-
Mekanın cennet olsun büyük başkan
FEYYAZ UÇAR'IN 2 ŞUBAT 2014'TE SÜLEYMAN SEBA'YA YAZDIĞI MEKTUP
Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutulmayacak sözler miydi yoksa onun sözleri mi unutulmazdı, anlamazdık. Sık değiştirmediği kahverengi ceketinin üst cebindeki mendili hep biz kirletirdik. ya akan burnumuzu ya da kaçan gollerin ardında döktüğümüz gözyaşlarımızı silerdi o mendil. Çocuktuk işte… ama büyük başkan bizi adam yerine koyar o şanlı formayı ısrarla bize giydirirdi. Adalelerimiz gözüksün diye kısa tuttuğumuz şortumuzu ve malzemeci Ahmet abimizden “ne eeedecen” deyip verdiği tozlukları giyip, çivili kramponlarımızı da yandan bağladığımızda hakikaten koca adamlar gibi dururduk. Aslında bizi adam yapan o formaydı. “Şeyini şey yaptınız” dediğinde biz neyi kastettiğini bilirdik. Lafını kısa keser, söylediğini de unutmazdı. Belki de hiçbir şeyi unutmadığı için unutulmaz olacak sayın Seba. Ekranı da pek sevmezdi. Ne önünü ne de arkasını. Onu yazmak o kadar zor ki… niye ki bu çabam? Onu altın harflerle yazan tarihten daha iyi anlatamam ki… Ben, Metin-Ali’nin Feyyaz’ı, Rıza’nın ön direk takipçisi, Şifo’nun pas duvarı, Les Ferdinand’ın çapraz koşucusu, Samet abinin kibarı ben… Seni o aramıza giren herkesten çok seviyorum ve biliyorum ki sende bu başına buyruk, inatçı evladını seviyorsun… Gitme büyük başkan sakın gitme… Çünkü ben sana gelemedim…
-
İyi insan olmadan beşiktaşlı olunmaz sözünü ömrü boyunca yerine getirmiş bir insan nur içinde yat büyük başkan...
-
Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun
-
-
-
-
-
Mekanı cennet olsun insallah
-
Allah rahmet eylesin..Beşiktaş camiasının unutulamayacak yeri dolmayacak ismiydi...
-
Adam gibi adamdi ...
Mekani cennet olsun
-
-
büyük adamdı başkanımız mekanı cennet olsun
-
başımız sağolsun.
Bu ülkenin çıkardığı nadir efendi insanlardandı.
Tanrı ruhunu şad etsin.
-
Allah rahmet eylesin guzel adam.Bir Fenerli olarak cok uzuldum adam gibi adamdi efsaneydi gercekten..
-
Arsenale haber salın. Artık beşiktaşın kaybedecek birşeyi kalmadı.
Başımız sağolsun.
-
Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.
-
Beşiktaşımızın başı sağolsun. Okuduğum, gördüğüm, bildiğim kadarıyla mükemmel bir insandı. Hayatını Beşiktaş'a adamıştı. Huzur içinde yatsın, mekanı cennet olsun, Şeref Bey'e, Baba Hakkı'ya, Kazım Kanat'a, Vedat Okyar'a, Optik Başkan'a ve daha nicelerine selam götürsün...
-
Ne kadar ağırbaşlı, mütevazi ve tam bir beyefendi kişiliği vardı, Allah gani gani rahmet eylesin, toprağı bol, mekanı cennet olsun inşallah.
-