benim de excel konusunda yardıma ihtiyacım var. özet olarak belirli sınırlar ve koşullar dahilinde rakam türetebilecek bişeye ihtiyacım var. yardımcı olabilirim diyen arkadaşlara dosyayı(taslak) mail olarak gönderebilirim
Printable View
benim de excel konusunda yardıma ihtiyacım var. özet olarak belirli sınırlar ve koşullar dahilinde rakam türetebilecek bişeye ihtiyacım var. yardımcı olabilirim diyen arkadaşlara dosyayı(taslak) mail olarak gönderebilirim
Biraz geç olacak ama konuyu açan arkadaşa cevap olarak, belki bir başkasının işine yarar diye yazıyorum.
Windows 7 sonrası gelen Powershell ile bunu çok basit olarak yapabilirsiniz.
1. Windows'ta Powershell ekranını açın.
2. Son 40 satırını almak istediğiniz dosyanın olduğu dizine gidin. (komut olarak "cd <klasör ismi>". Örnek: "cd c:\users\hpmania\desktop\")
3. Bu komutu çalıştırın. "Get-Content '.\log.csv' | select -Last 40 |Set-Content "aktarilan.csv" ( Bu komut log.csv dosyasındaki son 40 satırı aktarilan.csv dosyasına kaydediyor, dosya isimlerini ihtiyacınız doğrultusunda değiştirebilirsiniz.)
4. Eğer bu işlemin belirli zamanlarda yapılmasını istiyorsanız 3. adımdaki komutu Windows zamanlanmış görevlere atayarak istediğiniz zamanlarda çalıştırabilirsiniz.
Excel'de 2 adet rastgele sayı üreten fonksiyon mevcut. İngilizce sürümde ilki RAND, ikincisi RANDBETWEEN. Türkçe sürümde farklı olabilir, formüllerde matematik bölümü altında.
RAND 0 ile 1 arasında bir sayı üretiyor, bu sayıyı istediğiniz bir sabit ile çarpıp yuvarlayarak kullanabilirsiniz.
RANDBETWEEN ise parametre alıyor, örnek olarak =RANDBETWEEN(1,10) derseniz 1 ile 10 arasında bir sayı üretiyor.
1200 parçayı 8 e bölüp belirli bir düzende(parçalar arası ve parça içinde kombinasyonlar olacak) ve bir birini takip eden sayılar türetmesini istiyorum.
Yeni konu açmayım.
Bende Excel dosyasının şifresini kaybettik ve kıramıyoruz. (Excel for Mac /2013) netteki bir çok yöntemi denedik ama olmadı malesef.
Daha önce yampış biri yada profesyonel bu işler ile ugrasan biri varsa ücret kaşılığında çözmek istiyoruz.
Beyler selamlar, konu hort olacak ama yeni konu açmaktan iyidir diye düşünüyorum dolayısıyla kızmayın :)
Şimdi sıkıntı şu, işyerinde geriye dönük hesap açıklarını kontrol ediyoruz, 6 7 ayın günlük z raporlarından açıkları bulmaya çabalıyoruz
İstediğim şey elimizdeki açık miktarı atıyorum 1200 tl, hangi z lerin toplamı 1200 tl yi verecek bize bunları gösterebilirmi excell ?