aracı kullanınca bi sıkıntısı varsa belli edecektir.birde makinaya bağlatın hata verecekmi?.eksper dynolarına güvenmeyin.
Printable View
aracı kullanınca bi sıkıntısı varsa belli edecektir.birde makinaya bağlatın hata verecekmi?.eksper dynolarına güvenmeyin.
31 C emis sıcaklığı yüksek, fan yok muydu araç önünde?
Oran-dişli değeri doğru mudur?
Devir düzeltme katsayısı nedir?
Dyno ölçüm metodu/stili de hatalı olabilir.....
punto'nun 4. vites dişli oranı 1,96 mı?
Valla anlayamadım bu işi.
Yarın yinede bir Bursa Birmot ' ta aracı göstereceğim.
Anca o şekilde rahat edecek içim herhalde.
benzer konuda Onno usta şöyle yorum yapmış,türkiyede kullanılan dynolar ucuz olan tipler...yani son hıza çıkışı sn başından ölçüp süre ne kadar kisalirsa o kadar hp hesabı yapmaktaymis..vteslerde geçiş süresi bile yanlış ölçmeye sebepmis..anca 2,3 kez deneme yapılıp orotasinin alınması gerekli ve onden verilecek soğuk havaninda olması gerekliymis..gerçek dyno fren yapan motoru zorlayarak olan tiplermis
arabanın kmsinden emin misiniz? Bence servis kayıtlarından kmlerine bakın kıyaslayın. Yani o 10 bin Km yi ne kadar sürede almış size fikir verir. Ona görede arabanın yaşına göre hesaplayın. Ortalama tutuyorsa o zaman bakım ihtiyacı olabilir. Ama 2012 de 60 binde en son bakımı yapılmışsa daha sonra kaydı yoksa o şüphe doğurur. Ama dyno verisi de belirtildiği gibi belirleyici değil. 0-100 testi daha mantıklı.
Aracı çok şükür aldım.
Bütün servis kayıtlarını inceledim.
Çıkış tarihinden itibaren 4 yıl boyunca aynı yetkili serviste bakıma girmiş.
Servis kayıtlarını inceledikten sonra tekrar dynoya sokmadım , 0-100 ve gidişini test ettim uzun süre ve satışı aldım.
Teşekkür ediyorum yorumlarınız ve paylaşımlarınız için.