Ben aracın ne yaşına bakmam temiz olsun yeter geçen aylarda 97 vti mı sattım 91 model 53.000 km de ef civic aldım yeter ki aracın sağlam kazası olmasın model takıntım yok
Printable View
Ben aracın ne yaşına bakmam temiz olsun yeter geçen aylarda 97 vti mı sattım 91 model 53.000 km de ef civic aldım yeter ki aracın sağlam kazası olmasın model takıntım yok
Km ve yaş takıntımız pek yok.2013 yılında 2003 e46 318i 120 bin km de aldık ve 10 yıllık bir araçtı.Genel olarak memnunduk ufak tefek sorunları çıkmaya başlamıştı.Far beyninde sorun çıktı , direklerdeki döşemelerde sarkma , cam açma tuşlarında gevşeklik gibi sorunlar vermişti.Bunlar kronik problemleri çoğu e46'da var.200 bin kmde sattık.Satmaya yakın yağ yakma problemi başlamıştı.E60 almasaydık yaptırıp binecektik.Sanayi'de tandıklarımız olduğu için çıkan sorunlar bizi uğraştırmadı ama sanayi çevresi olmayan e46'sı olan tanıdıklarımı biraz üzdü.
yaş takıntım yoktur aracın düzgün olması yaşdan ziyade kullanılışa bağlı ama yaşdan dolayı oluşabilecek sıkıntıları hesaba katmak gerekebilir. O yüzden 15 yaş üzeri bir araç alacaksam varolan bütçeyi ekstra masraflar için düzenlerim.
Yaşdan ziyade model yılı ve renk takıntım vardır sadece. Genelde o marka ve modelin o kasada üretildiği son yıl tercihim olur çünkü en yeni opsiyonları ve gerekli makyaj düzenlemeyi yapmış oluyorlar.Renk için ise beyaz renge alerjim var sıfır alırsam hayatta beyaz araba almam öteki türlü ise mümkün mertebe başka renkli araca bakar ya da boyatır-kaplatırım.
kaporta ve motor diri olsun yeter yaşa pek bakmam :D
bende de yıl takıntısı var... nezaman araç alıcak olsam 90 lı model yıllarına kayıp absürt araçlara bakarken buluyorum kendimi... mesela 2011 megane alacağıma aynı paraya E38 7 serisi bmw ye binsen jason statham gibi mükemmel olurdu ...
Yaş takıntım şöyle yok istediğim tarza göre mesela zevk alıcağım araç istiyosam eski araçlardan zevk alıyorum uğraşmaktan falan onun için eski araçlara bakıyorum ama gündelik hayatta kullanmak içinde 2000 üstü abs li araçlara bakıyorum.
2000 model
Eski bir Alman aracı ise kondisyonuna bakar alırım.Km yada yaşa takılmam..
Ki buna örnek 2001 model E39 5.30ia aldım,150km'de.Çoğu araca taş çıkartır.Sorunu çıkarsa da canı sağolsun.
piyasa öyle bi duruma geldiki kilometresi çekiktir muhtemelen diye, çekilmemiştir düşüncesiyle yüksek kilometreli araçlar (tabi onlarında çekik olma şansı var) cazip gelmeye başladı şahsen bana en azından adam doğrusunu yazmış diyorum.
Km ve yaş takıntım kesinlikle yoktur boya değişende benim için önem taşımaz önemli olan arabanın nasıl kullanıldığıdır 5 yaşında 300 k km deki servis bakımlı bi arabayı gözüm kapalı alırım çamurluğu değişmiş yada kapısı boyanmış arabayı alırım şaseler işlem görmemiş olsun araba yere düz basıp düz gitsin gerisi teferruattır benim için. Kazadan sonra çok güzel toplanmış bi Honda yı da hoşuma giderse alabilirim maksat içimdeki honda hevesini almam 3 4 k zarar etmek zorunda gitmez
Kesinlikle markasına göre değişir bazı modeller şarap gibi yıllandıkça güzel bkz. W123 :)
hiç yaş takıntım yoktur araç teknoojik donanım olarak güncelliğini koruyorsa ve hatlarıda genel itibariyle güncelliğini koruyorsa yani görsel olarakta hala göze hoş geliyorsa yolda takmam kafaya..
sıfır bomboş c segmenti yada b segmenti bir araç alıcağıma aynı paraya 7-8 yaşında full dolu D segmenti yada E segmenti araç alırım benim fikrim..
hiç olmassa adam gibi c yada b segmenti araçlardan daha dolu daha donanımlı 7-8 yaşındada olsa daha yüksek teknolojili güvenlikli bir araca binmiş sürmüş olurum yanında gelen prestijide cabası..
Bu araçlarda büyük bir sorun yaşamadınız galiba?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
:D
Tamam sorayım arıza olarak mı başını ağrıttı- ki bu hondalarda pek görülen olay değildir- yoksa yol tutuş. konfor olarak mı beklediğin olmadı?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Kesinlikle 300k ulaşmış ilk sahibinden yada çok iyi durumda olan araç bulmak çoook zor.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Anlaşılan ekonomik ömür 200k civarı ondan sonra illaki masraf gerekiyor.
Teşekkürler.
Aynen belli bir yaşın üzerindeyse illaki masraf oluyor.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
İşte bunu söyleyebilmek önemli ve bütçe ayırabilmek.
Teşekkürler.
Aynısı banada oluyor.
Özellikle 15 yaşındaki araçlara 100k yazıyorlar insan ona değilde 250kya inanıyor.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Hocam doğru söylüyorsunda masraf olayına ne diyorsun?
Bu D yada E segmenti araçlar büyük masraflar açmadı mı?
Yoksa milletin abartması mı?
Yada onlarda işin tuzu biberi mi diyorsun?
Teşekkürler.
ne yaş takıntısı yahu , imkanım olsa 1994 model üstüne binmem asla...
bende yaş takıntısı yok 10-15 yaşlarında lüks markaların araçlarını her zaman 0 tenekelere tercih ederim hem kaza yapma riski düşük hem daha sağlam oluyorlar varsın sanayide biraz uğraştırsın canımdan değerli değil ya en güzeli o lüks markaların 0 larını almak ama imkan meselesi tabikide :)
Mercedes bmw gibi araçlarda yaşa bakmam bende düzgün kullanılmış bakımlı ise yaşa takılmadan alabilirsin bu arabaları hele mercedeste 94 modelinde bile bugün bir çok sıfır arabada olmayan bir sürü teknik özellik ve konfor var
2 yıl (2012-2014) 93'model Accord kullandım. Orjinal 109.000 km'de iken aldım. Trafikte ki bir çok 4-5 yaşında ki araçtan daha diriydi. Dilinden anlayan usta bulamadığım için sattım, birde para geçti elime model yenilemek için oldu.
Araba dediğin 40 yaş ve civarı olacak en az :D
KM, değişen, motor durumu, yürüyeni, elektrik tesisatı vs. hiç önemli değil yeter ki tek kapı, makbul bir motoru olsun ve tekrar trafiğe çıkması için bir ruhsatı olsun ;)