnaf adam esnaflıgını yapar musterının memmunıyetıdır ne demek adamı dukkanından kapı dısarı atmak yakısırmı bu esnaflıga sen bı fırmasın boyle yaptıkca cok musterı kaybedersın ...
Geçmiş olsun. Tavrından dolayı da seni tebrik ederim. Genelde senin, benim yaşlarımdakiler "asalım, keselim" modunda ama sen daha ders verici bir çözüm istiyorsun.
Duruma soyle bakmak gerek;
Sız balatayı daha ıyı tutunucak dıye aldınız,satıcıda tavsıye etmıs ama mutlu olmamıssınız.
Satıcıya gore ısını dogru yapıyor balata,sıze gore degıl.
Yanı burada sız denedınız ama olmadı gozuyle bakmanız gerek. Yanı kırılma-catlama yada bu tarz kusurları yoksa,satıcıya bır sey yuklıyemezsınız. Ben nıce parcalar alıp,mutlu olmadım.Deneme yanılma.Oyuzden cevreme cok sorarım,tanıyanlar bılır.
Aslında Ebc den memnun olan pek yok,olanıda az var. Sorustursaydınız keske. Benım 1 alıs verısım oldu,rodajdan sonra iflah olmadı,bekledımde gelmedın mısalı,cıkardım,sevmedıgım bırıne hedıye ettım. Anlayın durumu.
Dıger olaya gırmıyorum,ıtıp kakmak yada kotu sozler savusturmak,esnaflıkdan ote ınsalık degıl. Hayır demenınde yolları var. Buarada hıkayeler hıc bır zaman tek taraflı degıldır,karsıyıda dınlemek gerek.
Ama ısın ozu,Ebc almıyacaktınız,keske azıcık arastırsaydınız. Gecmıs olsun.
ebc bitmiş
Konu açtığınız iyi olmuş,bilelim kimden alışveriş yapacağımızı..
Cok saol Mustafa abi gecicek ins.
Tesekkur ederm benim basima gelen umarim kimsenin basina gelmez inanin cok agir geliyo boyle bir itham.
Ben balatalari deneme amacli almadim kullanmak icin aldim ki cogumuz denemek icin urun almaz herkez arabasina en guzelini takmak ister burda fikirlerimiz ayni ama taktim duzgun bi sekilde rodajimi yaptim sonra normal kullandim sert frende yaptim sakinde yaptim dandik 40 liraya satilan balatarin daha iyi tutucagindan adim gibi eminim hayatimda boylesine berbat bi frenleme gormedim artik frenler oyle bi hale geldiki ani durumlarda el freni yardimiyla durduruyodum.Benim
bitmis ne marka oldugu belirsiz eski balatalarim milyon kat dahada iyiydi.ben memnuniyetsizlik adina gittim oraya ve gayette dogal hakkim oraya gidip sorunumu anlatmam ayrica ben suan balatasinda degilim bana yapilan bu terbiyesizlik adina actim konuyu.Bu olaylardan sonra balata dunyanin en iyiside olsa degisen bisey yok en kotusude olsa ben balata tartismak icin acmadim konuyu acikcasi
ilginiz icin cok tesekkur ederim..
Denemek ıcın balata alınmaz tabı,sız benı yanlıs anlamıssınız.
Sonucda ılk kez kullandıgınız sey yanı otomatıkman denemıs oldunuz ve benım gıbı agzınız yandı....
Derdınızı anlattınız,satıcı urunu gerı alması ıcın ayıplı yerıne gecıcek hatalar olması gerekır. Ama insanca yaklasmak ayrı,sıze yapılan muamele ayrı...
Geçmiş olsun ama kaybeden taraf belli kardeşim canını sıkma.
canım kardesim
gecmis olsun öncelikle kötü bi olay yasamısınız..
evet orada birileri senin üzerine gelmis
farklı farklı agızlardan dinledim mevzuyu (yan esnaf, karşı esnaf)
sabahtan beri senin yazdıklarınıda okuyorum
acaba senin agzından bardagı taşıracak bir cümle cıkmış olabilirmi?
öyle bi feryat figan yazıyorsunda?
sonucta bahsi gecen insanlarda sanayide tanınan bilinen esnaf insanlar..
şafağıda babasınıda tanırım ama
benim o dükkanla uzaktan yakından alakam yok
acaba senin agzından yanlıs bi kelime cıkmış olabilirmi?
Yani enteresan sekilde, bende 2 aracimda kullandim. Komple disk balata ve goodridge hortumla.. ilk baslarda(500 600 km) ses sikintim oldu ama sonrasinda problem olmamisti.
Ama ayni urunden baska bir arkadasimin aracina uyguladik, hatta ben onermistim.. Onda da sesten durulmuyordu. Biraz sanssizlik olmustur bence..
Esnafi tanimiyorum ama sizin anlattiginiza gore olay terbiyesizlige kadar varmis. Fakat iki tarafida tanimadigim icin karsi tarafida dinlemek gerekir doye dusunuyorum.
Sonucta kimse manyak degil, urun aldiniz, begenmediniz.. Geri vermek istediniz bide dayak yemediginiz kalmis :D bu kismi biraz komik geldi bana..
Sonucta isim yapmis bir markayi satan birinden beklenmiyecek bir hareket.. Bizden de geri veren oldu, kimseyi yaka paca disari atmadilar :D
Tesekkur ederm saolun.
Simdi size cok basit bisey soylicem beni tanimiyosunuz hic gormediniz simdi,
Sizce benim agzimdan yanlis bi kelime ciksa tahrik edici bisey soylemis olsam ben buraya konu acarmiyim oyle abuk subuk konusacak bi insan olsam kalabalik bi sekilde oraya gidip hesap sormazmiydim yani ters bisey yapsam gelipte burda konu acmam demek istiyorum..
Babasini tanimam sonucta babasi orda yoktu ben bana yapilani bilirim gorurum istedigi kadar taninan esnaf olsun esnaf bile denmez bunlara ama neyse..
Kac saat gecti hala olayin sokundayim karsi taraftan bi aciklama gelsin ne dicekler cok merak ediyorum.
Geçmiş olsun Yasin , iyi sabır varmış sende.
Zaten burda enteresan olan konu sadece problemini belirten hiçbir ters cümle kurmayan müşteriyi hiçbişey demeden yaka paça dışarı atmaları?
Atladığınız yada eksik yazdığını bişey olmasın yılların esnafı hiç terslendiğimi vs hatırlamıyorum ki çok çingene pazarlığımda olmuştur :D
Geçmiş olsun. bence typer oem balata yada bulanilirsen valeo en güzeli.disk olayıda ebc *** gibi.benim aracımda delikli disk var önde ama nedir markası bilmiyorum.her ihtimale karşı yedekte orjinal tip 2adet disk depoda duruyor.sıkıntı olursa takıcam.
Canım kardesim olabilecek seyler bunlar.. senin agzından yanlıs bi laf cıkar yada adam oruçludur ters anlar yanlıs anlar.. konusulur halledilir.. bunlar su götürür seyler..
benim nazarımda sıkıntı olan konu burada xxx markanın boklanmasınıdır.
açılan esnaflık konusu esnaflıgı vs yi aşmış markayı boklama konusuna dönmüştür...
Madem oyle kelime kelime yazayim size.
Selamin aleykum diyip girdim iceri bi kisi vardi sonra oteki geldi
Beni tanidinizmi typer icin balata almistim vs derken tanidim dedi.
Ben boyle boyle diyerek sikintimi yarm yamalak 1 dk icersinde zar zor anlatabildim sonra bana neden sokturdun sokturmeden gelicektim dedi bende dedimki sizin ustaniz balatayi takarken hic ozen gostermedi gittim adam gibi bildigim ustuma ve oem taktim cokta memnunum hem takmadan gelsem ne farkedicek arabada bi sorun olsa oem balatada tutmazdi demeden (bu anlattillarim 2 dk icersinde oldu)poseti alip firlatti ve iade almiyoruz kardesim dedi bende gayet sakin ve efendi tavrimla napiyosun derken kolumdan zorlamaya itmeye basladi cik dukkandan ben olayin sokuyla hic bisey diyemedim dondum kaldim o sira 2 kisi birden surukleye surukleye bagira cagira zorla hakaretle beni disari attilar sonra kapida 3 kisi oldular ve bana saldirmaya calistilar bi sure orda benimle cebellestiler eger gikimi cikarsam emin olun suan agzim burnum patlamisti esnaf araya girdiginde bende arabama binip basa basa gittim
Eger anlattiklarimda yanlis veya sonradan ekleme tek bir kelime varsa su mubarek ayda o balata paralarinin 1000 misli benden ciksin ins.
Gayet acik olmustur umarim.
Valla kardeşim senin söylediğin kısmıyla gereksiz bir tepki vermişler ayıp etmişler gibi gözüküyor ancak bu konuşmanın üzerine gösterdikleri bu reaksiyon çok anlamsız,alakasız duruyor...
Karşı tarafı dinlemeden yorum yapmamak gerekiyor bence...
Herşeyden öte geçmiş olsun bir daha böyle tatsız sonuçlanan alışverişler yaşamazsın umarım...
birileri cinayet işliyo katil oluyo boşa değil yani.
Konuşulur halledilir derken? Bildiğin tartaklamışlar sesini çıkarsa dayak yiyecekmiş bu hareketi yapan insanla neyi nasıl konuşacaksın? Marka *** olmasa bu kadar şikayet olmaz demi? Herkes sıkıntısını anlatmış markayla ilgili burda ters bir durum yok. Bildiğin ya da başka ağızlardan duyduklarını yaz herkes okusun ona göre yorum yapalım.
Bu arada olayı yaşayan kardeşim geçmiş olsun, aklıselim davranışını tebrik ederim. Malesef esnaflık terimi gün geçtikçe dibe vurmuş durumda. Ben Kırşehirliyim; ahiliğin, esnaflığın merkezi olan başlangıcı olan yerdeyim.Burda bile çoğu esnafta bu meziyetler yok..Alıntı:
Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.