Sizden ortalama 10-15 yaş kucuk arkadaşların yaptığı gereksiz, sert yorumlara verdiğiniz kaliteli cevaplar, aslında bu konuda ne kadar ciddi olduğunuzu gösteriyor. Paylaşım cok güzel olmuş, teşekkürler.
Printable View
Sizden ortalama 10-15 yaş kucuk arkadaşların yaptığı gereksiz, sert yorumlara verdiğiniz kaliteli cevaplar, aslında bu konuda ne kadar ciddi olduğunuzu gösteriyor. Paylaşım cok güzel olmuş, teşekkürler.
Bu tamamen trafiğin ve yolun eğimine bağlı olarak değişecektir. Bulunduğunuz yerde dakikalarca bekleyerek dur-kalk şeklinde ilerlerseniz katalog verilerini yakalamak çok zor olur. Küçükçekmece'de Beka Subaru bayisi var, belki ellerinde Forester test aracı vardır sizde kullanıp tecrübe edersiniz.
Ben kendi aracımı trafik içinde veya sürekli şehir içinde kullandığımda katalog verisinin 1,4lt üzerini görebiliyorum; çok acelem yoksa aradaki farkı 1lt'ye kadar indirebiliyorum. Bu tamamen sizin sabrınıza, yolun eğimine ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak değişecektir.
İllede benden bir değer isterseniz katalog verisinin üzerine 1lt ile 1,5lt arası ekleyin derim. (sürekli dur-kalk trafikte bu değerler 3lt'ye kadar çıkabilir, yani katalog verisi 6,5lt ise en kötü 10lt'ye kadar çıkacaktır)
Bu kadar yakması normal ki büyük hacimli araçların doğasında olan bir şey bu karşı çıkanları hiç büyük motor hacimine sahip araç kullanmamışlar demek ki. Gaza basınca deli gibi yakar basmayınca koklar bu kadar basit. Büyük motorların tek dezavantajı vergisinin fazla olması
Güzel bir paylaşım farklı düşünce yapıları nedeniyle ne hale gelmiş;gerçekten şaşırtıcı..
Burada anlatılmak istenen dikkatli kullanımda aracın yakıtının ne düzeyde gezebileceği;aracın yakıtının katalog verisinin altında olması yada konuyu açan kişinin Subaru'daki onca çalışan müh. personel vb. kişilerden işi daha iyi bildiği değildir.Birkaç kişinin üzerinde durarak bahsettiği gibi siz bu tarz paylaşımlarınıza devam edin lütfen;bizler sizin ne anlatmak istediğinizi gayet iyi anlıyoruz..
5.30İA aracımla Konya'dan gelirken 6.0 litreleri gördüm;katalog verisinin altındayım,ben bu işi biliyorum,yumurtacıyım mı demeliyim şimdi? Kullanım şartlarına göre aracın performansının ne aralıklarda olabileceğine verilmiş bir örnek bu yazı,paylaşım.Subaru katalog verisinin altında yakıyor diyen birini göremedim..
çok güzel değerler.. subarununda yeni cvt leri gerçekten çok başarılı yakıt konusunda ve özellikle büyük motorlara takması subarunun bu yeni nesil cvtleri ayrı bir başarı... bu arada cvt lerde vitesler 1 2 3 4 5 diye yoktur arkadaşlar varyatörlü scooter gibi çalışır şanzıman.
05 model, 120 bin km deki 05 subaru forester XT marka aracım ile geçen bayramda yol yaptım.
Aracıma daha öncede hiç LPG takılmadı, bagaj tavana kadar dolu, arabada 4 kişi, 120km/h sabitledim.
Ankara-Ayvalık yolu 700km.
350TL benzin aldım- 700km yol yaptım: 0,50TL yakıtım.
http://www.dft.gov.uk/vca/fcb/the-fu...ing-scheme.asp
http://www.abdullahdemir.net/wp-cont...N-TESTLERI.pdf
Bu normların dışında test yaparsanız, test sonuçlarından daha düşük değerlere ulaşabilirsiniz.
basmayınca yakmaz:D