User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tüm warex egzoz'ların ses tonu aynımıdır ?

mcolgecen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tüm warex egzoz'ların ses tonu aynımıdır ?

İyi geceler arkadaşlar ep2 aracımda 51 lik hks tipi warex kullanmıştım gerek egzoz açıkken gerek kapalıyken sesinden çook memnundum 51 lik dü boru ile cırıltılı bir sesi vardı şimdi sorum çift çıkışlı - oem tipi - yada hks tarzı warexsin ses tonları aynımıdır hepsi böyle cırıltılı ses cıkarırmı ?

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu benimde merak ettiğim bir konu açıkcası. güzel olmuş. yeni arabaya varex düşünüyorum ve tercihim çift çıkışlı olacak gibi daha ufak gözüktüğü için polislerin daha az dikkatini çekiyor
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mcolgecen
    Soruna yanıt veremeyeceğim ama benim de sana sorum olacak.

Caddede görmüştüm aracını, Type-R sanmıştım sesten ötürü, EP2'ymiş. Ben de düşünüyorum Varex'i ve öyle ses verdiğini tahmin etmemiştim, şimdi o sesi hatırladım da..

Peki kapalı konumda ses nasıldı? Orjinal sese yakın mı? Yoksa hafif de olsa ses çıkıyor muydu?

sasuuke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence borunun çapına göre titreşim değiştiği için seste değişecektir.

X-Force Varex Egzoz Sistemleri | JdmWorks
    serhat buradan bakabilirsin bütün sorularına cevap var.
    Olgun bir insanı dost edinmek istiyorsanız tenkit edin, basit bir insanı dost edinmek istiyorsanız methedin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @mcolgecen
    Soruna yanıt veremeyeceğim ama benim de sana sorum olacak.

Caddede görmüştüm aracını, Type-R sanmıştım sesten ötürü, EP2'ymiş. Ben de düşünüyorum Varex'i ve öyle ses verdiğini tahmin etmemiştim, şimdi o sesi hatırladım da..

Peki kapalı konumda ses nasıldı? Orjinal sese yakın mı? Yoksa hafif de olsa ses çıkıyor muydu?
    Walla hocam malesef warexle caddeye bir kere gidebildim onda da egzozdan dolayı aracı bağladılar eve taksiyle döndüm warex alamadan önce 1 ay içerisinde 3-4 egzoz değiştirdim ve düzen yakalayamadım ama warex ile 1.6 soch motordan s2000 gibi ses cıkıyordu kapalıyken ise oem ye yakın ses çıkmakta parasını kesinlikle hakediyor şayet tümünde aynı cızırtı var ise bende oem tipi almak istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sasuuke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence borunun çapına göre titreşim değiştiği için seste değişecektir.

X-Force Varex Egzoz Sistemleri | JdmWorks
    serhat buradan bakabilirsin bütün sorularına cevap var.
    Hocam orta boruyla ses tonunun değişeceğini sanmıyorum borunun kalınlığının tonla değilde ses şiddetinin desibelin artıp düşmesinde etkisi olabilir

sasuuke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcolgecen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam orta boruyla ses tonunun değişeceğini sanmıyorum borunun kalınlığının tonla değilde ses şiddetinin desibelin artıp düşmesinde etkisi olabilir
    Daha önce aynı arabada farklı warexleri dinleme fırsatım olmadı, sadece mantık yürüttüm denemek lazım.
    Olgun bir insanı dost edinmek istiyorsanız tenkit edin, basit bir insanı dost edinmek istiyorsanız methedin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sasuuke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce aynı arabada farklı warexleri dinleme fırsatım olmadı, sadece mantık yürüttüm denemek lazım.
    Orta borunun çapıyla değişecek olsa kimse hks - airmass vs marka egsozlara çok para vermezdi ki bende bunun canlı şahidiyim aynı kalınlıkdaki boruya otto marka my racing marka egzoz taktığımda sıradan bir abart egsoz sesi cıkmata ama warex öyle değil cırıltı birşeyler kopuyormuş gibi ses cıkarıyor .

OmeR-FE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün varex'ler aynıdır.
    İç yapısı, elyafı v.s. aynı olduğu düşünürsek.

Aracın marka,model,egsoz sistemi,boru çapı v.s. göre değişiklik gösterir ses tonu.
    Merdo'm Seni Unutmayacağız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmeR-FE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün varex'ler aynıdır.
    İç yapısı, elyafı v.s. aynı olduğu düşünürsek.

Aracın marka,model,egsoz sistemi,boru çapı v.s. göre değişiklik gösterir ses tonu.
    Ama şöyle bir durumda var hks tipinin kazanı yuvarlak diyerinin ise köşeyli yada oval tipde hava çıkış çapı her ikisinde aynı olsa bile kazan boyutları farklı ses tonu değişir gibi ?

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düz boru oldukca cızırtı olacaktır. fakat öteki türlü, tokluk v.s. mutlaka kazan şekli ve içerideki malzemenin durumuna göre miktarına göre değişecektir. içerideki elyaf yada o tarz malzeme artık her ne varsa ;

63 çaplı kazanları düşünelim :

HKS tipi tombul irice bir kazan -> içerisindeki malzeme oem yada çift cıkıs ile aynı miktarda:
    Bu durumda kazanı buyuk olan, yani malzemeyle arasında en fazla bosluk olan kazanın sesi, daha cızırtılı,metalik ve ürkütücü olacaktır.

yada içerideki malzeme e kazan genişliği ile, tam açık haldeki ses durumunu, kendinizde örnekten yola cıkarak yorumlayabilirsiniz.

İçi bomboş bir kazanın, yani içinden sadece delikli boru gecen bir teneke kutunun, sesinin dayanılmaz cızırtılı ve vibrasyon sebebi olabileceği gibi düşünebiliriz.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöyle bişey söyleyeyim tamamen kendi tecrübem hatta sonucuna cok şaşırdım.

Aracımda sıfır varex kullandım 63lük hks tipi. sonra o varexi söküp başka aynı tip varex taktım aralarında kullanılmışlık bakımından 3 4 aylık gibi bi süre var yani biri sıfır diğeri 3 4 aylık varex.ses olayına gelinçe inanılmaz fark vardı.çok şaşırdım sonuç böyle olunca.sıfır olan varex tok bir ses veriyordu diğer varex ise hks tarzı bambaşka bi ses veriyordu.

yani her varex aynı değildir ses olarak.tabi bunun sebebi nedir bilemiyorum bu daha önceden ottoda da başıma geldi.biri birini tutmuyor.Bilgine

Not: bu değişimleri yaparken boru çaplarında oynama yapmadım.

otto24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aracımda sıfır varex kullandım 63lük hks tipi. sonra o varexi söküp başka aynı tip varex taktım aralarında kullanılmışlık bakımından 3 4 aylık gibi bi süre var yani biri sıfır diğeri 3 4 aylık varex.ses olayına gelinçe inanılmaz fark vardı.çok şaşırdım sonuç böyle olunca.sıfır olan varex tok bir ses veriyordu diğer varex ise hks tarzı bambaşka bi ses veriyordu.

yani her varex aynı değildir ses olarak.tabi bunun sebebi nedir bilemiyorum bu daha önceden ottoda da başıma geldi.biri birini tutmuyor.Bilgine

ne otto mu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Değiştirdiğin egzozların çapları aynımıydı sonradan taktığında 63mm idi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben seste farklılık olacagını düşünüyorum...içinin sistemi tamamen aynı olmasına karşın kazan tipi farklı oldugundan ve eksozun iç kısmının büyüklüğü uzunlugu (girişten başlayıp çıkışa kadar olan mesafe) bile sesi çok farkettirir aynı şekilde tabiki motor yapıları vs göz önüne alındıgında her arabada da yine ses değişime uğrayacaktır ...

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu sahibinden özür diliyorum ama ben eksoz cızırtısını hiç sevmiyorum. Aksine cızırdayan bir eksoza sahibim Ne yapsam bu cızırdama kaybolur?
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcolgecen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Walla hocam malesef warexle caddeye bir kere gidebildim onda da egzozdan dolayı aracı bağladılar eve taksiyle döndüm warex alamadan önce 1 ay içerisinde 3-4 egzoz değiştirdim ve düzen yakalayamadım ama warex ile 1.6 soch motordan s2000 gibi ses cıkıyordu kapalıyken ise oem ye yakın ses çıkmakta parasını kesinlikle hakediyor şayet tümünde aynı cızırtı var ise bende oem tipi almak istiyorum
    Biliyorum. O gece gördüm zaten aracını, yanımdan geçtin ve ses gerçekten de Type-R gibi, S2K gibi cızırtılı ve güzeldi.

Bende de aynı motorlu sedan kasa var.

Sadece Varex kapalı iken durumu merak ediyordum, OEM'e yakın ses var diyorsun.

Sanırım cızırtının sebebi düz boru olsa gerek?

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herhangi bi tecrübem yok fakat resimdeki 2 varex de birbirinden farklı ses cıkarır bence. hks tipi tok bi ses verir, diğeriyse yırtıcı bi ses verir gibime geliyor.

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazan tipi değiştiği zaman sistem aynı bile olsa ses değişir. üç aşşa beş yukarı aynı olabilir ama mutlaka değişir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)