User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: Motora Su Çekme ve Servis Maliyeti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Exper bakinca o liste tutar olarak %30-40 ina iner..

Sigorta sirketleri experleri sus olsun diye tutmuyor..

delyyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun,

Araç şu an çalışıyor mu, denendi mi..?
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mkerim bey eğitime gitmiş, eğitmen yüksekten uçunca skerim diyip konuyu açmış...

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    "Artist" hasar yetkilisine servis sahibinden fırça gelince bakmadan liste yapan amcam bir anda süt dökmüş kediye döndü.. Bayram sonrası motor açılıp gerçek hasar tespiti yapılacak arkadaşlar.. Akabinde o serviste mi yoksa başka yerde mi yapılacağına araç sahibi arkadaşım karar verecek.. Bakalım o listeye yazılan parçalardan hangileri gerçekten hasarlıymış..

Çatal mühim, en çok onu merak ediyorum..

Ek olarak soran arkadaşlar olmuş; araç olay anında çalışmadı.. Bir daha da marş başladık..

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlız şöyle birşey var
    Ben yaşadığım örnek Bmw ile kaza yaptınız jantın teki çizildi veya hafif hasar aldı
    Siz istemesinizde olması gereken protokolü yerine getirmek için 4 jant lastik değiştirmek zorundalar eğer değişmesini istemiyorum derseniz aracın hiç bi hasarına bakmıyorlar
    Çünkü ilerleyen zamanda en ufak kusurda yapan firmaya hesap sorma hakkınız doğuyor

Eminim bu 406 içinde su girmesine karşı bi protokol vardır ve pejo bunları değişmeden tamiratına izin vermiyordur
    Ama dediğim gibi araçta "sel hasarı" yazağına direk perte çıkarıp parayı almak en iyisi
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili servis presedürleri sanayi den biraz farklı evet.O yüzden ben yetkili servis ustalarına "montaj ustası" diyorum,tamirat-onarım düşünmeden eskiyi hurdaya ayırıp 0 parça taktıkları için.Örnekse benim arabanın otomatik şanzıman yağını sanayide değişseydim sadece yağ ve filtre değişecekti.Ancak işlem Kosiflerde yapıldı; filtre,yağ karterinin üzerinde olduğu için karter komple değiştirildi..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç marş basıyor muydu. Yani krank dönüyormuydu sorunsuz. 4 buji söküp birde benzin pompasının sigortasını söküp bir kaç tur çevirtip sesine felan bakın. Belki hiçbir motor sorunu çıkmayacak ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlız şöyle birşey var
    Ben yaşadığım örnek Bmw ile kaza yaptınız jantın teki çizildi veya hafif hasar aldı
    Siz istemesinizde olması gereken protokolü yerine getirmek için 4 jant lastik değiştirmek zorundalar eğer değişmesini istemiyorum derseniz aracın hiç bi hasarına bakmıyorlar
    Çünkü ilerleyen zamanda en ufak kusurda yapan firmaya hesap sorma hakkınız doğuyor

Eminim bu 406 içinde su girmesine karşı bi protokol vardır ve pejo bunları değişmeden tamiratına izin vermiyordur
    Ama dediğim gibi araçta "sel hasarı" yazağına direk perte çıkarıp parayı almak en iyisi
    Böyle saçma şeyler sadece alman araçlarında oluyor, eskiden audi A5e cam suyunu şebekeden koyarsam su püskürtme hortumlarının kireçlenip tıkanacağını, bu yüzden cam suyu motorunun aşırı zorlanıp ısınacağını, bu yüzden elektrik sistemine zarar vereceğini, bu yüzden elektrik sisteminin garanti dışı bırakılacağını söyledi. Bir daha da ne araç almak ne de bakım yaptırmak için doğuş otoya gittim.

Bir diğer örnekte arkadaşın 118i M paket aracı. Ufak çaplı bir kaza geçirdi, aracı çekiciye yüklerken çalıştırdığımız için bizi garanti dışı bırakacaklarını söylediler. Neyse ki arada bir sürü adamımız var da tatlıya bağlandı.

Bu olaylardan sonra bütün alman araçlarına tövbeliyim. İsterlerse 0.4 litreden 700hp güç üretsinler 100kmde 1 litre yaksınlar, istemez.

Neyse konuyu dağıtıyorum, bir şey daha gelmişti aklıma onu yazayım diye gelmiştim. Araç sökülüp takılırken eğer tanımadığınız bir yerse başında durulmasında fayda var. Aracı, yukarıda da bazılarının dediği gibi sadece eski parçayı çöpe at yenisini tak mantığıyla tamir edecekleri ve buna göre para alacakları için olmadık parçaları da çıkarabiliyorlarmış. Örneğin atıyorum manifoldu sökerken dikkat etmeyip eğdikten sonra 'aa bunun manifoldu da eğrilmiş yaz manifold yaz' da dedikleri oluyormuş. Bilgilendireyim istedim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    listeyi gorunce benim picantoyu servise bırakışım aklıma geldi

el freni teli ve ses yapan porya değişimi için servise bıraktığımda eksik varsa heryerini kontrol edin bana fiyat çıkarın onay verirsem onlarıda aradan çıkarırz demiştim

demez olaydım 2 sayfa parça listesi ile 3.700 fiyat çıkarmışlardı

okadarcık su birikintisi ile çok çok fazla su çekiceğini sanmıyorum ben yazılan birçok parça luzumsuz belliki sel hasarı konseptine uygun direk araca bakmadan geçirmişler

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi servis bu merak ettım
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su an herturlu zarardasiniz. Hem aracinizda yukske meblag hasar kaydi olacak hemde seneye primleriniz yukseldi. Bana sorarsanız arac perte çıksın. Pert ciktiktan sonra arac satilirken aracı siz alin. (Araci en yuksek iade bedeli uzerinden alıyorsunuz ). Bu sekilde zararinizi biraz karsilamis olursunuz. Orn arac 20 binse kaskodan 20 bini aldiktan sonra arac ihaleyle satilirken muhtemelen 9-10 bine satilir siz alirsiniz. Daha sonea dediginiz gibi 3 -4 bin masrafi yaptıktan sonra 5 6 bin sizde kalirm satarken sikinti olacak ama zaten pert olmasa agir hasarli olacak cok farketmicek bence

aphelion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın su çektiğine emin değilseniz 20 30 cm lik bir cukura düştüğünüzde darbe sensörüde devreye girmiş olabilir aynısı arkadaşımızın aracında olmuştu sadece torpido içindeki darbe sensörünü devreye sokarak çalıştırmıştık bencede en mantıklısı kendi ustanıza götürüp baktırmanız olacaktır liste çok fazla kalabalık çok cuzi rakamlara arabayı karalamadan yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evren siz eminmisiniz su cektiğine filtre kutusuna hava ceken borunun 30 cm denk geliyomu oaraya bir bakın tahmin etmiyorum 30 cm de su ceksin.fiyatlara gelince servislet böyle.Aracı crm suat abiye yaptırabilirsin bu arada.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

TonyMontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30cm suda motor su çekmemiş olabilir aşırı devir ve hız yoksa. Bence 1 saat bekleseniz o araba çalışabilirdi , mars basarken krank dönüyormuydu? Serviste tekrar mars basmayı denemelisiniz. Direk kitlemişse hiç hareket yoksa servisin motor için yazdıkları doğru olabilir.

Aynı problemi bende yaşadım tabi servis falan cagırmadım mars basarken motor dönüyordu fakat calısmıyordu 1 kac saat bekledim yagmur altında sonra çalıstı ve devam etmiştim
    13 Suzuki Gsx-R 600
    05 Honda S2000
    13 John Cooper Works Gp Limited Edition

Facebook & Instagram /TomayRessamoglu

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozel bir serviste yaptirmayi dusunurseniz bana pm atin usta tavsiye edeyim. 5 yil oncesine kadar Aktif&İriyil da calismis elektrikci ustanin kendi yeri. Yanindada gene ayni servisten ayrilma mekanikcisi var.

delyyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence önce marş, tepki yoksa da elle torna çark deneyin derim. Belki sökmeye gerek kalmaz..?
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mkerim bey eğitime gitmiş, eğitmen yüksekten uçunca skerim diyip konuyu açmış...

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pert olacak araca onarım yaparlar, pert olmayan araca uğraşmamak için pert derler nasıl bir zihniyet, kontrol etmeden her boka değişim.

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Liste gerçekten çok kabarık Sel hasarı altındaki standart değişimleri yazmışlar belliki..Bunun nedeni ise arkadaşlarında bahsettiği gibi yarın öbür gün bir sorun olduğunda buda o hasar zamanı olmuştur diye servise geribildirim hakkınız oluyor..Araç perte ayrılmak isteniyorsa bunun en iyi yolu servis Ama az hasar kayıdı ile az işlem ile kurtarılmak isteniyorsa bunun en iyi yolu Sanayide ki X usta

Bunun dışında eğer aracın hava filtresi oem ise orjinal bir hava filtresi nin 30 cm de su çekmesi pek muhtemel sayılmaz yazılana göre ben çok mühim bir arıza problem olmadığını düşünüyorum...
    İnşallah istediğiniz gibi bir sonuç çıkar...Şu an şöyle bir handikapta oluştu ssiz arabayı servisden alsanız ble servis kayıtlarında böyle bir hasar belirlendiği gözükecek

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serkan_UR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Liste gerçekten çok kabarık Sel hasarı altındaki standart değişimleri yazmışlar belliki..Bunun nedeni ise arkadaşlarında bahsettiği gibi yarın öbür gün bir sorun olduğunda buda o hasar zamanı olmuştur diye servise geribildirim hakkınız oluyor..Araç perte ayrılmak isteniyorsa bunun en iyi yolu servis Ama az hasar kayıdı ile az işlem ile kurtarılmak isteniyorsa bunun en iyi yolu Sanayide ki X usta

Bunun dışında eğer aracın hava filtresi oem ise orjinal bir hava filtresi nin 30 cm de su çekmesi pek muhtemel sayılmaz yazılana göre ben çok mühim bir arıza problem olmadığını düşünüyorum...
    İnşallah istediğiniz gibi bir sonuç çıkar...Şu an şöyle bir handikapta oluştu ssiz arabayı servisden alsanız ble servis kayıtlarında böyle bir hasar belirlendiği gözükecek

Ya serkan Allah bilir 1500tl masraf ya vardır ya yoktur..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)