Tamamdır, masraf olarak söylediklerim yanlış mı?
Değer kaybı olarak 1.800TL den fazla karara bağlandığını görmedim. İllaki fazlası vardır ancak ben görmedim.
Dava temyiz dahil 1.5, 2.5 sene sürüyor, en az 5-6 celse,
Dava değeri 2.000 TL ile hadi taş çatlasın 3.000TL arası değişir,
Avukat ne kazanacak? müvekkil ne alacak? her iki taraf için külfet,
Sıkı durun yeni bir kavram geliyor UZLAŞMA yapılır 3.000 TL alacağına 2.000 TL alırsın hemen alırsın.
Dava tapu davalarindaki kadar masraf Olmuyor
750 tl lik bile deger kaybı dosyam var avukat bu tip ufaklarda asgari tarife civarlarinda kazanir adetli dava oluncada yeterli bence
Bu tip olaylarda ben dava açmıyorum iki kademeli islemle 30 veya 120 gun icinde elimde sonuç oluyor nasıl yaptığımı aciktan yazmiyorum ekmegimizi internette dolanip bilmislil yapanlara kaptirmamak adına
Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık
POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)
Yoo tam olarak buydu, kabul etmelisin ki binlerce baltanin kol gezdigi ulkede birinin bunu mecazen yazma ihtimali yuzde birin altinda, dogal olarak ilk bakista boyle anlasiliyor.
Kaldi ki ne olursa olsun bu sekilde yazmamak lazim, darp edip oldurmeden de abartilarak yazilabilir ornegin "Ne deseniz haklisiniz" gibi.
Neyse bu baska bir konu tabi, madem ki abartip dikkati yogunlastirmak icin bu sekilde yazdin, maksadini asan bir cumle olmus diyelim ironik yerine konu baglanmis olsun.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Peki herkes kendi malına zarar veren insana dava açsa , zarar veren dikkatsiz yada ihmalkar kesim biraz daha dikkatli bir topluma dönüşme ihtimali göstermez mi ?
Yani tek tarafın %100 hatalı olduğu her kazada dava açılsa ayıplı , yanlış yada saçma tarafı nedir sizce ?
Kırmızıda gidip arkadan çarptığım adam aracım değer kaybetti derken haksız mı bunu sorumlu kişiden talep etmek yanlış mı ?
-Fırat
yani öyle bişey söylüyosunki, binlerce balta var haklı olabilirsin ama bu baltalardan dolayı sende suçlusun diyorsun.
kısaca aynı örneği sanada vereyim ozaman
aracın ne yada nasıl kullanırsın bilmiyorum ama istanbulda binlerce apachi modifyeci var gecenin bir yarısı son ses sokak aralarında geziyorlar onlar modifiyeci,
sende mutlaka bi modifiye yapmışssındır. yolda istediğin kadar efendi görünsende istediğin kadar efendi kullansanda onlardan hiç bi farkın yok sende onlarla aynısın... ne ironi ki devlet Modifiye yasasını çıkardığında mutlaka sende kınamışssındır.
yani kusura bakma ama yazdığın cevap birazcık böyle olmuş... doğru anlamda hakkını arayana dolandırıcı muamelesi yapan kişi emin olki e cevabıda ancak öyle anlar..
İşte ilk yazdığımda da aynı şeyi söylemek istedim herkes aynı değil evet dolandırıcısı var ama hala herkes aynı değil çogunluk balta diye kimse sende öylesin dememeli ama Yazık ülkeme ki yaslarda insanlarda hep aynı..ç
o zaman sanada
Yahu sana baltasin demedim, etrafta balta cok sen vurmali kirmali ornekler verince ilk bakista o sekilde anlasiliyor dedim.
Modifiye ile ilgili verdigin ornekte dogru, bende sokakta ne kadar efendi kullansamda benide o apacilerle ayni goruyor devlet disaridan bakinca.
Bunun normali bu zaten, istisnalar kaideyi bozmaz cunku. Aracini modlayip efendi gibi giden adam istisna bu ulkede, tipki senin gibi "oldurmek hak" yazan adamlarin genellik keyboard warrior olmasi ve bu tarz laflari cahilliklerinden oturu yazmalari gibi.
Sen dedin ki ben o anlamda yazmadim bende dedim ki o zaman ironik demeyelim, konuyu neden baglayamiyoruz?
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Burada anayasal haktan hukuktan var mı yok tartışması yapılırken muhabbet yine insanların vicdanına geldi. Dava hakkı olduktan sonra herkes bu hakka sahiptir , haksız durumda veya haklı durumda açmak kişinin vicdanıyla kendi arasındaki meseledir. Burada ne kadar tartışsanız yersiz.
Neyin fırsatçılığı acaba? İlamsız icra takibi falan mı açıyorum da fırsatçı oluyorum.
Şuan itibari ile aracımda 12.000 TL hasar var daha işlemler bitmedi.
Sıfırı 56.000 TL olan 1 yaşındaki 2.el değeri 40-45bin arası olan bir araçta 12.000TL hasar kaybı varsa bu aracı kaça satarsın ? Yada böyle bir araba ucuza satılmasa sen alırmısın ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)