Olması gereken de buydu :)
Printable View
arkat kardeşim mertcan üstüne düşeni yapmış sende o jantlarla bir ilgilen geri yollansın olayda tatlıya bağlanıp kapansın..
Adam musterisini niye engellerki? Niye telefonlarina cikmazki oda ayri bir durum
Bir ürün içi para gönderdiğim kişi beni engellerse ve hiçbir şekilde ulaşamazsam bende dolandırıldığımı düşünürüm. Kaç aydır cevap alamadığını söylüyor ama buraya konu açtıktan sonra nedense hemencecik çözülüyor konu. Buraya konu açmamış olsa belkide hala ulaşamamış olacak ve hiç parasını alamıyacaktı.
Tabiki bende bunaldim bu isten ben ustume dusen gorevi zaten yapicam ama burda ben herseyi anlatiyorum hem delilli hem ispatli hala suclu beni goren var tamam benim de hatalarim olabilir ama konuya tam hakim olmadan yargilama yapmasinlar bu isin buralara gelmesinin sebebi ben deilim
bence de bir insana dolandırıcı demek bu kadar kolay olmamalı, açıkçası ben parayı gönderdiğimde bana dava açılmasa bile, karşı dava açarım hakaret iftiradan alırım tazminatımı..
Burda konunun basindada yazdim simdide yaziyorum lutfen iyi okuyun isin ciddiyetni anlayin ben elimden gelini yaptim mert cana ulasamayinca ailesine ulastim hic bir sekilde saygisizlik kotu bir soz soylemedim yaziyorum iyi okuyun aile dostu cagirdi kalktim is cikisi 24.00 de esimi oglumu aldim sultanahmete gittim durumu anlattim yine bana yardimci olunda baktimki bu is boyle olmuyacak avukata durumu anlatip el sikistim sizinle burdada paylastim ihtarnameyi bilmem isin ciddiyetinin farkinda oldumu bazi arkadaslar konuya hakim olun lutfen ona gore yazin bir is yapiyosan arkasinda durucan duramiyosan sonuclarina katlanican bedelini odeyeceksin
konuyu başından beri okudum.
dostane bir alışverişte, öncelikle 2 jant gelmişse güvenip alması gerekirdi ve esktra bir vergi ödenmesi gerekiyorsa da bunu yardımcı olan arkadaşına yüklemeden sevdiği jantları alabilmek adına ekstra maliyete katlanması gerekirdi Arkat'ın.
Ama irtibatı kesmek, telefonlara çıkmamak ve buraya konu açılıncaya kadar muhatap olmamak ne demek? insanı dolandırıldığı hissine sürükleyebilir bu tavır.
Hatırlayanlar olur, RtrWrks'e 5k peşinat yollamıştım Malibu'mu restore etmeleri için, 4 ay boyunca arabamı almaya gelmemişlerdi ve son 2 ay boyunca ne şirketten yetkiliye ulaşabildim, ne mesajlarım iletildi ne de şirket sahibine cepten ulaşabildim ve bende internet üzerindeki otomobil platformlarında olan durumu duyurmaya çalıştım. Dikkat çekmesi için bende Dolandırıldım diye başlık açtım ve sonuçta buradaki duyarlı arkadaşlarımın tepkileri, şirketin face wall'ına yazılan yorumlar vs sayesinde son 2 aydır muhatap bulamadığım firma, param konunun patlamasından 1 gün sonra hesabıma geçmişti.
Demek ki bazı konularda insanların kibar bir dille bile olsa ailelerine ulaşıp rahatsız etmektense, bazı ağır ithamlarla muhatabı aylar sonra karşınıza getirmek daha makul bir seçimmiş diye düşünüyorum ben.
İki tarafında aynı derecede hatalı davranışlarda bulunmuş ve ceza konusu tabi ki yönetimin işi ama Mert Can da site içerisindeki güvenilir yapıyı(kimsenin parası kendisinde kalmamış olabilir) kullanarak girdiği işte, karşı tarafa geçici süreli bir maduriyet yaşattığına inanılıyorsa ceza verilmeli düşüncesindeyim.
üzücü olaylar .. ama zamanında ve doğru iletişim ile bu kadar büyümesi çok rahat engellenirdi diye düşünüyorum.
umarım tatlıya bağlanır.
bir de gümrük konusunda asla yalan beyan yapmaya çalışmayın.
Oncelikle guzel ve kibar yorumunuz icin tesekkur ederim konuyu yanlis anlamissiniz ben mert cana 17.06.2014 yolladim parayi ayni gun jantlari usa da siteden aldim dedi neyse bu zaman zarfinda aradan zaman gecti ben antalyaya gittim abi jantlarinin 2 tanesini yolladim sen evde yoksan jantlar geri doner uzerine dusme exstra para aliriz merak etme dedi neyse ben istanbula geldim mert csn ne oldu jantlar dedim abi sen evde yoktun geri dondu diyince suphelendim ptt kargoyu aradim boyle birsey imkansiz diyince film koptu bakin 17.06.2014 onun yolladigi 2 jant 18.08.2014 geldi ve takildi mert can ne yapcaz jantlar takildi dedim abi fatura ayarlicam okuldayim dedi ondan sonra iletisim kesildi gerisini biliyosunuz zaten
çok üzün konu oldu benimde atlamış olduğum şeyler olabilir tabi ama hararetinizi düşürüp sakin bir dille çözüme ulaşmanızı dilerim ki şuanda da öyle oluyor, hakkınızda hayırlısı.
arkadaşlar, site yönetimini de düşünün biraz... kendi forumumda buna benzer olaylar oldu, bütün database i isteyeceklerdi az daha savcılıktan... forum sahibinin silmesi de sıkıntı oluyor, hele ki screenshot alındıysa... insanlara, kurumlara,işletmelere vs 'sahtekar, dolandırıcı vs' derken çok dikkatli olun, yazdım bitti ile bitmiyor...
kendi notum: dolandırıcı adam sana jant göndermekle uğraşmaz, para göndermişsin çatır çatır yer, ne uğraşacak 4 jant geldi 2 si gümrüğe takıldı düşük fatura çıkarttırdı tekrar yolladı vs ile! her ticarette zora düştüğünüzde karşı tarafı dolandırıcı olmakla itham etmeyin, bazen ticaretin şartları sıkıntı yaratır.. haaa bu iş 'ticaret' değilse de, yapmayın arkadaşlar, bu kadar laf yediğinize değer mi?