Eve tebliğ geldikten 15 gün sonra . Zaten ceza kağıdınin üzerinde eve tebliğ tarihi yazar
Printable View
Kartal Anadolu Adalet Sarayı 'nda sulh ceza mahkemesi var, buraya itiraz ediyorsunuz. Bana; biri e-5 radar, diğeri otopark olmak üzere iki ceza ve her ikisi de yasal tebliğ süresinden geç geldi. İkisini de ödemedim, dediğim yere itiraz ettim. Park cezası iptal oldu, radar cezasını ödedim. Hız sınırı ihlali görüntüyle tesbit edildiğinden miş miş miş. E ben demedim ki memur gözüyle tesbit etti ! Madem görüntü var gösterin. Ne bileyim ben hakimin yoğunluktan sallamadığını ? Ödedik ama işte napalım. Sarı damperli kamyonların 90 la sellektör yaptığı D-100 de 96 ile gitmişim ! 372 TL. Haram ül zıkkım ül mübin :)
Geç tebliğ diye bir şey yok.
İki imza zorunluluğu diye bir şey yok.
Radar görüntüsü gönderilecek diye bir şey yok.
Tebliğde süre sınırı bir yıldır(kanun no.2918).
İki imza zorunluluğu suç tutanağındadır, ceza tutanağında değil.
Radar görüntüsünün de itiraz durumunda sunmak üzere kaydını tutarlar. Her cezaya iliştirilmek zorunluluğu yok.
Aslında herşey hakimlerde bitiyor çoğu hakimlerde bu cezaları kale bile almayıp , kalemdeki memurlara kararları yazdırıyorlar , REDDEDİN diye sonra insanlar haklı bile olsa haksız muamelesi görüyor .. Sonra başlıyorsun sövmeye a. z ye maalesef durum böyle üzülerek söylüyorum ama siz cezalara başvurunuzu yapın bence ...