Şimdi onlar düşünsün.
Bir hevesdi geçti bitti arkadaşlar işte :)
Printable View
Şimdi onlar düşünsün.
Bir hevesdi geçti bitti arkadaşlar işte :)
http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/...8-araci-ariyor
yavaş yavaş topluyorlar.
yalan dolan bunlar bısuredır tıflıste yasıyorum.Bunların hepsı kacak köçek gırıyo yasal dııl.Vatandaş olmadan tr ye araba sokamazsınız.Oranın vatandaşı sizi kapıdan çıkarıp aracı sıze bırakıyo sonrası Allah kerim.Ilerde dolandırıcılık kaçakçılıktan başınıza iş gelir.6 ay trde kalıp gır cık felanda hıkaye plaka degıstırıp cıkarsın yıne oda yasal degıl.Akıl var mantık var ota boka bıle vergı alan bı vergı devı turkiye size 10 lıralık seyı 1 lıraya kullanma hakkı tanıcak.Bu iş ufak tefek kullanıcı olarak yapılırdıda sıkıntısız istanbuldakı kendını akıllı sanan galerıcıler 3 er 5 ertane getırıp satmaya calısınca ısın .oku çıktı.
6 ay kalma olayı yasal fakat o aracı sokan şahsın üzerine tanınan bir hak ve 6 ay git 24 saat kal geri gel muhabbeti yok . 6 ayda araç orada kalacak bu sürede girişi yasak Turkiyeye . Fakat araç sahibi dışında başkasının sürmesi yasak diye biliyorum ( en azından kktc için öyle ) ama dediğiniz gibi işin sonradan boku çıktı .
6 ay zamanı dolanlar cıkıs yapmadıkları ıcın aranıyor. Bende sürekli gürcistana gidip geliyorum orda ıs yerımız oldugu ıcın. Abim haftaya Türkiyeye dönücek kendı kullandıgı arabasını Tr'de bırakıp gerı donucek 6 ay sonra tekrar goturmesı gerekıyor yoksa haberdekı gıbı aranmaya gecıyor. Vekaletlede kullanılabılıyor bı sıkıntısı yok.
blow07 gurcude cogu sey rusvetle donebılıyor turkıyenın 80lerdekı halı gıbı yenı gelısen bı ulke ve bıcok seye acık.Olay su gurcu vatandasısındır yada vatandaslıgı almıssındır bı arac alırsın gurcude.Orada 1 ay kullanırsan tr de 1 ay kullanma hakkın vardır , 6 ay kullanırsan 6 ayda trde hakkın olur.Burdan dırek gıdıp arac alırsan alım satımda kapıdan cıkarken tarıhlerle oynuyolar sana aracı 6 ay once almıs yada 6 ay once gırmıs gıbı gosterıyolar vs zaten aracı turk bırı cıkarıp sokamıyo , gurcu vatandas kapıdan cıkarıyo sana teslım edıyo , arac onun ustune yada sana kefıl olmus durumda.Kesınlıkle yasal degıl , suan bole bı acık var ama 3 5 ay sonra kımmıs bu kapıdan araba cıkaranlar dıye bı ıncelerlerse ozaman bas agrır.Zaten cıkan arabaların %80 gerı gelmıyor.
bu sistem yıllardır sorunsuz işliyordu. ta ki şu paşamcılar ordan aldıkları arabaları burda satmaya kalkışıncaya kadar :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...01322182/detay
aradı aradım direk konuştum.
""gürcistanın protokolü farklı, sen almanya-bulgaristan vs diger ülkelere bakmışın. 3 senedir biniyorum bir sorun yok."" dedi.
nedir ne değildir şu işin aslı yaw.. bi anlamadım gitti harbiden :confused:
hiç gerek yok, bu işi yapan cok samimi arkadsım var, orda galericiydi bıraktı, şu an rizede. aradım, sordum, nedir ne degildir diye. "aman kardesim, hiç gerek yok", sıkıntılı seyler dedi. bu yüzden cezevinde yatan, burda arabayı parcalayanlar, arabayı alıp, burda hırsızlık yapanlar, cinayet isleyenler, ne hikayeler var. arabayı bilerek gümrüge yakalatanlar, neler neler.
dün davutoğlu kalma süresi 2 sene olacak dedi gürcü işleri patlar mı yine ?
Konuyu mezarından kaldırayım:hihih:
Geçen gün bir dayı gördüm gürcü plaka ml 350 vardı. Dayıyla konuştum filan dedim' dayı devlet yeni kanunlar çıkardı sıkıntı olmuyor mu araba'.
Dayı bana söylediği 'Gürcistan da araç sahibi yakın akrabam soy ad aynı olduğu için vekaletname ile bur da rahatça dolaşabiliyorum dedi'
Böyle bir şey olabilir mi? Yada dayı beni mi kekledi.
app plakalı araçla dolaşamıyoruz artık gürcü plaka deli cesareti gerçekten...