User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
107 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: TUV İstasyonları

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam Tuğral,

İlk mesajlarında nişanlına soracağını söylemiştin. Sorabilme imkanı buldun mu?

Yani kısaca muayeneden geçmiş aracımızı polis bağlamaya kalkarsa desibel testini suratına vurabilirmiyiz? Hukuk yanımızda mıdır?
    Evet Evren az önce konustum. Egzozdan bağlanan araca 7 günlük bir kağıt veriliyor. 7 Gün içerisinde aracın orj. egzozlu halde trafiğe gidiyorsun ve trafikten menin iptal ediliyor. Ama aracıının muayneden gectiği egzozun trafik polisi tarafından tanınmaz ve caze kesilmişse işlemin iptali için trafiğe gidiyorsun ve iptal ettiriyorsun. Durum bu ama şöyle bi kötü tarafı var. Sistem yeni başladığı için Trafiğe yaptığın itiraz kabul görmeyebilir. Bu durumda kamu davası acıp cezayi iptal ettiriyorsun. Henüz hiç açılmadığını sanıyorum. Yani ilk davacıdan sonraki davalar daha kolay olacaktır. Aynı yönetmeliğe bağlı iki farklı kurulusun farklı kararlar vermeleri cokta normal değil yani
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaa inş yeni sistem sayesinde filmle uğraşmaktanda yırtarız bahsedilen deyerler bana kafi=)Gerçi alıştım filmsiz arabaya akwaryum gibi geziyoruz=)Bide ön plakaya laf ederlermi acaba=)Benim arabayı sanırım tasarlarken plaka koycak yer yapmamaışlar soora lan bişi unuttuk neydi hahh plakalık diyip saçma sapan biyere saçma bişi yapmışlar(kaputa yapıştırsan resmen daha ii durur)=)
    Kardes senin durumun asaada yazıyor
    ------------------
    Takılma Yerleri ve Sayıları

MADDE 54- Tescil plakaları araçlara aşağıda gösterildiği şekilde ve sayıda takılır.

a) Motorlu bisiklet ve motosikletlere; arka çamurluk veya reflektör üzerinde ve araç eksenine dik olacak şekilde 1 adet,

b) Römork ve yarı römorklara arkada römork ekseni üzerine 1 adet,

c) Yük motosikletleri ile diğer motorlu araçlara; bir ön, diğeri arkada araç ekseni üzerinde 2 adet,

Olmak üzere; yerden önde 20 ila 75, arkada 30 ila 125 santimetre yükseklikte, plaka alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek, kolayca okunabilecek şekilde takılır.

d) Takılacak yerlerin uygun olmaması halinde tescil kuruluşunun izni ile;

1) 11x52 santimetre en ve boyundaki ön plaka arkaya,

2) Araç ekseni üzerine yerleştirilecek olanlar sol tarafa, mümkün olmayan durumlarda sağ tarafa,

Taktırılabilir.

Ayrıca, yabancı menşeli olan ve plaka için özel yeri bulunanlara küçük ölçüde plaka takılmasına izin verilebilir.

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saol tuğral bilgiler için çok insanın işine yarıyacaktır.
    Samsa

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HAHAHAA burda bi arkadaş vardı motosikletli, dergi reklamı fln yapıodu onun bu yazıyı okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. Puhahaha...

Kardeş çok saol, çok güzel haberler getirdin...
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    HAHAHAA burda bi arkadaş vardı motosikletli, dergi reklamı fln yapıodu onun bu yazıyı okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. Puhahaha...

Kardeş çok saol, çok güzel haberler getirdin...
    rica ederimde o olay neydi kacırdım sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fbc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla polis üzerindeki o ekzostun değiştirmediğini bilemeyeceği için her koşulda ceza yada bağlanabilirsin bence.
    Örnek;
    Ben Saab 9-5 Aero'nun stock egsozuyla sivrihisar da ceza yemiştim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet cezayı yazıyor. Sen trafiğe iptali için gidiyorsun. Kanıtlayabilirsen ve trafiği ikna edersen cezayı iptal ettiriyorlar. Stock egzozla yediysen kanıtlaman cok kolay servisten yazısını alıyorsun sadece. Eğer şimdiki gibi perf. egzozu varsa ve trafik ikna olmadıysa kamu davası acıp işini hallediyorsun. Uzun sürecli bir dava olacaktır ama ilkini kazandıktan sonra acılan davalar cok kısa sürecektir

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet cezayı yazıyor. Sen trafiğe iptali için gidiyorsun. Kanıtlayabilirsen ve trafiği ikna edersen cezayı iptal ettiriyorlar. Stock egzozla yediysen kanıtlaman cok kolay servisten yazısını alıyorsun sadece. Eğer şimdiki gibi perf. egzozu varsa ve trafik ikna olmadıysa kamu davası acıp işini hallediyorsun. Uzun sürecli bir dava olacaktır ama ilkini kazandıktan sonra acılan davalar cok kısa sürecektir
    Bence yengemiz bu konuda biraz ihtisas yapsın çok dava bakar senin sayende para kazanır
    Samsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence yengemiz bu konuda biraz ihtisas yapsın çok dava bakar senin sayende para kazanır
    Ya bana kalsa sürekli kamu davası acıcamda yanasmıyor Yollar bozuk olduğu için olur olmaz yerlerde cim sulama yerine yol sulaması yaptıkları için, kasisler için..... Gel görki calıstığım sirket antalya asfaltlarını yapan sirketin ta kendisi. Davayı acarsak işsiz kalıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rica ederimde o olay neydi kacırdım sanırım
    Ya yanlış olmasın nick ama Onurdemir'di galiba. O demişti bu işler çok zor olacak fln diye oradan şettim...

onurdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kingpin derdin ne dostum Benim seninle hiç bi derdim yok açıkcası. Muayeneye başlayan henüz az miktarda istasyon var. Bu sistem tüm Türkiye'ye yerleşecek. Henüz tam anlamıyla oturmadığı ortada. Performans egzozundan dolayı araç geçti diye sevinmek pek akıllıca gelmiyor bana. Bu uygulama yeni değilki zaten. Almanya'da yıllardır uygulanıyor. Desibel ölçümleri, araçtan belli cm uzunluğunda dışarı çıkması gibi kuralları var. Bu uygulamayı geçebilecek modifiye ürünleri elbette olacaktır. Supersprint, Remus, HKS gibi egzozlar zaten günümüz şartlarında egzoz emisyonlarına uygun, desibel ayarları düzgün yapılmış mühendislik ürünleri olarak satışa sunuluyor. Bunda zaten problem yok. Motor'u kontrol etmemişler ya da kontrol edip geçirmişlerse onların hataları. Çünkü bu uygulamayı Türkiye'ye getiren Doğuş Otomotiv'den bizlere söylenen şey hiç bir şekilde fabrika'nın onaylamadığı aksesuar veya modifikasyon ile araç muayeneden geçemeyecek. Bunu ben söylemiyorum. Bunu TUV sistemini Türkiye'ye getiren firma söylüyor. Burada "AAAAA bak olmadı, nasıl döt oldu onurdemir." manasında yazı yazman garip geliyor çünkü alıp veremediğim bir şey yok. Ben istemezmiyim sen 07 kırmızı evoIX aracınla rahat rahat dolaş. Ben istemezmiyim herkes gönlünce modifiye yapsın dolaşsın. Karşına alacağın kişiyi yanlış seçiyorsun. Yazdıklarını okuyup "Düzelt" tuşuna basma erdemliğini de gösterebileceğine inanıyorum. İyi akşamlar.
    Loading World's Best Magazine...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada muayene, polis arasında iletişim bozukluğu mutlaka olacaktır. Halen standart Subaru Impreza STI spoylerini "Modifiye yapmışsın" diyerek bağlamaya çalışan polisler var. Bu konunda malesef yapılabilecek bir şey yok. Son zamanlarda araç bağlamaları da bir hayli arttı. Yeni atamalar olduğu duyumunu aldım. Caddede gezerken biraz daha dikkat...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olayı şahsileştirmeden devam edelim arkadaslar. Sonucta eski sistemde ister Tanabe ile git ister Sanayide yapılmış bir egzozla gecilmiyordu. Şimdi ise ne yedüü belirsiz bir tip gelip karısmak yerine desibel aleti gayet objektif biçimde trafiğe cıkıp cıkamayacağını belirliyor. Arac orjinalinden turboysa ve sen bu turboyu büyütüp pistonlarını forgedlediysen araborularla beraber belli bir ses seviyesinin altında kalabiliyorsan kim ne karısır artık. Keyfinize bakın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada muayene, polis arasında iletişim bozukluğu mutlaka olacaktır. Halen standart Subaru Impreza STI spoylerini "Modifiye yapmışsın" diyerek bağlamaya çalışan polisler var. Bu konunda malesef yapılabilecek bir şey yok. Son zamanlarda araç bağlamaları da bir hayli arttı. Yeni atamalar olduğu duyumunu aldım. Caddede gezerken biraz daha dikkat...
    Onur hiç yazıları okudunmu? Yapılacak şeyleri yazdım yapmayı denedinmi hiç?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur hiç yazıları okudunmu? Yapılacak şeyleri yazdım yapmayı denedinmi hiç?
    Okuyorum Tugralcım ama kamu davasıyla durumun çözüleceğini sanmıyorum. Yakın zamanda bu konuyla ilgili bir kaç bilgi vericem sizlere... O zaman durumu daha iyi anlayabileceksiniz. Ondan bundan da değil, direkt ağızlardan durumu açıklayacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subaru kanadından bağlanıyorsa iptal ettirebilirsin cezayı bu konuda hem fikirmiyiz? Bize acıklayacağın şey tam oalrak nedir konusu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kingpin derdin ne dostum Benim seninle hiç bi derdim yok açıkcası. Muayeneye başlayan henüz az miktarda istasyon var. Bu sistem tüm Türkiye'ye yerleşecek. Henüz tam anlamıyla oturmadığı ortada. Performans egzozundan dolayı araç geçti diye sevinmek pek akıllıca gelmiyor bana. Bu uygulama yeni değilki zaten. Almanya'da yıllardır uygulanıyor. Desibel ölçümleri, araçtan belli cm uzunluğunda dışarı çıkması gibi kuralları var. Bu uygulamayı geçebilecek modifiye ürünleri elbette olacaktır. Supersprint, Remus, HKS gibi egzozlar zaten günümüz şartlarında egzoz emisyonlarına uygun, desibel ayarları düzgün yapılmış mühendislik ürünleri olarak satışa sunuluyor. Bunda zaten problem yok. Motor'u kontrol etmemişler ya da kontrol edip geçirmişlerse onların hataları. Çünkü bu uygulamayı Türkiye'ye getiren Doğuş Otomotiv'den bizlere söylenen şey hiç bir şekilde fabrika'nın onaylamadığı aksesuar veya modifikasyon ile araç muayeneden geçemeyecek. Bunu ben söylemiyorum. Bunu TUV sistemini Türkiye'ye getiren firma söylüyor. Burada "AAAAA bak olmadı, nasıl döt oldu onurdemir." manasında yazı yazman garip geliyor çünkü alıp veremediğim bir şey yok. Ben istemezmiyim sen 07 kırmızı evoIX aracınla rahat rahat dolaş. Ben istemezmiyim herkes gönlünce modifiye yapsın dolaşsın. Karşına alacağın kişiyi yanlış seçiyorsun. Yazdıklarını okuyup "Düzelt" tuşuna basma erdemliğini de gösterebileceğine inanıyorum. İyi akşamlar.
    Duzeltmenın gerek olduunu dusunmuorum, senınle zaten alıp veremedıım bısı olamaz azızım. Bnm evo ztn stok, merak etme saolasın bnm ıcın endıselndıysen. Dot olma olayına gelınce. Ben ole bısı demedım ama sen kendın ole gormussun olayları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subaru kanadından bağlanıyorsa iptal ettirebilirsin cezayı bu konuda hem fikirmiyiz? Bize acıklayacağın şey tam oalrak nedir konusu?
    Bu konuda hemfikiriz tabiki. Fabrika verilerinde böyle bir olay varsa kimse kullanılmasını engelleyemez elbette. Açıklayacağım şey TUV ve trafik şubesiyle ilgili olacak. Yakın zamanda daha açıklayıcı bilgiler vericem. Sanırım kafamızdaki soru işaretleri de böylelikle ortadan kalkacak.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu olay şuna geliyor ABT ürününü takarsan vw golfüne bişey olmaz ama eger farklı bi markayı takarsan başın dertte gibi oluyor.vw onaylarsa abt markasını ki onaylar problem yaşanmaz gibime geliyor.yanlışmıyım yanlışsam düzeltelim.tartışıyoruz şurda ama tadını kaçırmayalım...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)