-
Trafik kurslarında öğretilen her türlü kullanım kuralının ihlalinde cezai işlem uygulanırdı.
Şimdi de adap kuralları öğretilecek ve bu kurallara da uymayanlara yine cezai işlem uygulayacaklar gibime geliyor.
Yani kim tiker trafiğin adabını, milletin birbirine saygı göstermesini.
yeni ceza kalemi kapıda ;)
-
Eğitim aileden geçer, küçük yaşta eğitilip/öğrenmedinmi ileride ne kadar eğitim verirsen ver, fos.
Volkan_gs nin sıraladığı gibi küçük yaşta büyüklerimizden öğrenirdik biz
Babamdan öğrendiklerimi sürücü kursundan öğrenemedim ben. Ülkemizdeki sürücü eğitimi fos çünkü. Ezberle sınava gir geç, unut
-
Trafik kuralları trafik adabını sağlamak için var zaten. Tersten gelen adama yol vermek trafik adabı değildir. Anlayış göstermektir ama trafik adabı değildir.
Ekmek parası diye her haltı yiyen taksicilere, otobüsçülere harfiyat kamyonlarına da saygı gösterelim o zaman.
Bakırköy'e yeni adliyenin ön sınav güzergahı. Gelin görn haftaiçi. O kurs eğitmenlerinin hallerini. Kırmızı da geç diyen mi istersin, U dönüşü yapılmaz tabelasından döndüren mi? İlk önce kurslara bir çeki düzen versinler. Emekli kamyon şoföründen eğitmen olmaz bunu da birileri gerekli mercilere hatırlatsın.
-
ayna kullanmayı öğretsinler başka bişey istemem
-
Alıntı:
DEJ Nickli Üyeden Alıntı
Nedir peki size göre?
Öncelikle kurallar'a saygılı olup taksici, minibüsçü gibi yeşil yanar yanmaz kornaya basmamaktır.
İnsanlar'ı rahatsız edicek seviye de yüksek müzik dinlememek, insanlar'ı uyarmaktır. Ters yönde biri geldiği zaman orasının ters olduğunu belirtmek ve kendi yolunuzu almaktır.
Geçen gün yavaş ilerliyen trafikte çekici önüme atladı, selektör yaptım ve yanına geçtim. Çekici'yi kullanan el, kol yapıp söylenmeye başlayıp "ne var" vb. tarzda cümleler kurdu. Tek söylediğim "sinyal ver yol senin olsun, başka birşey istemez" dedim. Arkadaş kusura bakma dedi. Sonra aynadan baktığım da ne zaman şerit değiştirse sinyal vermeye başladı.
Aslında saygılı ve anlayışlı olmaktır.