hangisi lan corseya harbi sıgmaz oz ben bile sıgamadım gecen gece senin corsaya ayaklarım çıkcaktı camdan o turboyu deistirin corsanın efe yokusu cıkarken yakıodun arabyı ahuhdas
Printable View
hangisi lan corseya harbi sıgmaz oz ben bile sıgamadım gecen gece senin corsaya ayaklarım çıkcaktı camdan o turboyu deistirin corsanın efe yokusu cıkarken yakıodun arabyı ahuhdas
fiesta veya a3 dizel
bmw ler kalitesiz motora toleranslı değil
opel veya punto ile başıma dert almak istemem
bmw nin her mazotu beğenmediği zaten bilinen birşey
puntoların ön takımı ve opellrin yağ yakması yüzünden öle dedim.az yakan araçlar ama ford ve audi yanında alınmaz bence
Konu yakıtsa Megane oLmaLıydı bu ankette 1 depo 1000 km ;)
320d coupe ;) beyaz :)
http://www.sahibinden.com/3_20d_coup...XQQdisplayitem
ben şu multijete ısınamadım bi türlü.aslında yeni nesil dizellerin hiç birine ısınamadım .
hepsinin kronik sorunları var.hdi enjektör.multijet zincir.dci hem enjektör hem turbo.aklıma gelmeyen birsürü şey.tek avantajı düşük hacim yüksek tork.ama genede en iyisi fordda var.
Multijette zincir ne sorun cıkardı?
Triger kayısından cok daha avantajlı bence...
olum almassın ama sadece şunu söylüyorum 207 dizel'in üstüne yakan tanımam.. Epey araştırdım bilen biliyo zaten kim binse şaşırıyo bu neden yakmıyo oluyo :) zaten ödüllü motor 2007de bmw'yle yaptıkları..
60 milyonluk mazotla suadiyeden çorluya gittim geldim,birgün sonra izmite gittim geldim akşamda bostancı fenerbahçe yaptım anca öyle bitti :)
Eski Carplus dergimizde Renault Clio 3, Hyundai Getz, Peugeot 207, Opel Corsa'nın dizel versiyonlarının karşılaştırmalı testini yapmıştık. Buna göre 4 araç kullanıcısı da 100 km boyunca sabit 90 km ile yola çıkacak ve 100 km tamamlandığında benzinciye girip yakıt alacaktı. Testin sonucunda 207 birinci geldi. 100 km'de harcadığı yakıt 2 litreydi :) O günden sonra kime anlatsak dalga geçiyoruz sandılar. Ama durum böyle... Aynı zamanda testini yaptığımız bir çok araç var biliyorsunuz. Peugeot markası genele vurulduğunda bunlar arasında en az yakıt tüketimine sahip olan otomobil.
Öncelikle özgün hayatta bmw ye binmez :)
Audi simdilik agır basıyor gibi ama kafasına yatkın olan aracı henüz bulamadı
birde 50milyardan fazla verecegini sanmıyorum :) :)
haberleri dinlediniz , esenlikle kalın efennimm
Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa :D
Ufak sınıfta Puntoyu tek geçerim.
Bİzde var diye demiyorum sınıfının en rahatı ve en az yakanı bizde zamanında araştırmıştık.
1,6 16v Vgt; 115 bg 260 nm tork
yaklaşık 33000 ytl fiyatı var
pro-ceed
http://www.autospies.com/images/user...ia_proceed.jpg
http://cache.jalopnik.com/assets/res...ceed_3door.jpg
4 adet güzel/hafif jant + chip.. mis gibi bin kullan..:D
BMW nin dizel seçeneklerine bulaşma derim özgün, gelen müşterilerimden biliyorum.
Fordun dizelleri iyidir ancak uzun vadede sorun yaşatan motorlar,
A3 1.9tdi yazığın corsa,punto fiesta sınıfında fazla lüks kaçıyor?
benim tavsiyem bu seçenekler içinde dizel konusunda en iyi olan peugeot.
1 depo ile 1.080 km yol yapıyor. amaç ekonomi ise bence pug düşün.
bakım maliyetleri vs hepsini düşünürsen punto jti ve 207 hdi en avantajlıları.
renault dizel motorlarda en az yakan araçlardan birisidir. sürekli olarak test ettiğimiz için renault motorları en az yakan dızeller. Tofas/Opel'in oratklaşa kullandığı mULTİJET/CDTI 1.3 litre dizel motor opel de az yakıyor (corsada). İşletim sistemleri farklı oldugu ıcın Fıatta daha fazla yakıyor. 90 HP'lik Puntoda turbo buyuk oldugu ıcın alt devırler fena :) Ama Grande Punto Corsaya göre tasarım olarak hem yakısıklı hem de sportıf. Buna karsılık en mantıklı tercıh bence megane veya clıo 3 olabılır. 1.5 lıtrelık DCI motor en mantıklısı.Hıc yakmaz kullanan bılır. Yada buna karsılık 207 veya 308 de az yakan tescıllı dızellerden. 1 depoyla antalya ıstanbul macerasını bılırsın. ozellıkle 207 1.6 90 HP hıc yakmaması ıle sasırtmıstı benı. Ford ıse PSA grubuyla aynı motoru kullanmasına ragmen yakıyor. Cözemedıgım sekılde fıestanın dıger kucuklerden cok yakmasını anlamamıstım. Focus harıc duratorq motor Fıesta'da pek ekonomık gelmedı bana. Plastık kalıtesı fordların ıyıdır ama dızel motorları maalesef yakıyor. Fransızlarda ıscılık kalıtesı, ön takım vs vs bıraz vasattır ama az yakması sanırım daha cazıp kılıyor. Özguncum eger maddı olarak cıtayı artıracaksan VW grubundakı araclar hem dızel olarak ekonomık hemde kalıte olarak ınanılmaz basarılı. Bır audı a3 veya a4 2.0 TDI 140 HP motor mukemmel performansı ve ekonomıyı sunuyor. tabı kucuk sınıfa gore bıraz daha yakar ama sonuc olarak kompakt sınıftakı en luks araclardan bırısı. keza pOLO 1.4 TDI veya Seatta aynı sekılde ekonomık. Üc sılındırlı motor eskı teknolojı ama uzun surelı kullanılan sorunsuz motorlar. Fıat motorları dedıgım gıbı ekonomık olabılır ama bır yere kadar..Bu arada Kia veya Hyundai de az yakan dızellerden.Accent Era'yı hem performans hem de ıc mekan kalıtesıyle yeterlı bulmustum. 1.5 litre 110 HP motor ozellıkle Getz'i ucuruyordu. Fakatt yol tutus maalesef sıfır :)
tavsıyem ya fransız yada VW grubu olmalı.
audi abıcım :D
hehehehe