Gördüğüm kadarıyla arabasına göre değişiyor 1.4 dizel ve 1.6 benzınlılere fan yok fakat 2.0 dizel ve ya turbo benzinl güçlü arabalara fan çalıştırıyolardı
Printable View
Benim arabayıda 105 çıkartmıştı doğruydu ama arabanın tamponları boyalıydı arabaya boyasız diye rapor çıkardı. Alıcıya kendim söyledim tamponları boyasız çıkardı ama boyalı diye :)
dynomossta expertiz yaptırmıştım. dyno hariç işlerini iyi yapıyolar. ama dyno fiyasko. ne aracı bağlıyorlar nede önüne fan koyuyorlar. buna rağmen doğru ölçüm yaptılar bende şaşırdım:) olması gereken hp çıktı.
kagıt evrak dyno verıyorlarmı?
Evet detaylı bi rapor veriyorlar boya durumu dyno ölçümleri fln
tamam yerı fln nerde tam olarak. fıyatı ne kadar?
yanılmıyorsam 125 tlydi.
https://www.google.com/maps/place/Ot...c4513424d3a784
oo rakam baya yuksekmıs ya 70 tl ye cogu yer yapıyorlar. butun boschlar o rakamlara mı yapıyorlar. yada arabasına gore rakammı degısıyor. arayayım yarın tskler cok.
ankara dynomossdaki arkadaş az buçuk bilgi sahibi, dynodan inince müşteriye çıkan beygirin değil grafiğin düzgün olmasının önemli olduğunu belirtiyor
son günlerdeki oto expertiz şirketlerinin ortaya çıkması iyi oldu bence
belki artık insanlar makina-sistem-cihaz gibi şeylerin gerekli olduğunu
ama asıl önemli olan şeyin İNSAN olduğunu anlar.
son sistem cihazlar, dinamometreler var ama onu kullanabilecek kapasitede insan yok.
dolayısı ile oradaki hiç bir cihazın anlamı kalmaz.
klasik türkiye gerçeğinde olduğu gibi
-doktor hastalıkları bilmez
-manav domatesi tanımaz
-mimar betonun kalitesini anlamaz
-expertiz yapanda tork nedir bilmez ise
sonuç böyle olur.
Dynomoss gerçekten kaporta boya detayları hakkında güvenilecek bir firma arkadaşlar noter onayı gibi belgeyi veriyorlar..aracımı alırken oraya baktırdım..aracın motor sağlığına dyno dan çıkan verilere bakarak güvenebilen arkadaşlar şunu unutmasın..o verilere bakarak motor sağlığına asla güvenmem gider ustasına gösteririm yağ yakma vuruntu yağ eksiltme terleme vs. varmı diye..sonra notere giderken elinize almayın motoru şanzumanı..Hepsinden önemlisi allah vicdanlı insanlara çattırsın inş..
Bursa dan arabayı alırken dynomossta expertiz yaptırdık, kaportaya bakan uzun saçlı kendini otomobil profösörü zanneden artist arkadaşı ve hareketlerini halen aklımdan çıkaramıyorum
biraz mütevazi ol ya :)
1.6 c4 de götürdüm 2.0 bmwde. Adam bi de diyor yazılımdan dolayı düşük çıktı. Diyorum aynı arabayla deneyince geçiyorum o zaman diğer arabanın motoru daha kötüdür dedi. Kabul de etmiyorlar eyvallah sorun olabilir yanlış ölçüm olabilir deseler tamam ama hiç ihtimal dahi vermiyorlar yanlış ölçeceklerine dair.