imzalandı..
Printable View
imzalandı..
Hayırlısı inşallah güzel şeylerde oluyor düşünceli arkadaşlardan resmen araba almaya çekinir olduk şu bi kaç gündür söylenen uygulanan şeyler yüzünden
İmzaladım inşallah sonuç alınır :)
Arkadaşlar önümüzdeki cumartesi günü yani 19 nda ;
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi nde saat 10-12 arasında toplantı düzenlecek.
4. Kat Büyük salonda.
Adres : Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, İpek Sok. No:9 Beyoğlu /İstanbul.
Modifiye yapan firmaları burada bekliyoruz. Bu toplantıda Modifiyeyi nasıl yasallaştırabileceğimize dair DERNEK ler ile görüşeceğiz.
Bu derneğin Bakanlık ilede bağlantısı var yani çok ciddi bir toplantı bu.
Tanıdığınız kaliteli firmalar var ise lütfen haberdar edin yada bana yönlendirin.
Teşekkür ederim.
çok güzel bir yerden başlıyorsunuz, tebrik ederim, sonuca ulaşılırsa ancak bu şekilde ulaşılır, tebrikler :)
sitede nüfuz sahibi insanlar vardır illa ki, onların da milletvekillerine bu toplantılar sonucunda çıkacak raporun iletilmesinde faydaları olacaktır..
Bence herkes alışveriş yaptığı modifiye firmalarına bu toplantıya katılmaları konusunda baskı yapsın
Arkadaşlar halen hiçbir firma sahibinden bir dönüş almadım ... Tanıdıklarınız elbet vardır yardımcı olunuz. Kimse taşın altına elini koymak istemiyor.
Bu işin çözümüne ulaşmak istiyorsak bu şekilde olmalı arkadaşlar ... Bunu ilk yapacak firma cidden zenginde olucak bunuda düşünmesi lazım ...
Toplantıya ben katılacağım firma gelsin gelmesin, çözümleri bildireceğim ... Bu toplanan 6500 imzada şimdilik boşa gitmeyecek. Bir şekilde bir çözüm bulacağız arkadaşlar.
Böyle saçma vergileme sistemi olan bir ülkede bu tür şeyleri yasallaştırsalar ne olur ki. Jant değişikliğine tadilat ister devlet, harç ister tadilat işletmesi içinde. Rüşvetimi alırım göz yumarımın resmileşmişini uygulamaya devam eder bir çok konuda olduğu gibi
plaka kapatarak modifiye yapmışlar demedim zaten, plakasına bakmasam modifiyeli olarak ifade edebileceğim araçlardı, bu sitedeki insanlar plaka kapatmayı modifiyeli araçlara mal etmeyebilir, ancak o araçları gören insanlar "modifiyeli arabalar plakalarını kapatıyorlar" diye düşünmeye başlamışlardır emin olun..
keşke bana karşı yazmaya uğraşacağınıza modifiye alışverişlerinizi yaptığınız firmalara düzenlenecek toplantıya katılması için baskı yapsanız.. eğer toplanıp organize bir güç oluşturamazsanız modifiye diye birşey kalmayacak...
pek işe yarayacağını düşünmüyorum ama yine de imzaladım
Mercesiz Xenon , Apaçi Style , Abuk subuk modifiyeler , Yüksek egsoz sesi hariç karşı değilim ama
işte bu adamlar çoğunlukta malesef :(
Turkiye'deyiz, buyuk modifikasyon firmasi diye bir sey yok malesef. Bir firmada en fazla calisan sayisi 20 olan bir otomotiv servis dali bu. Var mi mugen gibi mines gibi bee-r gibi bir firma bu ulkede? Az sayida kisinin kendi bilgileriyle cok guzel isler cikarmis olmasi yeterli olmayacaktir, kurumsal ve temsilci bir firma lazim. Yok ki.
Yanlis anlayacak essekler olabileceginden soyle soyleyeyim, ben burada bazilarinin yaptigi isleri begenmiyor v.s. degilim, ama bu ulkede adamlar icin bilgi tecrube onemli degil, gorunus onemli. Insanlarin firma sahibi olarak oraya protokol edasiyla gitmesi onemli. Yoksa 55-60 yasinda dayi diyecek ki bu ne ya iki genco cikmis konusuyor. Bu pcdeki ingilizce klavye icin de ozur dilerim.
EGM'nin son genelgesi ile modifiye (tadil) edilmiş otomobillere ceza yağıyor. Modifiye yasaklandı mı? Modifiye onaylanır mı? Modifiye kaça onaylanır? Konuyu tartışmak ve beyin fırtınası yapmak üzere tarafların biraraya gelmesi için düzenlenmiş bir toplantıdır. Modifiye yapan veya modifiye kitleri satan kuruluşlar, modifiyeli araç kullananlar, modifiyeli araçların muayene/test/onay/projelendirme/denetim sürecinde olan kuruluşlar veya çalışanları katılabilir. Toplantı yeri Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak kararlaştırılmıştır
https://www.facebook.com/events/243816419161006/
"Modifiye Yap, Güvenli ve Onaylı Olsun" Etik Kuralı çevresinde otomobil modifiyecilerini biraraya getirmek amacıyla kurulmuşthttps://www.facebook.com/groups/629462757162744/
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.
Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.
Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.
Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.
Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.
Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.
Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;
“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “
Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.
Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.
Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe
Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.