Makyajlı focus 2 leri diyorda etmez o paraları, alt tarafı ford. Bende düşünüyorum almayı ama işte fiyatlar uçuk. Seneye oturur hepsinin fiyatları, çünkü yeni kasalar bi hayli düşmeye başladı. Zaten focus 3 çokta tutulmadı.
Printable View
Makyajlı focus 2 leri diyorda etmez o paraları, alt tarafı ford. Bende düşünüyorum almayı ama işte fiyatlar uçuk. Seneye oturur hepsinin fiyatları, çünkü yeni kasalar bi hayli düşmeye başladı. Zaten focus 3 çokta tutulmadı.
alt tarafı ford derken ? üst tarafı ne ? hiç ford sahibi olmadım ama ben bile irrite oldum bu küçümseme cümlesinden..
küçümseme değil, 2. elde çok paralar istenme sorunu için yazdım. Kendimde alacağım dedim, eski kasasına o paralar fazla anlamında.
suan butun aracların pıyasası 3 5 mılyar fazla ama farkındaysanız bıtek forda ozel bıısy degıl yani...
Tuhaf fiyatlar isteniyor gerçekten bu aralar nedense. Yanlış anlama oldu kusura bakma.
Çok aşırı fiyatlar çekiliyor, özelliklede temiz araçlara. Adam sıfır almış 4 sene kullanmış birde sıfır aldığı rakama +3 bin fiyat çekiyor. 30 bine kadar doğru düzgün modelli dizel araç yok.
Ben 2013 1.6 tdci 95ps lik versiyonu kullanıyorum, şu an 14 bin km'de aracım. Şehir içi kullanımı için süspansyonu biraz fazla sert insanı yoruyor, fakat bununla orantılı olarak yol tutuşu gayet başarılı. Yakıt tüketiminden memnunum özelikle uzun yolda gayet iyi. Performans olarakda ortalama diyebilirim. Benim yaşadığım tek sorun şu oldu, vites geçişlerinde tak tuk bir ses geliyor, servis bunun sebebinin motor kulaklarının fabrikasyon olarak sorunlu olmasına bağladı ve garantiden değiştirdiklerini söyledi. Bakalım en yakında zamanda değiştireceğim.
Anlaşılan seneyi bekliyicez :)
2011'de Sıfır km Focus 2,5 Collection almıştık 90 hp tdci, 2012 yılında kaza sonucu pert olana kadar 17bin km bindim. Çoğunlukla da İstanbul - Mersin arası git gel sonucu yaptım bu kilometreyi. Babam ben askerdeyken Focus 3 almış, ben askerden geleli 2 hafta oldu. Daha fazla sağını solunu kurcalayamadım. Ama geçenlerde Mersin-Aydıncık-Anamur-Alanya-Mersin şeklinde bir yolculuğa çıktım. Rotayı bilenler bilir, bolca viraj içerir... Eski Focusa göre sürüş hissi olarak daha hantal hissettirdi ama bu yavaşlık anlamında değil sanki virajlar için daha isteksiz gibiydi. Belki de ben aracın henüz acemesi olduğum için böyle hissetmişimdir. Bu subjektif bir yorum.
Genel olarak iki aracı karşılaştırırsak; Focus 2,5 Collection donanımlı paketli 90 hp tdci, Focus 3 ise Titanium + Smart Paket 115 hp tdci.
Focus 3 malzeme kalitesi olarak, ön panel ergonomisi olarak sınıf atlamış. Daha fazla yumuşak plastik kalite hissini de beraberinde getirmiş. Eski Focus'un yalıtımından hiç rahatsız olmamıştım ama yeni Focus kesinlikle daha başarılı. Bunun dışında yakıt tüketimleri yakın diyebilirim karma olarak. Şu an ki ortalamam 4,9 lt. (Genelde garajda yatıyor, şehir içinde daha az kullanılıyor.) Şehir dışında özellikle Cruise Control yardımı ile yeni Focus'un daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Ki şu dönemde olmayanı dövüyorlar zaten. :)
Focus fanatiği değilim ama altı üstü Ford, niye bu kadar çok para yauv diye serzenişte bulunan arkadaşlar. Highline TDI Jetta, Elite i30 CRDi, Premium D-4D Corolla gibi compact sınıfın dizellerinin üst donanımlı olanlarının fiyatlarına bir bakıversinler. Bu araçlar bu halleriyle markaların en çok satan modeller gamlarını da oluşturuyor bunları da unutmamak lazım. Peki bu fiyatlar iyi mi, uygun mu? HAYIR tabi ki... Şu Focus'a verilen paranın üzerine 10-15 daha ekleyip düşük km'li E90 320d almak da vardı tabi ki... Ama dediğim gibi bu sınıf bu hale geldi. 2011'de Focus'u kasko+trafik sigortası dahil 43bin liraya mı almıştık. Hey gidi günler.
Bu gidişle C sınıfı araçlar 3 seneye bir kasa değiştirecek, akıllı telefonlar gibi herkesi değiştirmeye zorluyacaklar. Fiyatlar almış başını gitmiş, 100 bin sınırına yaklaştı belkide geçti donanımlı araçlar. Değer mi? Piyasa bu şekilde şişmeye devam ederse sonu ne olacak merak içindeyim. Krediler yüzünden herkes araç aldı ama ne zamana kadar alacak?
Focus 1.0 125hp almayı planlıyoruz yakın bir arkadaşıma. Testini filan yaptık oldukça memnun kaldık. Araç ile herhangi bir roll vs düşüncesi yok sadece günlük binilecek bir araç ama ara sıra gazlamalar elbette olur.
Sitede bulunan bir kaç konuda bu motorun bahsi geçmiş. Motora zaten diyecek laf yok aldığı ödüller vs herşey ortada kullanıcıları memnun fakat benim sorum şu;
typermelih adlı Melih abimiz 300 km deki stock kiralık araç ile roll de yaptığı denemeler sonucu hararet sorunu vs yaşamış.
Bu araca f/e/h yapıldığı takdirde soft bir yazılımla hararet yada kırılma gibi durumlar yaşanabilir mi? Hiç dokunmamak mı gerekir? Örnek var mı?