artık trafik sigortası ve kaskoya 12 taksit ihtimalin yok haliyle bunlar ilk aylara yığılıcak
birkaç ay 400-500 u çok rahat gorursun :)
Printable View
artık trafik sigortası ve kaskoya 12 taksit ihtimalin yok haliyle bunlar ilk aylara yığılıcak
birkaç ay 400-500 u çok rahat gorursun :)
Öğrenciyken araba olduğunda durulmuyor o baktımdan 1.4 hdi aldım o halde aylım 500 buluyorum yakıtta
Al dostum al icinde kalmasin 500-600de ariza cikmdikca gitmez.Bende palio vardi 10ay boyunca hic ariza cikarmadi sadece yag filtreler filan onlarda her arabada olan seyler.Aylik 1000km yapiyordum vergisi yuksekti bi ay az binersin odersin sorun degil ha hic biri mi olmadi satarsin cok zarara sokmaz yani.Hic araban olmadan otobuse binmek sıkıntı olmuyor da her gun arabayla gitttigin okula otobusle gitmek sıkıntı oluyor bekleme,sıkışma anlaminda :D ailen sigortayi oderse sorun kalmaz bence.Arada bir de araba yerine otobus kullanip masrafdan da kisarsin veya ayni istikamet ustunde arkadaslarin varsa otobuse verecegi parayi sana verse yakit cikar zaten :)
Bak buda önemli mesela ben okula giderken 1tl attırıyodum arkadşlara kutuya. Her gün gidip geliyoruz sonuçta yürüyüp minübüse bineceklerine evden okula direk. Hatta minübüs 75 kuruş diye caz yaptı biri, sonra 2 ay minübüsü tercih etmek zorunda kaldı :) Öğrencilikte ayıp olmaz, 50 liralık mazotun yarısı çıkıyordu bu şekilde en azından
yorumlar çok fazla birikmiş çok teşekkür ederim ilginize tek tek alıntı yapamıyorum ama aklımda soru işareti kalmadı gibi bişey tutunacak dal arıyordum ben de cuk oldu :)
kararlaştırdık düşündüm ki yarına çıkacağımız garanti değil fırsat varken şansımı denim olmadı satarım :) alıyoruz ama bir iki ay erteledik piyasa çok yüksek olduğu için şöyle ekim ayına doğru alalım dedik babamdan da destek çıktı sigorta kaskoyu yaptıracak artık bana yakıt masraf kaldı :) ekim gibi piyasada bir değişiklik olur mu birde temiz 2002-2004 arası baksak 307 nekadara alınır şuan piyasa tavan yapmış durumda :)
hocam aklımın ucundan geçmezdi 307 ama hep bunun yüzünden oldu nolduysa ilk kez nette gördüm ve dedim ki "307" :D
http://s16.postimg.org/rxwyjmfad/104...38829738_n.jpg
Biraz şans sabır işi. Geçen sene arkadaşa 104bin kda 1.4hdi aldık 17.250 gibi komik bir rakama, tesisat vardı birde üstüne araçta bir iki lokal boya hariç boy değişen yoktu. Arkadaş bariyerlere girdi sol tarafı komple boyandı aracın çamurluk değişti vs 18500e ilana koydu bir saat içinde satıldı araba. Sabrediceksin sahibindende yatıp kalkacaksın bulunur, illa denk gelir. Bütçen ne kadar bilmiyorum ama 1.6hdi bul birtane en güzeli
1.6 hdi yada 1.6 lpg bakacağım bütçem max 20.000 ama hepsini tutup satıcıya vermek istemiyorum biraz kalmalı nolur nolmaz 2. el araç. Sahibinden'e bakıyorum çok fazla boş araç var sıfır hata boya değişen yok denen arabanın 2 tane 10.000 üstü hasarı çıkıyor bazen bakıyorsun 2.000, 3000 tl hasar kaydı var. İnternette temiz, güvenilir araba bulmak çok zor gerçekten.
:icon_tup:aynen ayıp utanmak olmaz sende öğrencisin o da öğrenci sonuçta ve otobüse bineceğine rahat rahat arabayla gelip gidecek herkesin işine gelir bence de böyle yap mazotun yarısı çıkar kişi sayısına göre artadabilir tabi rakam veya azaladabilir ama hiç yoktan iyidir :)
hergün kullanıcaksan aylık 500-600ü gözden çıkar. araba senden çok para harcıcak emin olabilirsin ..
1 Temmuzda başladım arabaya mazot koymaya, şuanda 260 TL'lik mazotumdayım ve henüz ayın 17si :D
ders saatleriniz aynı olursa yani aynı sınıftan arkadaşların olursa haftalık al daha rahat olur :) 200-250 civarını geçeceğini sanmam dediğin kilometrelerde yavaş kullandığın sürece.Ben okula giderken 70 sabit 2000devirde sakince gidiyordum haftalık 50civarıydı
bana kışın okul zamanı masrafı 91 model şahinin aynen böyle
günlük 25tl gazdan 20 günde 500 tl 9 ayda 4500 tl okula git gel 100km için.
keyfi gezsen haftada 30lirada kendi yakıtını koysan gezmeye ayda 120de öyle.
senelik sigorta 380tl
olası arzalar bakım ıvır zıvır senede en az 1000 tl
totalde senede 6000-7000 bin tl minimum gideri var tabi bu değer yaptığınız kmye göre değişiklik gösterir.
sizce gerek varmı ? bence yok çok mecbur değilseniz otobüsle gitmek daha mantıklı.ben mecbur gidiyorum çünkü 2kişii gidip gliyoruz okula en ekonomik böyle oluyor...
he bide unutmuşum arabayı alınca yok teyp alcam yok jant alcam far alcam aksesuar vs saymıyorum bile:D:D
Ya alma diyenler tabi kötülüğün için demiyor ama bana kalırsa dinleme onları. (Ben dinlemedim) Bazı şeyler tecrübe edilmeden öğrenilmiyor. Bende öğrenciyim ve ailemden mümkün olduğunca para almadan asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. Arabama klima gazı dahi bastıramadım şu sıcaklarda ama varsın olmasın, gerekirse kapıda yatsın. İyi ki almışım.