Forex işi gerçekten araştırma istiyor bir arkadaşım ile ortak olarak yapıyoruz her şeyin bir sebebi var yani şans degil sadece takip.
Printable View
Forex işi gerçekten araştırma istiyor bir arkadaşım ile ortak olarak yapıyoruz her şeyin bir sebebi var yani şans degil sadece takip.
forex işini takip ediyorsanız sorayım hocam çok fazla aracı forex şirketi var. Hani hiç işin olmasa bile ulan bir deneyeyim diyorsunuz. Cidden kazandıran bir yatırım aracımı?
bravo,benimde anlatmak istedigim buydu.bende belli başlı hisselerden her ay düzenli alımlarla hem ortalamam düşürüyorum yada sabitliyorum hemde temettü,bedelsiz ilede başka yatırımlar yapabiliyorum.
yani aldıgım hisseler,öncelikle ya temettü yada bedelsiz veren tabi düzenli kastım hisseler oluyor.ikinci adım ise düzenli büyümeleri.yatırım yaparken kagıt alığ satmak degil şirkete ortak oluyormuşcasına inceliyorum.
neye göre yanlış seviye? kime göre? sizin yorumuzsa tamam ama bir genelleme yapmayın.ne ***** 100 bin yada 40 bin olmıyacagı? bunu bilemeyiz.biz hisseleri öncelik almalıyız.yatırım yaptıgımız hissenin karlılıgı ne durumda,blanco nasıl gelicek bunları akip etmek daha mantıklı degil mi?
yukarıda yazdığım onca riske rağmen hala kişisel düşüncem olduğunu nasıl çıkardınız merak ettim?
borsalar hiçbirzaman hep yukarı yada hep aşaği gitmesler,riskleri ve olucakları fiyatlarlar,yani kısaca trend is your best friend!şu an 5bin yukarı gitme potansiyeli varsa 20bin düşme riski var borsanın..hiçbir yabancı yatırımcıda bu riske girmez.
şu an vakit oturup alım için doğru zamanı bekleme vakti.
borsalar düşerken genel düşüşe kağıtların %90 ı uyar bunuda asla unutmayın..
riskler her zaman vardır borsada ve olmalıdırlarda.önemli olan bunları önceden tahmin edip ona göre pozusyon almak.siz oturup borsanın düşmesini bekleyebilirsiniz buna saygı duyarım,ama benim yatırım stratejim farklı.ben düşerkende alırım yükselirkende alırım.sonuçta ortalama bir maliyet yaratırım.ve en önemlisi ben uzun vadeli yatırımcıyım.
Aynen öyle, benim kağıtlarım belli iş girişim, turk traktor, aselsan. Bunlardan hiç şaşmıyorum, en kısa zamanda bütün kağıtlarımı iş girişimde toparlayacağım, hedefim zaten belli(200.000lot) 100.000 lotun yıllık getirisi 60.000 tl aylığa vurulduğu zaman 5 bin yapar mis gibi, temiz. Ama forex? öyle değil, bir bakmışsın voleyi vurmuşsun, bir bakmışsın vurulmuşsun, sakat...
Ben mesela şuanda numnum restaurant zincirinin hissedarıyım :D Önemli olan, atılan adımın boş adım olmadığından emin olmak. 3 günde 1 ayda köşeyi dönmek kolay değil, köşeyi dönecem diye köşe olmayın yani... Uzun vadeli yatırım can yakmaz :icon_tup:
Bir kac yaziyi okuyorum,sadece gulumsuyorum.
Burada kac kisi profesyonel borsa yatirimcisi?
3-4?
Kac kisi amator yani elindeki bir miktar tasarufu kazanc icin yatirmayi dusunuyor?
30-40?
Ve bu cogunluga ve bunca riske ragmen altin olsa hisse almam!
Adam hayatimi bundan kazaniyorum diyor ve uzak durun demis ama ciddiye alan yok.
Cesaret ve optimizim had safhada...
Ben son 9 yili ilk 500 de olan sirket yetkilisi,TC de sanayici olarak kimseye tavsiye etmiyorum. Profesyonellere birakin...
Sırf merak ettim forexi 1 saattir netten okuyorum izliyorum gram bişey anlamadım bu işler bana göre değil :) en güzeli no more bets takılayım.
Forex çok detaylı, sürekli takip etmeniz gereken, verilere bağlı yaşadığınız bir hayat. Fakat bazı olaylarda ki örnek ortadoğunun karışık olmasına rağmen altına tepki gelmiyor altın hala düşüte bunun gibi ters olaylar yaşayabiliyorsunuz. Firma olarakda integral menkul kıymetler ile çalışıyorum sürekli ilgileniyorlar bi problemim yok.
Risk konusuna gelirsek bu piyasada herşeyde risk var sonuçta fakat en basitinden swap oranlarından bile 10,000 $ ile 5 lik bir işlemde dolar sat işleminde gecelik 73,5 $ kazanırsınız bu umurunuzda bile olmaz 5 lik bir işlemde. 0,1 lik küçük işlemlerle ilersenizde 3,000 $ lık bir hesapta ben aylık ortalama 1000$ dolar kazanıyorum. Fakat 1:100 lük kaldıraçlar kullandığınız için büyük risk ancak büyük kazanç.
yeri gelmişken sorayım ben gcm ile çalışıyorum gcm bana sürekli 20bin usd üstü yatırımlara sinyal veriyoruz diye marketing yapıyor
meraktan hep 3 aylık sinyal raporlarını alıyorum
raporlara baktığım zaman aylık min 2500usd kar görüyorum
sizce bu gerçekmidir buna girilir mi?
2 senedir bir türlü güvenemedim..
Stoploss: bir işleme Şu kadar zarar edersem durdur diyerek talimat vermek.
Bu konuya gelince de stoploss koymayı sevmiyorum çünkü tek işlemim 700 $ zararları gördükten sonra tekrar 300 $ kâr getirip kapattığımı gördüm eğer stoploss koymuş olsaydım gitmişti paracıklar fakat her zaman böyle olmayabilir 700 $ zarar bile iyi halleri olabilir daha da kötüye gidebilir fakat $ £ oynadığınız zaman o kadar büyük farklar olmayacaktır bi an içinde. Birde dikkat ettiğim nokta şudur $ £ 'da al işlemi yerine sat işlemi yapıp işlemlerim zarar da olsa bile gecelik swaptan kazanmak mükemmel bişey :)
20,000 $ üstü girdiğiniz zaman zaten işlem hacminiz ve kapasiteniz büyüyeceği daha çok zararlarda daha da esneyebileceğiniz için fazla ters hareketler yapmadığınız sürece aylık 2,500 $ kazanç zaten çok anormal bir değer değil.
Sonuçta hiç bir firma sinyal veriyoruz derken tutupta kesin olarak sat yada al işlemi yap diyemez verileri inceledikten sonra yorumlayabilir bunu sizde yapabilirsiniz.
firmanın sinyal raporları çok net genelde eur/usd ve usd/jpy üzerine 1 lot oynuyorlar
tamam 0.01 lottaki aylık 25usd kar 1 lotta ztn 2.500 usd yapıyor ama adamlar bunu garanti şekilde sunuyor aylık totalde 20 civarı sinya gönderiyor 2 si açılmıyor 3ü zarar 15i kar
Arkadaşlar yukarıda 997TT üstad bahsetmiş katılıyorum kendisine.
Borsa uyuşturucu gibi birşey. Sizi kendisine bağlayıp, alışkanlık yaptırıyor.
Ben bizzat etrafımda çok insanı bundan vazgeçirip normal düzenine getirdim.
Küçük yatırımcı olarak şunlara dikkat etmek gerekir;
- borç para ile,
- kredi ile,
- nişan, düğün, araba, ev parası ile,
hisse senedi almak akıl karı olmaz.
Bu işin profesyonelleri yukarıdaki paralarla da alıp satabilirler ama kulaktan dolma, duyumlarla
bu işi yapmaya kalkanlar sonunda hep kaybederler...
Önümüzdeki bir gelişme ile mesajıma son vereyim :)
Yakında Şok marketleri halka arz olacak... Borsanın bana göre Gözdesi...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Buna nasıl başlanır nereden başlanır ciddi öğrenmek istiyorum. Sabırlı ve biriktirebilen bir insanım. Sadece elimdekini nasıl değerlendirmeliyimin cevaplarını arıyorum.
İş Girişim Ortaklığı tam olarak nedir ve nasıl yapılır aslında soru bu. Araştırma konusunda sıkıntı yok araştırırım ancak nereden başlamalı neler incelenmeli ilk etapta bunları ya bir yatırım danışmanına mı danışmalıyım yada bak Uğur burdan incele diyebileceğiniz bir yer varmı ?
Teşekkürler.