Konuyu hukuki bir sekilde cozduk rica ettiler konunun silinmesi icin admine msj attim cenaze haberi geldi yollardayim kusura bakmasin kimse bu sekilde olmasini ben istemedim guzellikle cozulmesini istedim kanunen cozulmesi nasipmis
Printable View
Konuyu hukuki bir sekilde cozduk rica ettiler konunun silinmesi icin admine msj attim cenaze haberi geldi yollardayim kusura bakmasin kimse bu sekilde olmasini ben istemedim guzellikle cozulmesini istedim kanunen cozulmesi nasipmis
O zaman hukuki yolla çözülmesini bekliyeceksiniz, buraya konu açar işimi halleder nasıl olsa sildiririm olmuyor malesef
yurtdışından alışveriş için komisyoncudan ürün sipariş edilirse, bir aksilik durumunda zarar her iki tarafa yansır. böyle bir kural yok ama bu işin raconu bu. piyasa fiyatından daha ucuza sıfır ürün almak istemek (piyasa fiyatından haberdar olunduğu varsayılırsa), riske atacak param var demektir. riske giren adam ortaya parasını koyar, para gitse de koymaz.
bir adam alternatif olduğu halde belli bir ürüne saplanmışsa o ürünün piyasa fiyatını kesin biliyor demektir. bunu bilerek riske girmek ne demektir?
hele ki karşında bir kuruluş yok, bir bireyle alışveriş halindesin. onun yönergeleri doğrultusunda hareket ediyorsun, anlamadığın işte riske giriyorsun. iş yaptığın kişiyle ne kadar enseye tokat durumu da olsa yapacağın iş hakkında bilgi sahibi olmak zorundasın. sonuçta işin içine para ve risk giriyor. çarklar tersine dönmeye başladığında iki taraf zıt oluyor. anlamadığın işe bulaşmayacaksın. otur araştır, yolu yordamı öğren, riske tek başına gir.
malesef bir de şu "ayağını yorganına göre uzatmama" huyu var. adam çocuğunun parasını bile janta yatırmış, buna ben risk diyemiyorum.
Konuyu buraya acmamin nedeni bir sekilde isin uzanadan hallolmasi yada hallolmazsa baskalarinin zarar gormemesi icindi.Problemi cozemedik ve avukatim vasitasiyla maaslarina haciz koydurmak zorunda kaldim.Karsi taraf arayarak zararimi karsilamayi kabul etti ve dava avukatlik ve mahkeme masraflaei karsi tarafim odemesiyle kapandi..Umarim anlasilmistir.Daha sonrada karsi taraf konunun kaldirilmasini istedi ..Olay bu sekilde neticelenmistir.
O zaman karşı tarafa şöyle söyersiniz; konu kaldırılmayacaktır. Sonuçta hukuki yollarla sizin haklı olduğunuz ortaya çıkmış ve karşı taraf dolandırıcılık girişimini kabul etmiştir.
O zaman herkesin bu dolandırıcılık girişiminden haberdar olması gerekmektedir.
Tabiki kaldırılmasın, konunun piyasaya faydası olsun ama bu sefer size dava açılmaz mı veya sıkıntı olmaz mı ? bir basın ilan medya kurumu değil burası neticede ?